2013. november 11., hétfő

Új fejezet / 2. szakasz / 15. nap

Életem egyik központi tevékenysége lett, hogy csomagolok. Csomagolok két hetente kétszer, mert külföldre járok dolgozni. Itthon be, ott ki, majd hazajövetelkor ott be, itt ki. És ezt egy hónapban kétszer.
 
Életem másik központi tevékenysége -már elég hosszú ideje- a tervezés, az előre főzés, a dobozolás.
 
Ma 11-kor ültem be a buszba Knittelfeldben, este fél 7-kor szálltam ki Mohácson. Kipakoltam, szellőztettem, megnyitottam a víz főcsapokat, meglocsoltam a virágaimat, elintéztem 1-2 telefont. Elmentem K. elé -aki ma is dolgozott- este negyed 9-re, ő vigyázott a kocsimra és annak kulcsára. Az autó már a ház előtt állt kívül-belül csillogón-villogón (kis Koalám, nagyon köszönöm!), megkaptam a kulcsot is. Be is tettem a helyére és go bevásárolni.
 
Nem az életem központi tevékenysége ugyan, mert ez nem tervezett, mégis feltűnő: egy éve látom a két ország közötti különbségeket. Egy év alatt voltam néhány helyen Ausztriában, lehet, hogy csak mákom volt, de sosem tapasztaltam durva viselkedést. Ma a boltban -épp végeztem a polcok lerámolásával- a kassza felé indulva iszonyat ordibálásra lettem figyelmes. Nem részletezem, a népcsoportot sem tüntetem fel, de komolyan féltem, hogy verekedés lesz a dologból. Szerencsére nem lett, egy kislány gyorsan beült egy üres kasszához, ahol így első lettem; sebesen folyt a kódolvasás, és ahogy csak bírtam, siettem kifelé, összeszorult gyomorszájjal... Home, sweet home...
 
A lényeg: mivel megvolt az étkezési tervem, amihez mindig megírom a bevásárlólistát is, és mivel mindig maradok a listánál, nem nézelődök, nem sóvárgok, nem kacsingatok másfelé, gyorsan végeztem.
 
Felcuccoltam a harmadikra, elpakoltam, és a csirke már bent sül a sütőben. A rizs rotyog a fazékban. Lulu segített most is a mérésben. Az időt még nem mutatja jól (oké, lusta voltam átállítani), de grammra pontosan mér, és nekem ez a lényeg. :)
 
 
Hamarosan kész a kajci, megvárom, amíg dobozolható hőmérsékletű lesz (addig mosok, igen, még mindig kézzel), kiadagolom, és már mehetek is aludni. Holnap reggel vár az edzés: a Les Mills Pump, és az én hőn szeretett 007-es súlyzókészletem! :)
 
Reggeli: 3 tojás, sonka, 2 kenyér, kávé.
A buszon: 5 kis szenyó (saját kenyér, sajt, sonka, paprika), fél liter tejeskávé.
Este, itthon: fél marék dió.
 
Folyadék: 2 liter víz.
 
Edzés: pihenőnap.
 
(Terveim szerint holnap vagy szerdán szeretnék kicsit bővebben írni a tiszta étkezésről, a tervezésről, a vásárlásról.)
 
Új fejezet / 2. szakasz / Döntés, célok itt
Új fejezet / 2. szakasz / Étkezés 1: Tervezés itt
Új fejezet / 2. szakasz / Étkezés 3: Dobozolás itt
Új fejezet / 2. szakasz / Edzés: Tervezés itt
Új fejezet / 2. szakasz / 1. heti menüterv (Ausztria) itt
Új fejezet / 2. szakasz / 1. heti edzésterv (Ausztria) itt
Új fejezet / 2. szakasz / 2. heti menüterv (Ausztria) itt
Új fejezet / 2. szakasz / 2. heti edzésterv (Ausztria) itt
Új fejezet / 2. szakasz / Összefoglaló: 1-2. hét itt
Új fejezet / 2. szakasz / 3. heti menüterv itt
Új fejezet / 2. szakasz / 3. heti edzésterv itt