2022. február 22., kedd

Kedd extrával

A suliban a szokásos volt, sok "ezt nem bírom idegekkel"-gondolat mellett dolgoztunk. Szösszenet: a harmadikkal az időjárás a téma németből, szótanulás volt barkácsolással.




Aki szeretné:



Február 3-án kiesett a tömés az egyik fogamból. Be is gyulladt. A fogorvosom szabadságon, én meg amúgy is karanténban voltam... Mára kaptam időpontot.

Azért esett ki a tömés, mert elrepedt a fogam. Nem gond, kapok egy új tömést. Szuri. Várakozás. Kezdődött a fúrás. A fúróból kiáramló levegőtől hirtelen a kezelt fogam feletti elkezdett nyilallani, de annyira, hogy meg kellett szakítani a fúrást. Komolyan: csillagokat láttam. Ez nem normális, mondta a fogorvos. Vártunk kicsit, megnézte: ez egy tömött fog, megnézzük, mi van a tömés alatt. Így kaptam oda is egy szurit. Elkészült a lenti tömés, jött a fenti szétfúrása. Fertőzés, fogbélgyulladás. Kaptam oda egy ideiglenes gyógyszeres tömést. Ha fáj, azonnal vissza kell menni, ha nem fáj, akkor két hét múlva végleges tömést kapok.

Szinte minden nap beszélek anyuval telefonon, két hete "belefutottak" a kovidba, nagyon megviseli őket. Anyu már határozottan jobban van, csak gyenge és szörnyen fáradt, mert mamikám (92 éves) csak roppant lassan javulgat, nem lehet egyedül hagyni egyáltalán, legyengült, mindenben segítségre van szüksége. Csütörtökön (már mindkettejük tesztje negatív) elugrom hozzájuk egy villámlátogatásra munka után.