2014. június 24., kedd

Kedd

Egész nap harmat gyenge vagyok, hevesen ver a szívem, szegényt alig tudom a mellkasomban tartani. Szédülök, olyannyira, hogy egy salátát képtelen vagyok egy álltó helyben elkészíteni, le kell üljek közben. A séták alatt pedig jobban kapaszkodok E. kis kocsijába mint ő...

E-tel lent lenni sem voltam képes, de nagyon rendes volt, amikor megkértem, hadd menjek fel kicsit, mindig beleegyezett. Anélkül, hogy tudna bármiről is.

Nehéz, hogy amióta csak megérkeztem, róla kérdez. Hogy ugye milyen jó volt vele otthon, ugye főztem neki előre, ugye volt sok közös program? ... Szereti, anélkül, hogy valaha is találkoztak volna személyesen. Hiszen olyan sokat meséltem róla korábban, arról, hogy mennyire szeretjük egymást, hogy milyen szuper terveink vannak, a dalmáciai ház...

Nehéz titokban sírni, aztán mosolyogva lemenni és kedvesnek lenni, cseverészni.

(Nehezen szedem össze a gondolataimat.)

Ma is rengetegen megkerestetek. És sokakkal én is felvettem a kapcsolatot. Mindegyikőtöknek köszönöm a beszélgetést, a kedves szavakat, a megértést, a kérdéseket, az ötleteket.

Tovább léptem ma egy szinttel, J-tal, N-val (két tüneményes nőcivel) egy hullámhosszon rájöttem arra, hogy ez az egész történet nem is igazán rólam vagy a másikról szól. Ez egy hatalmas csavart ad a dolognak. Láttad A másik Föld című filmet? Na ez valamilyen szinten ahhoz hasonló. De erről majd később.

Azt hittem, hogy az értelem mindig képes győzni az érzelem felett. Azt hittem, pár nap, és túl leszek az egészen. Azt hittem, egy megcsalt, egy egy évig átvert, megalázott nő majd ripsz-ropsz elfelejt mindent és új életet kezd. Lehet, hogy van, akinek ez sikerül, nekem pár nap alatt nem megy. Nem akarom siettetni, most is folynak a könnyeim, tele van a fejem információkkal, a szívem különböző és ellentétes érzésekkel, iszonyúan fáradt vagyok, nem alszom, remeg a kezem... 12 nap múlva utazom Magyarországra, de még lövésem sincs, hova megyek, hova viszem a cuccomat, hol alszom... Úgy érzem, mintha odabilincseltek volna Szent Iván éjjeléhez. Ez a láthatatlan bilincs visszatart attól, hogy értelmesen tudjak gondolkodni. Márpedig tudom, hogy tovább kell lépnem, de ezeket a lépéseket csak akkor tudom megtenni, ha kitisztítom az agyam a kuszaságtól, ha világosak lesznek a céljaim és meglesz a kellő motiváció. Kell ez ahhoz, hogy a gondolataim tisztán áramolhassanak. 

gondolatok

R: 2 lenmag kenyér, marék ribizli, kávé.
E: saláta, gombás hús, 1 tojás.
V: saláta, kolbász, 1 tojás.

Rettenetesen nehezemre esett, de megkerestem a fényképezőgépem és a vacsorát lefotóztam.



Bölcs