2015. november 18., szerda

Szerda: hiba, hülyeség, halfasírt..., Magyarország 32.






*** Sokkal jobb hibákat véteni, mint nem csinálni semmit.***

Billie Joe Armstrong

Ebédig minden a terv szerint haladt. A napom is, az étkezések is. Aztán befigyelt egy kis mogyoró. Meg még egy kicsi. Meg ez, meg az. No sebaj, szerencsém volt, hogy alig van itthon valami "fogamra való". Most meg már semmi, így ha akarnék, akkor sem tudnék olyat enni, amivel árthatok magamnak. 

Ma már egy hónapja és egy napja itthon vagyok. Boltban alig voltam ez idő alatt. A hűtőm és a speizom tartalma fogy, viszont még mindig bőven akad bennük élelmiszer. Ha nem is mindig teljesen olyan, amit szívesen ennék, de étel. Eszembe jut gyakran Mark Watney. A Mentőexpedíció főhőse, aki a Marson ragad teljesen egyedül és meglehetősen ésszerűen kell beosztania az élelmiszerkészletét, hogy életben maradhasson, amíg megérkezik a segítség. Azt látom magam előtt, amikor a napi 1 krumpli - 1 szelet fasírt után csökkentenie kell az adagot: csak 1 krumplit és a fasírt egy darabját eheti csak meg. (Ráadásul a ketchup is elfogy...) Oké, az film, ez meg a mátrix valóság, de a lényeg: semmi okom a panaszra.

Az egy hónap alatt pár nap kivételével napi szinten főztem. És mosogattam. És mosogattam. És mosogattam. Pedig anno azt hittem 2007-2008-ban Olaszországban, hogy egy életre kimosogattam magam. Napi 12-14 órában, nem középiskolás fokon, több mint 300 napig (egy szabadnappal egy héten) egyfolytában... Jó kis móka volt! :) No de most pár napig konyha-szabira szeretnék menni. Mosogatni így is kell majd, de nem egyfolytában. Ennek jegyében este összekészítettem a holnapi étkemet egész napra. Pár perc volt, pár gondolat, pár mozdulat. Meglévő dolgokból, ésszerűen. 

Mivel ma ebéd után felporszívóztam a "mini mennyiség mehet, de csak ésszel" készletemet egy az egyben, minderre megittam másfél liter vizet és mindez úgy, ahogy van, belém diffundált, hagyom szegény emésztőrendszeremet kicsit regenerálódni. Ma délután fél négyig tartott a melléevészet, azóta csak folyadék ment, a gyomromban kisebb kő, a belezetem felfúvódva sikkantgat, néha hangot adva aggodalmának... Kicsit szeles a drága... Röviden: reggelire is csak folyadék lesz.




Mozgás: 3 km futás
Reggeli: abonett krémsajttal, paprikával, főtt tojás
Ebéd: tonhalfasírt, párolt zöldség öntettel


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

LCHF sztori: Kat


Katrina Harris spent her life yo-yo dieting. After some initial success with Atkins, she fell off the wagon and gained all her weight back and more. When her doctor told her that she might want to give up caffeine, her life took a huge turn for the better.
Katrina has lost 145 pounds and is working to lose a bunch more. How? She’s focused, determined, and disciplined. She sticks to the keto plan and doesn’t deviate. Even one of her acquaintances at work commented that she has more will power than anyone else.
But Kat has a different take. It’s not will power, it’s just determination. She shares her story and how she thinks. And how she thinks is the right way to think. She isn’t going to let crappy food get in the way of her goals.
She’s also a bit of gym shark, earning a reputation from her personal trainer as the favorite.
I think you’re going to enjoy hearing about her story.
You can connect with Katrina on Instagram. Her username is keto.katrina. You can also connect with her in my new Facebook group called Ketogenic Success.
forrás

LCHF: Amanda itt
LCHF: Fatima itt
LCHF: Frida itt
LCHF: Lindha itt
LCHF: Lisa itt
LCHF: Christine Cronau itt

LCHF story: Maria Emmerich itt
LCHF sztori: Rheanna itt
Derek sztorija itt
Telaine története itt
Tony története itt

LCHF story: Zuzka itt
Egy házaspár története itt
Csak a cukor elhagyásával mennyi változás! itt
Egy idősebb házaspár története itt
Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Mártogatós, salátaöntet



Hozzávalók:

# 2 ek krémsajt # 1 ek mustár # 1 ek majonéz # víz # só, bors, cayenne bors

Elkészítés:

# Mindent összekeverek, annyi vizet adok hozzá, hogy a megfelelő állagot elérjem vele. Mártogatóshoz sűrűbbre lehet hagyni, öntethez lehet hígabb.


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

"Abonett", rágcsa, snack...


Vacsoraidő. A hűtőben alig valami. Ennék valamit, ami finom, ami ropogós. Tojás van. Akkor találjunk ki valamit!


A szezám snack ízlene, de amire az megsül... Hohó, de hát megy ahhoz hasonló gyorsabban is!

Hozzávalók (2 adaghoz):

# 3 tojás # 6 ek reszelt sajt # 3 ek szezámpehely (szezámmag is jó, nekem abból kevés volt) # só ízlés szerint # zsír a sütéshez

Elkészítés:

# A hozzávalókat egy kis tálban villával összekevertem.
# Forró (nagy) serpenyőben a zsíron közepesnél kicsit nagyobb lángon mindkét oldalát átsütöttem.





A széleit levágva tiszta abonett kinézete van.

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Motiváció, reggeli örörmfutás

"Csak egy módon indulhatunk el egy cél felé: ha ott kezdjük, ahol most vagyunk." 

Elmer Wheeler

A tegnapi pms-es este után azt hittem, ma fájdalmak közt vergődve és haldokolva fogok ébredni. (Hinni a templomban kell. Ha nem lennének elvárásaink, nyugodtabban élhetnénk. A félelem illúzió. Túlzásokba meg ne essünk, kérem!) 

Nagyon jól aludtam, mint mindig, a takarmányszárító szirénájára ébredtem, mint mindig. (Légy hálás, hogy van fedél a fejed fölött, van ágy, amiben alhatsz, a friss ágyneműért, a jó füledért, azért, hogy hallasz.) 

Kipattantam az ágyból, kis hasfeszüléssel. Első utam mindig a legkisebb helyiségbe vezet, közben megláttam a tegnapelőtt kint felejtett futócipőmet. Rögtön tudtam, hogy megyek és futok egy tömbkört. (Megköszöntem a pihentető és elegendő alvást, hálát adtam azért, mert vannak lábaim, ráadásul erősek, hogy jól működik a vesém, hogy van futócipőm és hogy sok év alatt, de eljutottam oda, hogy a mozgás már nem nyűg, hanem örömforrás.)

Az egy tömbkör kb 1 kilométer, de olyan jó suhanni a szuper minőségű bicikliúton, no meg annyira jó a friss, reggeli levegőn, meg nagyon szeretek elfutni a kedven árkádom alatt (ez egy kis járdarész, mindkét oldalán csuda édes fákkal, amik a járda fölött már teljesen, sűrűn összenőttek), hogy még kocogtam kicsit. Így lett 3 km igazi, reggeli, napindító örömkocogás.


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Motiváció és bölcs





Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha