2016. október 25., kedd

Kedd, Mo./4.

Zajlik az élet. Nem csak az enyém, a családban is, a körülöttem élőknél is. Nem tudom, milyen a bolygók együttállása... Mindenesetre most megnéztem a horoszkópomat:

"Ma az otthonodban nagy felfordulás lehet. Ha nem tudsz megfelelően pihenni, akkor inkább menj el valahova. A lényeg, hogy mindenáron teremtsd meg a feltöltődés optimális körülményeit. Például izgalmas élményekkel, kalandokkal."

Kaland...

"A kaland izgalmas vagy szokatlan élmény, amely lehet egy merész, rendszerint kockázatos, bizonytalan kimenetelű vállalkozás. Kalandok lehetnek fizikai veszélyekkel járó tevékenységeket, mint például az ejtőernyőzés, a hegymászás vagy az extrém sportok. A kifejezés nagyjából jelenthet bármely olyan vállalkozást, amely potenciálisan tele van fizikai, anyagi vagy pszichológiai kockázattal, mint például egy üzleti vállalkozás, egy szerelemi légyott, vagy az élet más nagy kihívásai." (wikipédia)

Egyéb dolgok mellett leveleztem az osztrák bírósággal. Nem jártam sikerrel: november 8-án tárgyalásra kell mennem Korneuburgba. Ha ez nem kaland, akkor mi?



R: 2 vajas-paprikás kenyér, keto kávé
E: gyros, sült cukkini
Snack: sajt, napraforgó
V: 1 vajas-paprikás kenyér, keto kávé

Mozgás: 15 km


Igyekeztem nem nagyobb ügyet kreálni a bíróságos dologból, mint amekkora, de bevallom, azért nem voltam nyugodt. Elmentem hát a boltba, hogy veszek mignont, imádom is, meg azt gondoltam, az majd megnyugtat. A boltban meg is találtam, több fajta volt, úgy sorban meg tudtam volna enni őket. Kinéztem egy szép nagy rózsaszínt, aztán a pultba nyúltam és megfogtam egy adag lazacot, az landolt a kosaramban. Azt mondják, a felnőttséghez tartozik az is, hogy az ember felelősséget vállal a saját tetteiért. Jólesett volna a süti, de boldogsághormonjai csak nagyon rövid ideig hatottak volna, az a pár másodperc "élvezet" pedig nem éri meg a rá következő cukorsokkot és a mellékhelyiségben töltendő időt és energiát...

Kimostam. Holnapra megszáradnak a ruhák, kivasalok, hogy újra becsomagolhassak. Kicsit máshogy: mert ugye a bíróságon jó lenne nem szabadidőruhában megjelenni...




Míg élnél, vedd úgy:
a rossz nem egyéb, mint csend
előtti vihar. 

F. Á


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Új mappa 2...



Először tapasztaltam meg az osztrák internetes ügyintézés gyorsaságát. A délután írt emailemre, amiben jeleztem, hogy nem tudok részt venni a tárgyaláson, már meg is érkezett a válasz. Aláhúzva, hogy feltétlenül meg kell jelennem a bíróság előtt. És megadták a bíró telefonszámát is, ha esetleg lennének kérdéseim. Még fogalmam nincs, hogy fogom megoldani, de november 8-án 10.15-kor tárgyalásom van Korneuburgban... Most is azt mondom magamnak, amit rizikós helyzetekben: csak az első lépést kell megtenni, aztán a dolog vagy megy magától, vagy megoldódik...

Új mappa...

Van egy szuper dobozom, amibe mappákat lehet tenni szép sorban, jól látható helyen fel lehet címkézni, könnyű benne keresni, pakolni. Ez a "Hivatalos iratok" doboz. Minden papírom, diplomám, munkahelyi, banki (...) igazolás, dokumentum itt van, ami nincs, az nem létezik.

Tegnap új mappát kellett nyitnom. Címke: Landesgericht. Ugyanis az utolsó előtti osztrák munkahelyemen történteknek még mindig nincs teljesen vége. A tanúvallomásomat továbbküldték a bíróságra, idézést kaptam, így tárgyalásra kell mennem novemberben...



Aki ismeri a sztorit, tudja, hogy az elhunyt ápoltam családjával, ismerőseivel közel kerültünk egymáshoz. Szóban is meghívtak I. búcsúztatójára, postai úton is, és én ott voltam. Egyértelmű volt, hogy segítséget kérek I. családjától. Írtam egy emailt a testvérének, aki válaszolt is, és fel is hívott.

Csak hogy ne legyen unalmas az életem, most elkezdek levelezni az osztrák bírósággal, hátha sikerül elérnem, hogy ne kelljen mennem a tárgyalásra.

(Azt hozzá kell tennem, hogy üdvözlendőnek tartom, hogy Ausztriában komolyan veszi a rendőrség az erőszakot, a családon belüli erőszakot is, még az én ügyemet is kivizsgálják, ami "csak" veszélyes fenyegetés. A rendőrök, akik anno a tanúvallomásomat felvették, mondták, hogy nem kell tettlegességig sem fajulnia a dolognak, akkor is kimennek, ha hívják őket.)