2015. szeptember 4., péntek

Csütörtök, péntek (Mo. 14/4-5.)




Reggeli: 2 szelet sült sonka, rántotta (2 ek kókuszzsír, 2 tojás, só). És mivel kaptam, tettem rá kis snidlinget is.



Délelőtt asztma kontroll a kórházban. Igen, ez (is) Magyarország. Csodák pediglen itt is vannak. A mohácsi kórház egyik épülete és az udvar egy szeglete: szabadtéri edzőteremmel! A mosdók olyan modernek, mint egy legújabb lakásban. Igaz, hogy WC papír, szappan, kéztörlő nem volt, de az alap már megvan ;)

Ja, és gyalog voltam.


Ebéd: halászlé, sült csirke, saláta



Aztán sütöttem. Fahéjas korongot. Ami estig el is fogyott. Khmmm. Úgyhogy vacsora már nem kellett.


Séta összesen 5 km.


CSÜTÖRTÖK




Reggeli: Tegnap több dolog a fagyasztóból került az asztalomra. Pfff. Mellékíz. Nem vészes, de mégis. Hogy mióta voltak a dolgok a mélyhűtőben? Isten tudja. Nincs bent túl sok minden, de tegnap elhatároztam: kieszem, ami van és ezentúl nagyon fogok figyelni arra, hogy ha valami bekerül, hamar kerüljön is ki. Együk-ki-a-fagyasztót #1: áfonyás pite.


Majd 5 km túra Zengővárkonyban. Voltam már itt áprilisban, akkor teljesen más arcát mutatta a természet.








Ebéd: paradicsom leves, 2 szelet vajas-sós kenyérke


Napozás: 15 perc

Vacsora: sült gomba, indiai zöldség ragu, marék mandula


A héten 99%-ban gyalog vagy bringával járok-kelek a városban. Így a mai túra+séta 8 km.

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Sült gomba 3


Sült gomba 1 recept itt olvasható.

Sült gomba 2 recept itt olvasható.



És akkor jöjjön a legegyszerűbb, bármikor, pár perc alatt elkészíthető étel, amit köretként is nyugodt szívvel fogyaszthatunk: sült gomba 3.

Hozzávalók (1 adaghoz):

# 150g csiperke gomba # 2 ek zsír

Elkészítés:

# A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük.
# Egy serpenyőben forró zsíron, nagy lángon, néha megkeverve pár perc alatt megsütjük.

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

A narancsbőrről (Bánkuti Gabriella)



"A narancsbőr több összetevő miatt alakul ki, megpróbálom egyszerűbben "konyhanyelven leírni".

1. adottság és öröklődés- igazából örökölni nem tudjuk, de a hajlamot igen, tehát, akinek érzékenyebb az emésztése és a kötőszövetei a hormonháztartása miatt lazább, ott könnyebben észrevehető és könnyebben kialakulhat a narancsbőr. Karban tudjuk tartani megfelelő súlyzós és kardió edzés arányával. Itt meg kell állnom egy ponton, mert azt fontos tudni, hogy a kardió edzés és a súlyzós edzés során teljesen más energianyerési folyamatok mennek végbe a szervezetbe, tehát, ha a kettőt keverjük úgy a leghatásosabb. Ezért érdemes kardió blokkot betenni az edzésterv elejére, végére, sőt a gyakorlatok közé is betenni pl.: 5p intervall típusú blokkot, hogy a pulzustartományunk állandó mozgásban legyen. Sokan elrontják azzal, hogy sokat kardióznak, de nem súlyzóznak, ami a szöveteket kifeszíti, így plöttyek lesznek, igaz vékonyak, csak sajnos az izom is leég a testről. Tehát lehet valaki 50 kilósan vékony és plötty, a sok kardiótól és lehet 50kilósan izmos és feszes a kardió és súlyzós edzés megfelelő arányától.

2. étkezés- a sok finomított élelmiszerek, tartósítószer, e-betűk, adalékanyagok a cukor nagy része a májban lebontódik, de egy idő után a szervezet képtelen lebontani és, ha nem méregtelenítünk, nem iszunk megfelelő mennyiségű folyadékot, ráadásul folyamatosan bombázzuk magunkat ilyeneket tartalmazó élelmiszerekkel, akkor nem tudja a szervezet hova tenni, de valamit tennie kell vele. Mivel a szervezetünk védeni akarja magát, nem tud mit tenni, becsomagolja egy zsírsejtbe és elraktározza. Mit kell tehát tennünk. Liszt-cukor-tejtermékek elhagyása javasolt, ezen kívül kerüljük a tartósítószeres-konzerv-üveges- finomított, előrekészített- transz zsírokban gazdag ételeket. Napi szinten együnk sok gyümölcsöt, és zöldséget, legalább annyit, mint húst. A húsban is egyébként nagyon sok hormon és egyéb dolog van, ennek a mellékhatásaként találhatsz apró fehér pöttyöket a kézfejed lefeszítése során a tenyereden. Ha ilyet tapasztalsz az mind méreganyag, tehát nem árt átgondolni az étkezésed és újratervezni.

3. vérkeringés- ezeken a területeken a vérkeringés ellátottsága nem megfelelő, többet kell rá edzeni, vagy érdemes külső vérkeringést serkentő krémek használata. pl: paprikakrém Én mondjuk 1x kentem magamra ilyet, de soha többet, azt hittem leég a bőröm. A masszázs is megfelelő, vagy kozmetikai segítség. Biztos van rá valami szuper gép. Ettől függetlenül, ha nem eszünk megfelelően és nem sportolunk halott ügy az egész.

4. méregtelenítés elősegítése- L-carnitinnal, CLA, HCA használatával, termogenikus zsírégetőkkel, méregtelenítő teákkal

5. sok folyadék fogyasztása, napi 3-4 liter, szénsavmentes víz, gyógytea

Konklúzió: kardió és súlyzós edzés együttese, megfelelően kialakítva +megfelelő étkezés, sok zöldség és gyümölcs +Vérkeringés felfokozása +méregtelenítés elősegítése +sok folyadék

Hozzáteszem csodaszerek nincsenek, aki hajlamos rá, annál vissza fog térni, ha az életmódját nem változtatja meg!"


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Motiváció és bölcs

"Törődj a testeddel! Ez az egyetlen hely, ahol élhetsz!"

Jim Rohn


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha