2012. október 19., péntek

Bölcs

"Minden sorsdöntő dolog a "csakazértis"-ből jön létre."
 
(Friedrich Nietzsche)
 
 

Recept: Müzli szelet házilag

Most találtam a neten ezt a receptet, leírom, mert kipróbálásra érdemes. :)


1 banánt összetörünk és egy almát lereszelünk, de lehet csak banánnal is :)
5 dkg diót és
5 dkg kesudiót megpirítunk, majd a banánhoz adjuk
20 dkg zabpehely,
5 dkg áfonya
5 dkg szeletelt mandula
2-3 ek. méz
1 púpozott teáskanál szőlőmag

Mindent összekeverünk, tepsibe tesszük, 180 fokos sütőben 25 percig sütjük. Miután kivesszük, azonnal szeleteljük, fagyasztóba tesszük, majd a talpára olvasztott, magas kakaótartalmú csoki kerülhet.

(Forrás: https://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=447262058652927&set=a.405679839477816.91088.405146436197823&type=1&theater)

Edzés - ha ...

Hupsz, a nagy életmódváltó, fegyelmezett és rendszeres, mindent megtervező boszi elég zűrös napokat él. Ez a hét eddig, főleg csütörtökig maga volt a megtestesült kuszaság és összevisszaság. Ma a munkából egyenesen temetésre robogtam, onnan anyuékhoz. Holnap gumicsere az autón, apulátogatás a temetőben, és este haza.
 
A lényeg: ebben a nagy kuszaságban is sikerült tartani a kaját, még ha cseréltem is fel étkezéseket, és sikerült lenyomni minden edzést. Ma is lenne, de... Az Insanity helyett a Les Mills Pump DVD-t hoztam el, ahhoz meg ugye nélkülözhetetlen a súlyzó, ami otthon van. Régebben kétségbeestem volna, most nem teszem. A vasárnap helyett a mai lesz a pihenőnap, és holnap csinálom este a mai edzést, vasárnap pedig a szombatit.
 
(fighter.blog.hu)
 
Nem én vagyok az edzésért, hanem az edzés van értem. Nem azért edzek, hogy egy-egy edzésprogramot végigcsináljak, hanem mert energiát használok el általa, és szeretném feszessé tenni a testemet (az is igaz persze, hogy szeretek edzeni, és isteni érzés, ha az ember néha feszegetni tudja a határait, de az is, ha "csak" szimplán elmondhatja, hogy ma is tett az egészségéért). Ha kimarad egy nap (nem rendszeresen), vagy pl. ha betegség miatt egy darabig nem edzek, akkor az úgy jó. Mivel a kaját tartom, a mai napon is biztos vagyok benne, hogy nem szúrom el ezzel a célhoz vezető utat. :)

Napi menü

Reggelim 40 g zabkása volt 1 adag vaníliás fehérjével és 100 g szőlővel.

 
229 kcal
27 g F
42.2 g CH
5.4 g zsír
 
Tízórai munkahelyen: 10 g mazsola, 10 g mandula
 
 
86 kcal
2.3 g F
8.5 g CH
5 g zsír
 
Ebéd: útközben 2 szendvics, egyenként 1 császárzsemle, 50 g sült hús, paprika.
 
Uzsonna: már anyuéknál, magammal hoztam: gyümölcssaláta 1 db körtéből 1 db narancsból, 5 kis kocka almából.

 

 
Vacsora: ugyanaz lesz, mint az ebéd: 1 sült húsos, paprikás zsömi.

Bölcs


LMP előtte-félúton fotó (comb, has)

Minden magyarázat nélkül, dokumentációnak.
 
LMP előtte-félúton fotó (hát, kar) itt.
 
 


 

Hús-vér motiváció 10

Oké, persze,  lehet jönni a kifogásokkal. De mi van, ha valaki nem kibúvót keres, hanem hoz egy döntést és tartja magát hozzá? Talán úgy jár, mint A., és egy gyönyörű nő lesz belőle! :)
A jobb alsó előtte kép 2008-as,a bal felső 2009-es.
Jelenleg 62 kiló, még pár kilótól szeretne megszabadulni, és már most látszik, hogy jó úton halad :)
A. nekem azért is szuper motiváció, mert nála is a comb rész az igazán problémás, és a 2. képen igaz, hogy kicsi látszik belőle, de az igen, hogy mennyivel vékonyabb, formásabb, szebb. Na és ugye hogy hasról is le lehet fogyni. :)
A. figyel az étkezésre, és jelenleg is edz, és tudom, hogy nem adja fel! 
Ha legközelebb megint azt gondolnám, hogy nem bírom a LMP láb részében az utolsó fél percet megcsinálni, A. képei is a szemem előtt lebegnek majd, hogy igenis meg lehet, igenis meg tudom csinálni!
Hajrá, A., hajrá, bícsbádi!
 


"Diétás" nassolnivalók

(terezanyu.hu)


Igen, szoktam "nassolni". Régen gyakorlatilag a nap 24 órájában nassoltam. Ma már kicsit máshogy teszem. Van, hogy kevésnek érzek egy étkezést, vagy csak úgy rágcsálnék, rágnék valamit. Mivel amúgy is kalóriadeficitben étkezem, ráadásul van, hogy 1300 kcal körülre tervezek (az 1400 helyett), és az edzéseket is lelkiismeretesen nyomom, nem szoktam kétségbeesni, ha nagy ritkán egy nap eszek egyszer a következőkből, amik nagyjából 200 kcal értékűek (na nem mind):

 
  •  két nagy sárgarépa
  • 2-3 pohár folyadék
  • 10 g mandula, 10 g mazsola
  • 15-20 g diákcsemege
  • 1 alma, 1 szeletke sajt
  •  1 kocka étcsoki
  • 20 g aszalt szilva
  • 2 szelet sonka
De aki szereti, annak sztem nasinak nem gond, ha megeszi:
  • 1 főtt tojás egy szeletke sajttal
  • 100 g csirke (pl. grillezve)
  • 100 g tonhal (nem olajos)
  • saláta (öntet nélkül vagy balzsamecettel pl.)
  • ...
Sokkal jobb nyugodt szívvel megenni ezeket, mint éhesnek lenni, vagy csak arra tudni koncentrálni, hogy "nem szabad ennem". Én imádok enni, és mivel legtöbbször sikerül jól összeállítani az étrendet, nem nagyon szoktam éhes lenni. A nassolnivalóra sztem akkor van szükség, ha nem eszik eleget az ember, vagy valamiből keveset visz be, és jelez a szervezet. Ha meg csak úgy támad az ehetnék, néha azt is lehet mondani: nem. :)

Szénhidrátéhség, falásroham itt
Ha este éhes vagy... itt.
Éhen halok-dilemma itt.
Kitartásról itt
Éhes vagyok itt
Mea culpa itt
Motiváció itt
Ezért éri meg itt