2013. október 17., csütörtök

Új fejezet / 67. nap / Edzés, étek, mélygarázs, betegfelvétel, egyebek...

 

Olyan jó lenne mindig vidám, humoros bejegyzéseket írni, de az élet ugye nem egészen egy soha el nem fogyó csillivilli, rózsaszín vattacukor.
 
Harmadik napja sajog a fejem. Biztosan ettől a csoda változékony időtől. Alig aludtam 3. napja, éjjel hatalmas szélvihar volt, és ebben az ütött-kopott albérletben még szélcsendben is huzat van, nemám viharban...
 
Korán keltem mindentől függetlenül, hogy semmiképp ne maradjon el az edzés, hiszen már jó előre tudtam, hogy kemény napok következnek mától.
 

Edzés: Les Mills Pump: Pump challenge + Hard core abs

Mivel csináltam már a Les Mills Pumpot, ismerem a gyakorlatokat, és azt hiszem, meg is tanultam pontosan végezni őket. Persze még mindig nagyon odafigyelek. Egyrészt, mert szeretném, ha hatásos is lenne a dolog, másrészt pedig véletlenül sem szeretnék sérülést, a vállamra pedig kifejezetten oda kell figyelnem. Így nem végzem akkora súllyal a gyakorlatokat, amekkorával tudnám, sajnos kénytelen vagyok kompromisszumokat kötni.
 
Gyakorlatilag az edzésnaptár szerint megyek, csak ma pl. 2 napnyit csináltam meg. Nem volt sok.
 
The 2nd part of the DVD is called Les Mills PUMP Challenge. it on the other hand unlike “basics” is an actual workout. It’s the shortest on the series and easiest. Granted, when pressed for time or in need of a technique refresher, this workout comes in handy. This workout is used about 5 times in the first couple of weeks if you stick to the 90 day recommended line up of workouts in the Les Mills PUMP exercise guide. I personally feel though that it’s something that will probably get used once, maybe 2 times and then shelved for rare occasions. It’s not a bad workout by any means, it’s just good enough to get you acquainted with the style of Les Mills and that’s about it. Let’s take a look at the routine a bit further now.

les-mills-pump-challenge

Pump Challenge Specs:
Number of Instructors: 5
Length of Workout: 25 Minutes long
 
Start with position similar to squatting like in chair but without the chair
Regular squats
Move on to Chest & Triceps
Legs & Back (deadlift)
Single row / wide grip / wide row (dead row)
Triple Row
Clean & Press explained very slowly – more like a how to guide
4 Clean & Press
Then 4 clean & press with 4 dead rows
Lunges explained (short sequence ensues)
90 /90 degree rule stride length explained – perfected lunge technique
Last exercise is shoulders using free weights
Rear Delt raise kneeling on floor 3:50 long
Move on to side raise
Mac raise (Paul MacDonald)
Overhaed press split stance with bar
no cool down (forrás)
 

LES MILLS Hard Core Abs

Carve out your core and define your back with moves that hit your muscles from every direction. It's 360-degree training for your entire midsection. (20 minutes) (forrás)
 

Étek

Reggel, az edzés után ment egy adag fehérje.
 
101 kcal, 21g F, 2g CH, 0g zsír
 
Délelőtt 1 alma és 1 liter víz.
 
95 kcal, 0g F, 25g CH, 0 g zsír
 
Délután megettem mindent, amit tegnap este előkészítettem:
 
 
2 pulykamell sonkás-sajtos-paprikás lenmag kenyér szendvics, 2 sült karajos-sajtos-paprikás lenmag kenyér szendvics, 1 adag (30g) zabkása 1 fehérjeporral.
 
881 kcal, 92g F, 18g CH, 47g zsír
 
Este pedig még éhes voltam, ettem 2 kiskanál saját szilvalekvárt két kis szeletke lenmag kenyérrel.
 
253 kcal, 13g F, 9g CH, 18g zsír
 
Összesen: 1452 kcal, 151g F, 49g CH, 43g zsír
 
(43% F, 14% CH, 43% zsír)
 
Folyadék: 2 liter víz, de van itt mellettem még egy liter, azt tuti lehúzom, és egy teát is készítek lefekvés előtt.

Egyéb

Az edzés után megittam a fehérjét reggel, lezuhanyoztam és bevittem K-t Pécsre, kórházba, holnap lesz egy műtét. A délelőtti betegfelvételen kívül más nem történt, így ültem az ágya mellett a kis széken, beszélgettünk. Késő délutánig. Olyan de olyan kényelmetlen az a kis samedli, hogy az hihetetlen. De nem akartam, nem tudtam előbb hazajönni. Nagyon nehéz ott hagyni, akit szeretünk, el tudom képzelni, milyen lehet egy anyának, amikor a gyereke nélkül megy haza a kórházból... Nagyon meleg volt a kórteremben, meg hát ideges is az ember leánya ilyenkor, amit ugye nem kellene mutogatni, hiszen ma én voltam a támasz; iszonyatosan kimerültem. A sajgó fejemre ma még gyógyszert sem vettem be, egyszerűen tompítja az agyat, nekem meg vezetnem kellett, figyelnem, nem lehettem Tompika. Ráadásul én mindig féltem az új dolgoktól, és ma először voltam parkolóházban (mélygarázs), és először vezettem Pécsett egyedül. Nem ismerem a várost. K. elmondta ugyan, hogy dobok egy balost, aztán a 2. lámpánál megint egy balost (onnan már tudom az utat), csakhogy a 2. lámpánál tiltó tábla volt: balra nem lehet kanyarodni. Megoldottam, mert az agyam nem parázik be vészhelyzetben, így megint sikerült egy hangyányit növelnem az igencsak laposkúszásban leledző önbizalmamon. Holnap újra Pécs, újra kistatyós kajálás.
 
 
 
És paleo nap: a zabkása helyett viszek 2 meggyes-mákos-diós pitét :-) Most vettem ki a fagyasztóból, így még dideregnek, de reggel már csomagolom is őket a tatyóba :-)