2012. december 8., szombat

40/41. nap Napi menü

Reggeli itt.
 
 
Tízórai és ebéd itt.


 
Uzsonna: alma-répa saláta itt, ma még tettem hozzá 100 g vegyes vágott salátát is.

 
+ fél buci 30 g banánnal.

 
Vacsora: 25 g máj ebédről, 25 g saláta, meglocsolva nagyon kevés (tán harmad kávéskanálnyi) mézzel.


Bölcs

Egyszerre csak egy pillanat megélésére vagy képes, ezért nem érdemes hosszan tervezgetned a jövőt, mert csak belefáradsz. Ha túl részletesen kidolgozod, amit elvársz az élettől, vagy valaki mástól, egyre több csalódás ér, amikor valami nem úgy történik, ahogy vártad. A dolgok állandóan változnak, és nem tudhatod előre, mi és hogyan fogja befolyásolni, amit kitaláltál. A legjobb, amit tehetsz, hogy az adott pillanatot megéled a maga teljességében, és hagyod, hogy a jövő kialakítsa önmagát. Így leszel mindig a legjobbkor, a legjobb helyen, a legjobb állapotban. (Forrás: itt.)
 
(kép)
 
 

40/41. nap- Tízórai, ebéd

Tízórai: Keksz snack
Három darab keksz (Korpovit) , három kocka étcsoki, mikróban 40 mp alatt ráolvasztva.

107 kcal, 2 g F, 11 g CH, 5 g zsír
Ebéd: 100 g resztekt csirkemáj borsosan, 100 g zöldséges rizs, 50 g vegyes saláta.

420 kcal, 35 g F, 35 g CH, 15 g zsír

40/41. nap- Reggeli

Reggeli: Zabkása 40 g apró szemű zabpehelyből, 4 g csokis és 24 g vaníliás fehérjeporból. Aztán ettem még egy narancsot.
 
286 kcal, 27 g F, 33 g CH, 3 g zsír

Edzés

Asylum 4. kör 30/15. Speed and agility

Nagyon szeretem ezt az edzést is. A bemelegítésnél leszakadnak a lábaim, de be is melegednek az izmaim, ízületeim, utána nem jelent gondot az edzés.
Kint dúl a hóvihar, de azon nem tudok változtatni. A hozzáállásomon, a kinézetemen viszont igen. Ezért -is- keményen végigcsináltam ma is, a rengeteg in and outtól már délutánra egészen bizonyosan izomlázam lesz. :)
Egy kiter vizet ittam meg közben, és jókat röhögtem a felénél kábé, amikor Shaun kiosztja az embert, hogy őt aztán nem érdekli, ki mennyire fáradt, tessék koncentrálni, fejben erősnek lenni és nyomni tovább.
És nagyon jó érzés a végém, hogy megcsináltam, hogy tettem magamért ma is. :)

Motiváció

Olvasni ezt is, azt is, de amit tudok: szeretem a kávét. Ma reggel is megvolt a 2-3 korty, ezzel az ízzel jól indul minden nap.














Tegnap -is- nagyon korán mentem aludni, de alvás előtt össze szoktam szedni a főbb gondolatokat másnapra. Szó szerint hálát adtam azért, hogy van fedél a fejem felett, hogy fűtött lakásban lehetek, hogy van mit ennem. Aztán átgondoltam ezt a határidősdi-álomsúlyosdi dolgot. Amit meghosszabbítottam karácsonyig. Gyakorlatilag stresszel a dolog, és nem mindig pozitív értelemben. Úgyhogy arra jutottam: ha sikerül, vállon veregetem magam, de ha január 2-ára jön össze, akkor akkor fogok örülni. 
De ahhoz, hogy összejöjjön, meg kell csinálnom az edzéseket és figyelni a kajára. Most még jobban mint eddig. Ugyanis micimackó-üzemmódra kapcsolt a szervezetem: legszívesebben szénhidrátot ennék szénhidráttal, mindezt mézzel vastagon lecsorgatva. És habár az eszem tudja, hogy edzeni kell, a testem csak ingatja a fejét, és az ágyam felé húz állandóan. Így hát visszatértem a jó öreg Fly Lady kontrollfüzethez, és 2 perc múlva indul is a reggeli rutin.
Nem hagyom, hogy győzzön a kisördög, nem hagyom, hogy győzzön a tél és a raktározós kajálás, mert pár pillanat és nyár van, és jön a bikiniszezon!