2022. augusztus 11., csütörtök

Újra Da Vinci...


Nem gondoltam volna, hogy idén augusztusban is itt leszek. Tavaly augusztusban a kontrollon voltam ebben az épületben utoljára, aztán októberben a másik részben operáltak. 

Nem teljesen igaz, hogy nem gondoltam volna, hogy egyszer még itt leszek. Mert gondoltam. A húgom lányának (P.) ugyanis totális endometriózis tünetei vannak. Csak idén négy orvosnál (nőgyógyász) jártak az ájulásos-görcsös rosszullétek és a hetekig tartó vérzés (...) miatt, semmi eredmény... Már korábban mondtam nekik, hogy jöjjenek az én profomhoz, ha ez endo, ő megmondja, ha nem az, kideríti, hogy mi. Így ma nem betegként, hanem "betegszállítóként" vittem őket a Mecsekbe, a Da Vincibe egy konzultációra. És igen: a prof is elmondta nekik, hogy ezek tipikus endo tünetek. A hasi UH-on semmi kóros nem látszott, de menni kell MR-re és egy gyógyszert is felírt. Továbbiak az MR-lelet függvényében.

Aki rendszeresen olvassa a bejegyzéseimet, annak már a könyökén jöhet ki, de én még sokszor le fogom írni, hogy a fájdalmas menstruáció NEM normális! Tessék orvoshoz menni, addig, amíg valaki komolyan nem veszi!