2014. május 24., szombat

62. nap

Reggeli: zabkeksz, kávé.


Készült délelőtt egy adag zabkupac nekem ...


... és rögtön dupla adag zabkeksz G-nak, egyéni kérés alapján kevesebb édesítővel, került bele mazsola és selyemfű méz.


Tízórai: 1 aldis, laktózmentes, 100 Ft-os jégkrém. Nagyon finom.

Ebéd: kis adag (ennyi volt a maradék) rakott céklás édesburgonya, kis darab kolbász, 1 db zabkupac.


Uzsonna1: bogyós gyümölcsös joghurt.

Uzsonna2: sonkás tojásrántotta, saláta. Egyszerűen imádom a rántottát. Sonkával egybesütve főleg. Kábé 8 tojásból készítve meg tudnám enni, de szerintem a tucat is lecsúszna. Ja, nem félek a koleszterintől.

Vacsora: hamburger.

Upsz, erről nem készült fotó. Ugyanis összeállítottam, megmelegítettem és betermeltem.

Edzés: nyújtás.

No megyek, összerakom az osztrák cuccomat...

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Út a cél felé / 8. heti menü (Magyarország)


2014.05.12-
(Nem tervezett étrend)
H
(hazaút)
K
SZ
CS
P
SZ
V
R
zabkása, banán
kávé, zöld tea
pufi rizs, sonka, retek
pufi rizs, sonka, uborka
zabkása, bogyós gyümölcs
bundás kenyér, sajt
T
alma, kesu
eper
mogyoró, 2 kocka étcsoki
-
müzliszelet
kókuszgolyó
E
tonhal, párolt zöldség, édesburgonya
csilis bab
csilis bab
roston csirke, saláta
kurkumás csirke, rizs, saláta
U
mandula
sonka, kolbász, diákcsemege, kesu
-
eper
mogyoró, ananász
müzliszelet, pufi rizs
mogyoró
V
rántotta, saláta
-
sült hús, tojás, saláta
3 tojás, sonka, sajt
3 tojás, sonka, sajt, saláta
rántotta
rántotta

Nem volt előre tervezés.
Kellett egy kis szünet.
A dolog nem sikerült rosszul.
Gyakorlatilag akkor ettem, amikor éhes voltam, és azt, ami volt itthon.
Hétvégén családi program volt, a szombat teljes egészében strandon telt. Aznap éhes voltam, tapasztalat: vinni kell a kaját, nincs mese, hiszen az étteremben képtelenség volt épkézláb ételt találni.
Az előző heti méréshez képest a mérleg 0.7 kg-mal mutatott többet, ami csak egy szám.
A lényeg: 


Fehérjés zabkupac, avagy süssünk zabkását!



Újabb egyszerű és nagyszerű recept. És újra itthoni alapanyagokból. Sőt megint csak minimális konyhai tözörgéssel és a lehető legkevesebb mosogatni valóval. Mert én így szeretem ;)

- 100g apró szemű zabpehely került egy tálba.
- Megszórtam 2 tk őrölt fahéjjal.
- Leöntöttem annyi forró vízzel, hogy ne lepje el, de mindenhol érje kicsit a víz keverés közben.
- Szóval meg is kevertem.
- Aztán jött egy csöpp sütőpor. Újabb keverés.
- Állni hagytam, de csak rövid időre...
- ... amíg 2 adag fehérjeporból kevés vízzel puding sűrűségű masszát kaptam. (Mindig ezzel a puding sűrűséggel jövök, pedig soha életemben nem szerettem a pudingot...)
- A fehérje massza (és még mindig nem a Felipe) az ázott zabra került.
- Gyorsan összedolgoztam egy kanállal.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe a kanállal kis halmokat raktam, amiket picit eligazgattam, hogy keksz féle formát öltsenek.
- Előmelegített sütőben 200 fokon légkeveréses funkción 20 percig sütöttem.

Öt alapanyag, 25 perc, fincsi, értékes csemege :)

Nekem most 8 kupac sikeredett.

1 darab tápértéke: 76 kcal, 7g F, 9g CH, 1g zsír

Zabkeksz recept itt.

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Motiváció


"Ha ma megteszed, amire mások képtelenek, holnap képes leszel arra, amire mások soha!! "