2014. április 29., kedd

Út a cél felé 37. nap (Ausztria)

Lassan másfél éve már, hogy felmondtam a határozatlan idejű állásomat és Ausztriába jöttem dolgozni. 2013. január 21. óta E-nél betegápolok két hétig, 24 órás beosztásban, egyetlen perc szünet nélkül. A nap bármely szakában, bármelyik órájában riasztható vagyok, folyamatosan figyelek, fülelek. Szerencsém van, mert megtaláltam az "edzőtermemet", a fürdőszobában meg tudom csinálni a tervezett edzéseket, persze közben csöndben vagyok, és folyamatosan nyitva a fülem. Korán kelek, hogy mindez kivitelezhető legyen, öt után zenél az ébresztő. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy tejbetök vigyorral a képemen, boldogan pattanok ki az ágyból. Nem lenne igaz, ha arról számolnék be, hogy minden porcikám a mozgás után vágyakozik a hajnali órákban. Viszont kifejlődött már bennem az évek alatt az a hozzáállás, hogy most ez a dolgom, erre van lehetőségem, ezt fogom megcsinálni.
Ma reggel ez a fotó villant be. Hogy igenis a sok kicsi sokra megy, igenis lehet változni, még ha nagyon lassan is. Ha soha nem kezdtem volna el, ha ezeket a kis dolgokat (korai kelés, edzés...) nem tenném meg, még ma is kövér lennék. Felkeltem hát, a hasazást megcsináltam a szobában (Les Mills Pump: Hard core abs), a 45 perc aerobot (Walk) pedig a fürdőszobában.

A heti étrenden már hétfőn módosítás történt. Mivel itt fél 12-kor van ebéd, én fél 12 után estem be az utazás után a munkahelyre, E. pedig már megebédelt, a leggyorsabb megoldásnak azt láttam, hogy kikaptam a hűtőtáskából a levest és a felét melegítettem meg magamnak, bekanalaztam, elmosogattam, elpakoltam, és uzsgyi fel. És tegnap nem mentünk sétálni, így vásárolni sem (E-nek sürgős szőnyeg mosási hajlama támadt), keddre, azaz mára nincs tonhal. Így aztán a keddi és a szerdai napot felcseréltem.



Reggeli: müzliszelet, fél alma.
Tízórai: marék mag lett volna, de a zöld turmixomból maradt, azt ittam meg.
Ebéd: minestrone, 1 szelet kenyér.
Uzsonna: natur joghurt, banán.
Vacsora: spenót, sült csirke, hagymás bab.

Edzés (reggel): Les Mills Pump/Day 14./Hard core abs (20 perc has), Walk (45 perc aerob).


Heti edzésterv itt
Heti étrend itt
Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Belső csend


Azt mondod, látod és azt mondod, érted. De azt, hogy miért van, mégis újra kérded. Kerestél, kutattál, s feltártál sok csodát, de nem találtál többet, mint lábnyomaid porát. Mert szemeddel mindig a távolt kutattad, és a célokat mindig másoknak mutattad. Nem vetted észre, hogy a véletlen csodája benned van elrejtve, s nem a nagyvilágban. Nem. Nincs az útnak vége, csak a tükrön át kell lépni, meg kell tanulnod most önmagadra nézni. Te magad változz, hogy a titok örök fénye felragyogjon Benned és felébredjél végre. Légy a csend mestere, bírd tudatod szóra, és a legmerészebb álmaid válnak valóra.

(Müller Péter)



kép

Motiváció

STRONGER

Mert megéri!