2016. december 10., szombat

Szombat, Mo./2.


*** A gyengeség nem természete a lelkednek, hanem szerzett tulajdonsága. Negatív érzések, gondolatok és lustaság eredménye. Amikor "elhagyod magad". Igazi természeted isteni és erős. Erre akkor döbbensz rá, amikor "erőt veszel magadon". ***

Müller Péter

Hétkor keltem. Hirtelen nem tudtam, hol vagyok, automatikusan bújtam a papucsba, álltam fel, indultam az ajtón kifelé. Mázsás súlyként ült rajtam a fáradtság, aztán bevillant egy Müller Péter mondat: "Igazi természeted isteni és erős". Ez szépen be is fészkelte magát a fejembe, úgyhogy pár lakáskör után elővettem a már Ausztriában megírt listámat és nekiálltam a teendőimnek.

Adventi, 10.: Kedves vagy másokhoz.


Már délelőtt sok minden meglett. Még ebédet is főztem.



Délután is folytattam, lightosan, de haladgattam.

Holnap anyuékhoz megyek, hétfőn még van intézni való a városban (bank, posta...). Szerdán lesz elvileg a tárgyalás Korneuburgban, ennek a részletei még nem rajzolódtak ki, és még előfordulhat az is, ami a múltkor, hogy elnapolják. Úgyhogy autópálya matricát maximum kedden délután veszek csak.

Lefixáltuk: 23-án kimegyek újabb két hétre dolgozni. Tudom, ennek -most- kevesebb előnye van, mint hátránya, hiszen kint leszek karácsonykor, szilveszterkor, újévkor, de túl fogom élni és ez is elmúlik. Viszont azért picit szeretnék karácsonyozni a családdal, így ezt is ebbe az itthoni két hétbe kell belesűríteni. A budapesti részt, ha minden a terveim szerint alakul, egybe tudom kötni az osztrák úttal (ma megtanultam az útvonaltervet, ami hazafelé bevisz a húgomékhoz, gyorsan ment, lefotóztam a szememmel és eltároltam az agyamban), anyuékhoz el tudok még menni, a mohácsiak meg helyben vannak. A gyerekeknek kell még valami ajándékot kitalálnom, kell egy kis fahéj illat és kész is a karácsonyi hangulat.

Ma egyébként sok apró jó, kedves dolog történt, és a sorsjegyem árát is visszanyertem.

R: 2 vajas piskóta, kávé
E: petrezselymes zellerkrémleves, zöldséges csirke, csicseriborsó tészta
V: az ebéd maradéka, mert hogy ez a nem nagy adag is kifogott rajtam, 1 nyers répa

Mozgás: 5km

Petrezselymes zellerkrémleves


Hozzávalók (2személyre):

# egy közepes zellergumó # 2-3 ek zsiradék # 1 közepes fej vöröshagyma # pár szál friss petrezselyem # só, bors, natúr vegeta

Elkészítés:

# A zellert, hagymát megpucoljuk, felkockázzuk.
# Egy lábosban forró zsiradékon átfuttatjuk.
# Felöntjük a két adaghoz szükséges mennyiségű vízzel. (Általában ez annyi, amennyi pont ellepi, de úgy is szoktam csinálni, hogy a leveses tálkába teszek kábé annyi vizet, mint amennyi levest szeretnék és ezzel öntöm le a zöldségeket.)
# Fedő alatt puhára főzzük, közben mehetnek bele a fűszerek és a végén a petrezselyem, egészben, szárastól.
# Amikor kész, picit hagytam kihűlni, majd a chopperemmel leturmixoltam.


Nincs szükség sűrítésre, csodásan krémes lesz így is.


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Bölcs


"Amíg a rendszer szabályai szerint játszol, a rendszer fog győzni. Így alkották meg.

Nem az a dolgod, hogy megbuktasd a nem téged szolgáló rendszert, nem az a dolgod, hogy új rendszert alkoss. Egyetlen dolgod önmagadnak lenni. Megteheted, hogy kilépsz a rendszerből.

A tudatosodás nem csak azt jelenti, hogy szelektíven gyűjtöd a szemetet, hogy odafigyelsz a környezetedre, hogy rendes ételeket eszel/veszel/termelsz, hogy testmozgást végzel, hogy nem a birtoklási vágy hajt élőlények és tárgyak iránt.

A tudatosodás azt is jelenti, hogy tudatában vagy önmagad teljes létezésének. Tudod azt, hogy semmi nincs, amitől félned kell. Senki nem büntet ha nem teszel ezt vagy azt. Senkinek nem kell megfelelned soha. Senki nem birtokolja az életedet. Az érzelmeid belőled fakadnak, a lényed magjában (magadban) keletkeznek, nem valaki más csinálja ezt veled: Te csinálod.

A rendszer összes szabálya mindezek ellentéte. De tudnod kell, hogy a rendszer csupán illúzió, buborék. A rendszer nem mindenható, Te mindenható vagy. A rendszer nem örök, Te örökkévaló vagy. A rendszer nem árthat neked, Te megteheted, hogy ártasz a rendszernek. A rendszer nem érez, Te érző lény vagy. A rendszer alapja a félelem, és mivel Te érző lény vagy a rendszer rávesz Téged, hogy keltsél önmagadban félelmet. Mondjuk ki ismét: Te csinálod.

Mivel egyedül Te vagy képes érzelmeket létrehozni magadban, csak Te teheted meg, hogy nem fogadod el többé a félelmet, hanem létrehozod magadban a világot mozgató másik nagy érzést: a szeretetet. Boldogságnak is mondhatjuk, ez tulajdonképpen a folyamatos szeretetben levés, a szeretet állapot jelzésére szolgáló szó. És most mondjuk ki erre is: Te csinálod. A benned lévő szeretetet egyedül Te hozod létre. Senkitől és semmi mástól nem függ. A szíved energiájában keletkező minőség ez. Nem a fejedben keletkezik – valójában semmi nem keletkezik a fejedben, az agy nem képes önmagában gondolatok létrehozására – érzelmekre sem).

A történelemben gyakran volt arra példa, hogy azok vitték végbe a leghihetetlenebb tetteket, akiknek nem volt veszítenivalója. A rendszer másik szabálya, hogy elhiteti veled, hogy van veszítenivalód. De ez is csak egy ügyes hazugság. Nincs semmi veszítenivalód, mert nincs semmid önmagadon kívül, önmagad pedig soha nem veszítheted el! A birtoklás illúzió.

Észrevetted már, hogy az élet szépségét és nagyszerűségét akkor veszed észre leginkább ha úgy hiszed hatalmas veszteség ért? Mikor úgy érzed nincs tovább? Elhagy a szerelmed/meghal egy hozzátartozód/elveszíted a vagyonod stb. Mondjuk sétálsz az utcán összetörten és elered a zápor. De téged akkor nem érdekel, hogy elázol, nem érdekel már semmi. És akkor megtörténik valami csoda. Megérzed az arcodon az eső érintését. A felhők alatt áttörő napsugarak millió fényszikrává robbantják szét az esőcseppeket. Úgy érzed sosem láttál még csodálatosabbat. Mert ekkor éppen jelen vagy, valóban élsz és nincs benned félelem – nem akarsz semmit, csak létezel önmagad létének tudatosságában.

Az ilyen csodák minden nap jelen vannak az életben. Láthatod és érezheted. Ha nem látod, az azt jelenti nem vagy jelen, figyelmed leköti valamilyen problémád, vagy valaminek a megszerzésén vagy birtoklásán gondolkozol – vagyis félsz.

Természetes állapotunk a szeretet. Mindenki szeretetben akar lenni, nem pedig félelemben. De csakis Te dönthetsz úgy, hogy nem félsz tovább. Csakis Te döntheted el, hogy kilépsz-e a rendszerből vagy tovább szolgálod."