2013. július 16., kedd

Bölcs - a munkáról

"Ki kell derítened, hogy mi az, amit szeretsz. Ez ugyanúgy igaz a munkára, mint a párkapcsolatokra. A munkád tölti ki az életed jelentős részét, ezért ha igazán elégedett akarsz lenni, hinned kell benne, hogy jó munkát végzel. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha szereted, amit csinálsz. Ha még nem találtad meg, keresd tovább, ne add fel! Mint az a szívügyekkel lenni szokott, itt is tudni fogod, hogy mikor találtad meg az igazit."
 
 (Steve Jobs)
 
"Ki kell derítened, hogy mi az, amit szeretsz. Ez ugyanúgy igaz a munkára, mint a párkapcsolatokra. A munkád tölti ki az életed jelentős részét, ezért ha igazán elégedett akarsz lenni, hinned kell benne, hogy jó munkát végzel. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha szereted, amit csinálsz. Ha még nem találtad meg, keresd tovább, ne add fel! Mint az a szívügyekkel lenni szokott, itt is tudni fogod, hogy mikor találtad meg az igazit." (Steve Jobs)

Ezt (t)ettem ma

Felkelés: fél 6-kor.

6 körül: edzés.

Reggeli előtt: 1 pohár (2.5 dl) víz.

Reggeli: kolbászos tojás, 1 lenmag kenyér, zöldséget most nem ettem.(A kép régi.)


Délelőtt: takarítás fent.

Ebéd előtt: 1 pohár víz.

Ebéd: keleti zöldség ragu, kis marék barna rizs.


Délután: alvás fél 3-ig. :-)

Uzsonna előtt: 2 pohár zöld tea.

Uzsonna: fél meggyes-mákos-diós süti, 1 kókuszos-cseresznyés süti, kávé. (tegnapelőtti kép, de látszik az uzsonna.)


Aztán 2 óra séta.

Vacsora előtt: 1 pohár víz.

Vacsora: tonhal saláta. (A kép régi.)


Folyadék: 4 liter után nem számoltam :-) Meleg van ma, nagyon.

Mérleg vs tükör

 
 
 
Minek van igaza: a mérlegnek vagy a tükörnek?
 
Amikor ezt az egész élet-mód-váltásosdit elkezdtem, a legeslegelső célom a fogyás volt. Szinte mindenáron. Hogy ráálljak a mérlegre, és napról napra kevesebbet mutasson, amíg csak 1-2 hónap alatt el nem érem az álomsúlyomat. Nagyon hamar rájöttem, hogy ez így nem működik. És nap mint nap csalódtam, a mérleg nem egészen azt mutatta, amit elterveztem, így aztán volt, hogy hagytam az egészet, mert hogy ezt így nem lehet csinálni, nálam ez nem működik.
 
Sokat tanultam, kérdeztem, olvastam közben, elkezdtem a centizést. Na de minden nap mértem magam, és sehogy nem értettem, hogy hétfőről keddre miért nem vagyok képes kevesebbet mérni. Később, heti-kétheti mérésekkel aztán már megnyugtatóbb volt a dolog.
 
 
Jó ideje nem mérlegelek már naponta. Van ugye az a tény, hogy 1 kg zsír nagyobb teret tölt ki mint 1 kg izom. A zsír plötyi, löttyedt, szottyadt, rengő kinézetet ad, az izom feszes, tónusos, határozott.
 
 
Ma reggel belenéztem az egész alakos tükörbe. Egy tök normális kinézetű csajt láttam. Belemosolyogtam, és köszöntöttem magam: "Jó reggelt, kis boszi, igazán jól nézel ki!". Mert ma már nincs velem semmi baj. Ráadásul megállapítottam, hogy a zsír, ami még van rajtam, lassan, de biztos határozottsággal tűnik el rólam.
Aztán ráálltam a mérlegre, és a régi önmagam ekkor kapott röhögőgörcsöt: szinte napról-napra pár dekával többet nyomok. Úgy, hogy közben csökken a zsírmennyiség.
 
kép
 
Az élet-mód-váltás előtti önmagam nagyon büszke magára, mert lefogyott  20-21 kilót, és az akkori boszihoz képest tényleg totál rendben van a külsőm. Persze én magam még nem vagyok elégedett magammal, van itt még meló bőven, de minden nap teszek a célomért, és ha nem is holnap, de el fogom érni egyszer.
 
Úgyhogy határozottan tudom javasolni: dobd ki a mérleget! :)

Edzés (Asylum 2/9.)

Felsőtest, Upper Elite

Jaj, hát ez egy imádom-edzés! Eleve imádom a súlyzós edzéseket. Korábban nem hittem el, de ma már tudom, hogy ezzel, meg a saját testsúlyos gyakorlatokkal lehet igazán jól formálnunk magunkat.
Shaun pedig alapból ráadás :-)
Igen, néha őrült. :-)
Ma nagyon jól ment az edzés, mondjuk eleve előtte elhatároztam, hogy maximálisan megcsinálom.
Jó úgy kezdeni a napot, hogy megvolt az edzés :)

 

 


"How is Insanity Asylum Volume 2 different than Volume 1?

In Insanity THE ASYLUM Volume 1, Shaun T trained you inside the Athletic Matrix to amp up your agility, speed, and power. Now Shaun takes your skills to the next level with his Insanity Asylum Volume 2 workouts—the next 30 days of pro athlete training designed to get your body leaner, faster, and stronger than ever. So you not only defeat the competition. You CRUSH IT! Sports-performance moves work your muscles at angles and velocities you can’t simulate with static exercises. The Athletic Matrix’s system of max muscle recruitment can get you the same results in 30 days that it can take years to achieve in the gym. But that’s just the beginning.
As Shaun T says, “The work doesn’t start until you get tired. How you perform after your body is shaking, begging, and screaming for mercy is what separates the winners from the losers.That’s why each of his 7 new ASYLUM workouts gets progressively more difficult—testing you, motivating you, skyrocketing your game to its highest level when you need it most." (forrás)