2014. augusztus 16., szombat

Szombat


Tegnap egész nap pörögtem. Házisárkány módra. A nyaraltatás után volt tennivaló a lakásban, sütöttem-főztem, és estére rettentően elfáradtam. 
Ma délelőtt sem volt lájtosabb a program, de délután G. meghívott egy könnyed kis kikapcsolódásra: moziba. A galaxis őrzőire, 3D-ben.
Az első képen épp hatalmas elszántsággal veszem elő a retikémből a bolygóközi fegyveremet :) Na jó, nem ám, de amikor megláttam a képet, ez jutott eszembe. Meg az, hogy ez a felső úgy áll rajtam, mintha mellnagyobbító műtéten estem volna át. Oké, magyarul úgy nézek ki benne, mint egy tehén. Így aztán bármennyire is szuper, hogy beleférek (még Olaszországban vettem, 2008-ban, akkor a karomra jött csak fel, de én már akkor tudtam, hogy egyszer bele fogok férni!), megy a garázsvásárba...

Szóval A galaxis őrzői. Nem túl érdekes sztori, de annál zseniálisabb fantázia figurák, karakterek, képi megjelenítés. Gyakorlatilag egy laza kis kikapcsolódás, sok-sok meseszerű, de irtó fantáziadús akcióval, izgalommal, nem volt unalom, végig pörgött az egész történet. Volt néhány igazán jó poén is benne, olyan is, amin hahotáztunk és még a könnyem is kicsordult. Ja, könny. A Boszi beül egy ilyen filmre, és mit csinál az első öt percben? Bőg. A főszereplőnek ugyanis meghal az édesanyja. Én meg még mindig annyira érzékeny vagyok, hogy ettől patakokban folytak a könnyeim. Bele ebbe a szép kis felsőbe a melltartóm kellős közepébe... No de vágtatott tovább a történet, jött a többi szereplő, egy csomó ismert színésszel.

Chris Pratt (Peter Quill / Star-Lord)
Lee Pace (Ronan the Accuser)
Bradley Cooper (Rocket Raccoon hangja)
Vin Diesel (Groot hangja)
Zoe Saldana (Gamora)
Dave Bautista (Drax, a Pusztító)
Karen Gillan (Nebula)
Benicio Del Toro (The Collector)
Michael Rooker (Yondu)
Djimon Hounsou (Korath the Pursuer)
Glenn Close (Nova Prime)
John C. Reilly (Corpsman Dey)


Űr Lord, Groot (humanoid növény, leginkább fa), Gamora (a zöld szajha -hihi, ha megnézed a filmet, ez jó poén lesz), Mordály (a többszörösen átalakított mosómedve) és Drax, a bosszúvágyó egy közös cél (a gömb visszaszerzése és rossz kézbe jutásának megakadályozása) érdekében csapattá, majd barátokká kovácsolódnak és természetesen megmentik, amit meg kell. 

Végig nagyon jó a zene, a látvány egészen az utolsó percig magával ragadó. Végig 3D-ben. Szívesen ajánlom annak, aki egy kis kikapcsolódásra, nem szokványos képi elemekre, jó humorra vágyik.


R: 5 szelet kolbász
E: indiai sáfrányos csirke, saláta, csokikrém
V: marék mandula



Indiai sáfrányos csirke


Hozzávalók:

- csirkemell filé
- olivaolaj
- garam masala
- csípős curry por
- sáfrány
- só
- cocomas (kókuszsűrítmény)

Elkészítés:

A csirkemellet felkockázom.
- Forró olivaolajban mindkét oldalát fehéredésig sütöm.
- Megszórom a fűszerekkel (a sóval és a sáfránnyal a végén), készre sütöm.
- Majd felöntöm kókuszsűrítménnyel (most jön bele a sáfrány és a só), pici vízzel, összeforralom, kész.

Megjegyzés:

Ugyanez az étel egy hagyományosabban étkező családtagnak is elkészíthető egy kis kiegészítéssel: főtt tésztát kell még hozzákeverni. Így egy főzéssel, egyszerre kész a két étel.



Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Indiai csirke


Hozzávalók:

- csirkemell filé
- olivaolaj
- garam masala
- csípős curry por
- só

Elkészítés:

- A csirkemellet felkockázom.
- Forró olivaolajban mindkét oldalát fehéredésig sütöm.
- Megszórom a fűszerekkel (a sóval a végén), készre sütöm.

Facebook oldal: Boszorkánykonyha


25. hónapforduló

2. hónapforduló itt
3. hónapforduló itt (Les Mills Pump)
4. hónapforduló itt
5. hónapforduló itt
6. hónapforduló itt
7. hónapforduló itt (Asylum)
8. hónapforduló itt (Beszélgetés a tükörképemmel)
9. hónapforduló itt
10. hónapforduló itt
15. hónapforduló itt
17. hónapforduló itt
18. hónapforduló itt
19. hónapforduló itt
20. hónapforduló itt
21. hónapforduló itt (Belső csendekről)
22. hónapforduló itt ("... És mostanában megint van egy-két, a pár évvel ezelőttihez hasonlatos gondolat-bizsergés, megint az a rossz érzés, a hideg, remegő kéz, az összeszorult gyomor. Még nem tudom pontosan, mi is ez, és amíg magamnak sem tudom megfogalmazni, addig beszélni, írni sem tudok róla igazán. Az álmaim nem hazudnak, így hát várom a "sztorit", várom, hogy egy reggel úgy ébredjek: tudom, miről van szó. Legyen az akármilyen rossz dolog is. Mert tudni a rosszat is sokkal jobb, mint így, bizonytalan várakozásban tengődni... " Ma már el tudom mondani: Szent Iván éj közeledtét éreztem...)
23., anorexiás hónapforduló itt
Két éves évforduló itt (Két év alatt, ahogy a blog is fejlődött, én is sokat fejlődtem, változtam. És majdnem több dolog történt, mint az eddigi harminckilenc életévem alatt összesen. Albérletben laktam, munkahelyet és országot váltottam, elértem az álomsúlyomat. A barátomhoz költöztem, és úgy éreztem, lassan nagyon szépen sínen van az életem. Eljegyeztek, kaptam egy kis ízelítőt az édességes vattacukor boldogságból, aztán Szent Iván jött, látott, győzött. Visszaadtam a gyűrűt és egy nap alatt elköltöztem. 2014. június 21. óta annyira felfordult az életem, hogy két napja az a pont is eljött, amikor végső megoldásnak majdnem az önpusztítást választottam. Tudom: nagyon sok idő kell még, amíg feldolgozom magamban, és a blog nekem hatalmas segítség. Mert -már amikor képes vagyok rá- kiírhatom magamból a fájdalmat, mert rengetegen olvassátok és lélekben velem vagyok, mert segítetek a pár kedves szóval, amit megjegyzésben vagy a Facebook oldalon (aminek 581 kedvelője van már), esetleg privát üzenetben írtok. ..)

Most pedig már 25 hónapos ez a kis blog.

Amióta lassan két hónapja újabb hatalmas fordulatot vett az életem, amikor itthon vagyok a két heteimen, enyhén szólva intenzíven élek. Jövök-megyek, emberek jönnek hozzám-megyek hozzájuk, utazom, nyaraltatok, mozizok, inkognito napokat tartok, garázsvásáron árulom a régi cuccaimat (...), így most nem jött össze, hogy a napján ünnepeljem a kis Bosziblog 2 éves 1 hónapos évfordulóját. De ettől még nem változik semmi :)

A Facebook oldalon 956 kedvelő. 
Köszönöm :)
Az egyik receptes oldalon a blog 400-ból 40. legolvasottabb.












25 hónap top 10 bejegyzései:

6674
2013. okt. 3., 4 megjegyzés
2571
2014. jan. 7.
2021
2013. jún. 29.
1491
2014. máj. 31.
1425
1402
2013. aug. 26., 2 megjegyzés
1364
2013. jún. 4., 2 megjegyzés
802
709
2013. jún. 8.
685

A 25. hónap top 10 bejegyzései:

574
501
2013. aug. 26., 2 megjegyzés
318
2013. jún. 4., 2 megjegyzés
277
234
2014. júl. 22.
210
2014. júl. 25.
172
2014. aug. 8., 11 megjegyzés
170
2013. okt. 3., 4 megjegyzés
155
2014. aug. 4.

Olvasottsági statisztika képben:

140

Ma is csak azt tudom mondani, hogy köszönöm!