2012. augusztus 3., péntek

Napi esti

Hold a felhők mögött:




Jó éjszakát!


Tervek

  • Szeretném kicsit változatosabbá tenni az étrendemet. Fél éve "tanulmányozom" a különféle étrendeket, vezetem az étkezési naplómat. És egy hete élek túrón, joghurton és fehérje turmixon, így itt az ideje, hogy adjak kicsit a kreativitásnak!


  • Szeretném nagyvonalakban bemutatni az általam eddig átnézett, esetleg kipróbált, vévigevett étrendeket, hátha talál valaki magának kedvére és fogínyére valót.
undefined
  • Szeretnék írni kicsit bővebben is azokról az edzésekről, amikről van már tapasztalatom. És talán azokról is, amiket szeretnék még kipróbálni.
undefined
Persze mindez terv, és nem egy nap alatt fog megszületni. :)

Napi bölcs

Ha már 2 napja a gyerekekről is szó esik:

Bio vacsora! :)

Eltértem a tervtől. Nem palacsintát, nutellát vagy chipset ettem. :) Csak a fehérje turmix-szal akad gondom: mielőtt teljesen megutálom, inkább kicsit szüneteltetem, hogy mindig az legyen a vacsi. Így ma kimentem az én baldachinos kiskertembe, szedtem paradicsomot, paprikát, petrezselymet, kreáltam egy öntetet, és azt ettem csirkemell sonkával.


Öntet: egy teáskanál oliva olaj, 1 teáskanál balzsamecet, egy kévéskanál méz, só, bors.


Ezt ráöntöttem a feldarabolt zöldségekre, és 25 g csirkemell sonkát ettem hozzá :)

Add már, Uram...

Annyira, de annyira várom már a hőség végét, hogy igyekszem "esőképekkel" megidézni a hűvösebb időt.
















Víííz!

Csak a boltba ugrottam el. Még jó, hogy autóval. Útközben elért egy felhőszakadás. Otthon minden tárva-nyitva. Mire hazaértem, a konyhában állt a víz. Sebaj, kitettem a táblát:

Uzsonna: Meggyes-mákos joghurt

Meggyes-mákos joghurt


Natur joghurthoz meggyet tettem, megszórtam cukrozatlan mákkal, csepp édesítőt tettem hozzá.
177 kcal, 9 g F, 20 g CH, 8 g zsír


Mai edzés

Hú, de nagyon meleg van! De nagyon vártam már a mai edzést. Megint újdonságot próbáltam ki: Revabs az edzés neve, ebből csináltam a Strength & Endurance-t. A gyakorlatok jók, de nekem így ez unalmas. Azért megcsináltam, és a végén 12 percet tapostam, erre:



Aztán nyújtottam egy jót, és most izzadok, mint egy ménes...


És ma is marha büszke vagyok magamra, hogy nem volt kifogás, nem volt nyüszimüszi, nem volt hisztike, hanem elhatároztam, hogy megcsinálom, és meg is csináltam!

Motiváció

" Az a szó, hogy "lehetelen", nem szerepel a szótáramban."
(Bonaparte Napoleon)



Készen állsz a mai edzésre?

Én már készülök és vááárom! :))

Ebéd: Hamis bundáskenyér...

Spenót és hamis bundáskenyér


Tegnapról maradt spenótomat feltettem melegedni. Közben a csodaserpenyőmbe ütöttem 2 tojást, fakanállal megkevertem, belekockáztam egy szelet rozskenyeret. Ázott a tojiban, amíg forró nem lett a spenót. A spenótot ekkor levettem a tűzről, helyébe raktam a kis serpenyőt, és a kenyérkockákat többször átforgatva olaj nélkül megsütöttem. Egyszerű, nagyszerű, gyors, olaj nélküli, kevés mosogatást igényel! :))

Szex hormon 2

A sztori így kezdődött. A horror film második részét forgattam ma. Merthogy muszáj volt. A szex feromon működik:


Én viszont nem lettem ügyesebb: kibontottam a 2. lapot is, és pontosan úgy jártam, mint az elsőnél: hátsó fólia le, ajtóra ragaszt, mérges fólia lehúz, hátsó ragacs elenged, a méreg a tenyeremen landol... Viszont fejlődtem is: már sokkal gyorsabban és ügyesebben sikerült leszednem a kezemről a katymaszt :))

Étkezés+gyerek (?)

Szó volt arról itt, hogy van gyerek, aki nem eszi meg a gyümölcsöt, és hogy talán kis boszorkányos trükkel közelebb hozhatók a gyümölcsök világához.

Összegugliztam néhány ötletet, amivel az étkezések kalandosabbnak, mesésebbnek, érdekesebbnek tűnhetnek a gyerekeknek:













Tízórai+ötlet

Gyümölcssali másképp

Ha unod, hogy az egész gyümölcsöt harapásról harapásra edd meg, vagy hogy felszeletelve tálkából ropogtasd, íme egy gyors, egyszerű ötlet: vedd elő az aprítót vagy a mixert!


Egy barackot, maréknyi meggyet, fél zöldalmát külön-külön mixeltem, pohárba tettem, kész.


Tipp: a meggyet fagyottan aprítottam, ilyen melegben különösen hűsítő :)

Csak úgy: Így (is) motiválhatod magad

Tarts bárhol is az életmódváltásban, a fogyásban, az alakulásban, készíts magadról előtte-utána montázst. És nézd meg többször. Örülj az elért legapróbb eredménynek is, mert ez egyedül téged dicsér, hiszen te tettél érte. Örülj annak is, hogy már most látod, mit fogsz még elérni. Hiszen kemény vagy, következetes és kitartó.

"Légy boldog azzal, amid van, miközben arra törekedsz, amire vágysz!'




 Előtte:

Utána: