2016. december 7., szerda

Ausztria 14/13.

A 14-ből 13 nap letelt, már csak egy nap. 😃


Kora reggel elindítottam az első adag mosást, a radiátoron délutánra megszárad, aztán kora este már vasalhatom is. Majdnem így jártam (icipicit fáradt vagyok):


Boltban is voltam, mert itt holnap ünnepnap van, azaz minden zárva. E-val, a boltossal váltottunk pár szót, jó volt kicsit normálisan, emberi nyelven beszélni valakivel.

Adventi naptár, 7. nap: Embereket motiválsz.


A. fél 10-ig aludt. Addig tudtam csinálni a dolgomat, ami itt akad, rengeteg. Ma a haját is megmostam, becsavartam, és mostam még, közben megint az egész lakást kitakarítottam és főztem is. A. lánya szerint nem tudok főzni, ezért a napokban hozott egy szakácskönyvet tanulmányozásra. Osztrák, minden recept úgy kezdődik, hogy vaj, liszt... A. jóízűen eszi a főztömet, szerintem is nagyon finom, napi szinten van leves és második, ha valaki ennél többet akar, vegyen fel egy x csillagos szakácsot.




R: 2 vajas kenyér, kávé
E: brokkoli krémleves,, zöldséges csirke (a spagetti "csalinak" volt a tányéromon, hogy A. ne hisztizzen, amiért nem ugyanazt eszem, amit ő)
V: sonka, szotyi

Mozgás: 3 km (Látszik, hogy ma sem kaptam meg a szabadidőmet...)


Bölcs

"Ha tudni akarod, hogy mit jelent boldognak lenni, nézz egy virágra, madárra, vagy egy gyermekre; ők Isten országának a tökéletes képei. Mert pillanatról pillanatra élnek az örökkévaló jelenben, múlt és jövő nélkül. Így aztán mentesek attól a bűntudattól és aggodalmaskodástól, amely annyira gyötri az embereket. Tele vannak tiszta életörömmel: nem annyira az embereknek és dolgoknak, hanem sokkal inkább az életnek magának örülnek." 

Anthony de Mello


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha