2016. május 7., szombat

Péntek


*** Ha a holdat akarod látni, az eget nézd, ne a pocsolyát, amiben tükröződik***


(perzsa közmondás)



Tények:
- Jó itthon lenni.
- Jó itthon lenni, csak élvezni mindezt nincs időm és energiám.
- Általános jelenség: fájnak a lábaim. A talpam, a lúdtalpam gágog főleg. Szereztem talpbetétet, azóta jobb.
- Általános még, hogy vagy dolgozom, vagy fáradt vagyok. És a munkaidő miatti össze-vissza, avagy nem evéstől éhes. Szinte állandóan éhes.
- A 400 Ft-os órabér vicc, viszont annál több, mintha itthon ülnék és munkát keresnék. Lehetőségem van többet dolgozni, viszont őszintén bevallom: nem bírok többet.
- Lelkileg is megvisel az új hely, de átrágtam magam magamon: ennek egyedül én vagyok az oka, csak magam tudom helyrerakni magamat.
(...)

Rendezvény volt a munkahelyemen, karaoke parti, ahova az RTL X Faktortól jöttek előválogatóra emberkék. Bent és a teraszon is minden asztal előre lefoglalva. Tényleg minden tele volt, az ülők mellett rengeteg álló vendég is. Délután 3-tól dolgoztam elvileg éjfélig, amiből fél 1 lett. Enni nem volt idő, összesen egy pohár vizet ittam. Amikor gyalogoltam hazafelé, korgott a gyomrom. Megettem a munkára a zsebembe készített marék mogyorót. 1-re értem haza, 2-kor aludtam el.

Előre szóltak a kollegák (mivel rendezvényen még nem dolgoztam), hogy készüljek fel, mert durva menet lesz. Elképzelni se tudtam, mi ez, most láttam, tapasztaltam. Viszont mivel nem tudtam, mitől kellene paráznom, nem izgultam előre. Főleg, hogy úgy volt: én fogok mosogatni. De nem így lett: kijelölt asztalokat kaptam. Aztán a nagy kavarodásban egy idő után már mindenki csinált mindent. Nem koncentráltam, nem izgultam, csak mentem, mentem, mentem, tettem a dolgom. És a fáradtság ellenére nagyon szuper volt, tetszett az egész. És egyszer vittem csak fel rossz rendelést, még a roham előtt, de korrigáltam is azonnal, a céget se érte kár, a vendég is azt kapta, amit kért. És nem ejtettem le semmit, nem borítottam ki semmit, csak engem öntött le egy srác egy adag kisfröccsel. Rozé volt, száraz (haha, pedig folyt a derekamtól a lábujjamig és meglehetősen nedves volt), tudom, mert én vettem fel a rendelést. Az RTL-esek is aranyosak voltak, a vendégek is, és habár nem volt egy másodperc megállás sem, hallottam két-három igen csodásan csengő hangot az énekesektől.

R (otthon, 8 körül): 2 vajas-paprikás kenyér, keto kávé
E (otthon, 2-kor): 2 tonhalfasírtos hamburger (a kép pár nappal ezelőtti, de a mai is pontosan ugyanilyen volt)
V: -
(Hajnali 1-kor marék mogyoró.)
Mozgás: 8.2 km


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha