2019. október 28., hétfő

Hétfő- Tordai-hasadék

1. nap itt
2. nap itt

3. nap

Időutazás? Igen. Otthonról "normál magyar idő szerint" indultunk. Az 5 órás út helyett 9 órás sikeredett, mert baleset miatt órákig vesztegeltünk az M3-on. Legalább sétáltam autópálya közepén. Az első etap Debrecenig tartott. Szombat estétől vasárnap reggelig. No de vasárnap hajnalban már egy órával arrébb volt az ébredés, mert őszi óraátállítás volt. Viszont még aznap, pár órával később szó szerint időzónát léptünk, Romániában egy órával több van mint nálunk, így a karórát át sem kellett otthon állítani, a digi dolgok meg maguktól átálltak otthon egy órával korábbra, aztán pár óra múlva itt egy órával vissza. De tök komolyan: ebbe teljesen bele lehet zavarodni 😅

Isteni reggeli.


Aztán irány Torda. Vagyis a hasadék, amit nem volt egyszerű megtalálni, de sikerült. Odaérsz, leparkolsz, és egyszer csak ott magasodik előtted ez a csoda. Mert az. És ekkor még nem is láttál semmit.
Csodás, őszi, színes sétánnyal indul a túra.Az ember csak ámul és bámul. Még sosem láttam ekkora sziklákat és ennyire hatalmas sziklafalakat. Itt tapasztaltam meg először, hogy a látvány nem fér bele egy képbe.Függőhidak, köteles kapaszkodós részek, hegyi patak, fák, mohás sziklák, hatalmas minden és lélegzetelállítóan gyönyörű.

És indulás felfelé. Tüdőt, izmokat, elmét próbáló, nagyon sok százalékos emelkedőn felfelé.


A látvány kárpótol.
Lefelé még a felfelénél is sokkal nehezebb volt haladni. Estem-keltem (szó szerint), volt, hogy több métert hátsó részen egész rendes tempóban tettem meg. De egyetlen centiméterét sem bánom.


Vicceskedők...
Én meg csak bámészkodtam, ámuldoztam, lenyűgöző élmény, komolyan.


Hazafelé olyat láttam, amitől kicsit eldobtam az agyam: Bánffyhunyadon az egymásra licitáló épületek sorát. Beszéljenek a képek.


Este vacsora, pihi.Mai étek:

R: sajt, tükörtojás, sült kolbika, zöldség, szalámi, desszert: lekváros kenyér
T: -
E: -
U: 1 alma, mogyoró, 1 fehérjeszelet
V: csirke ragu leves, sült pisztráng, saláta.

Csodás nap volt. Holnap folyt köv.