2013. január 31., csütörtök

Knittelfeld, séta


Csodás, napos volt január utolsó napja.
 

Kilátás a fürdőszobámból:
 

 
Délután a séta is jobban esett, mint a múltkor a minusz ezer fokban:

 
Helyijárat:

 
Helyi "volán" telep:
 
Mindenhol havas hegyek : 
Benzinárak:
 
 
A háttérben a ház, ahol dolgozom:
 

Napi menü 01.31.

Reggeli:
30 g zabkása, 1 adag fehérjepor, 1 kis alma

Tízórai:-

Ebéd:
Sült hús lett volna, de a néni meggondolta magát, és palacsintát kért, így nekem egy újabb adag zabkása volt.

Uzsonna:
80 g trappista sajt, 1 marék diákcsemege

Vacsora:
Saláta (50 g uborka, 100 g fejes saláta) balzsamecettel

1217 kcal, 89 g F, 124 g CH, 39 g zsír

Mivel ma edzésügyileg pihenőnap van, ez így elég is.
 
Mozgás: délután egy óra séta.

Élet-mód-váltás, megjegyzéses

itt
Az adalékanyagokról, mérgekről jut eszembe: Ma itt volt a néni fia, akinek a felesége mellrákkal küzd. Épp a jövő heti kajatervemen dolgoztam, amíg a néni ült a hajszárító búra alatt. A pasi megkérdezte, mit csinálok. Mondtam neki. Kérdezte, miket fogok enni. Mondtam neki: zabkása, sajt, hal, saláta, gyümölcs… És Ausztriában ő az első ember, aki nem csodálkozva, hanem csodálattal hallgatja, amit az élet-mód-váltásról mesélek. Mert a feleségének elmondták az orvosok, hogy habár ehet mindent, amit csak akar, melyik étel hogyan hat a szervezetre, milyen elváltozásokat okoz(hat); és hogy bizony a készételekben, a félkészekben, a gyorskajákban csupa olyan anyag is megtalálható, ami –ha hajlama van rá valakinek- bizony kiválthat nem kívánt sejtelváltozást. Nagyra tartja, hogy még itt is odafigyelek a táplálkozásra, szerinte ezért nézek ki a 38 évem helyett 28-nak, max 30-nak. Hát igen: a baj az, hogy a legtöbb ember megvárja, amíg valami nagyon nagy baj történik, és csak akkor hajlandó a kulisszák mögé nézni. Mindig nagyon örülök, hogy túl vagyok a „nehezén”: megváltoztattam a gondolkodásmódomat a témában, aztán jöttek a tettek is, nincs 1 gramm súlyfeleslegem sem, és meglehetősen keményen odafigyelek az étkezésre és a testedzésre. Több mint egy éve tart már ez, és habár az elején eszement kemény volt nem enni kenyeret a pörkölthöz, vagy nem enni desszertet ebéd után, hajnalban kelni edzeni vagy megcsinálni későn, munka után; megharcolni a családdal, a környezettel, hogy én bizony nem eszem a nagymamám süteményéből (liszt, cukor…), és nem azért, mert nem szeretem a mamit vagy a sütit, hanem mert tudom: nincs tápértéke. Az elején fura volt, hogy mindenkinek fura voltam, a csodabogár, aki nem eszik a névnapi bulin, nem iszik üdítőt, hanem a saját kis vizét vagy teáját kortyolgatja. Ma már egyáltalán nem foglalkozom azzal, ki mit gondol erről. Mert az élet eddig engem igazol. Elfogadom, ha mások máshogy élnek, ezért elvárom, hogy mások is akceptálják az én életmódomat.

Bőven van még mit javítanom az életmódomon. De az első jó pár lépést már megtettem, és ezért nagyon büszke vagyok magamra :)

Tegnap a nénivel vásárolni voltunk. Tudjátok, mit kellett keressek neki a polcon? Zabpelyhet! Mert ő is szeretné megkóstolni a zabpalacsintát, olaj nélkül! J J J

Adalékanyagok, mérgek...

itt

"1. Nátrium-benzoát: ez az alattomos gyilkos a legtöbb ember radarja alatt repül, és megtalálható majdnem minden befőttes és savanyúságos üvegben, salátaöntetben, savanyúságokban, mártásokban, majonézben, szinte minden üdítőitalban és gyümölcslében. Még a “természetes ” élelmiszerek címkéjén is szerepel.

2. Repce olaj: A mesterséges génmodifikált kanadai export olaj szuper népszerű. A mitokondriumokat szinte megfojtja. A repceolaj tüdőtágulást és légzési nehézségeket okozhat, ami végül is rákhoz vezet.

3. Nátrium-glutamát (MSG): Körülbelül 20 álnevet találtak ki neki, beleértve az autolizált élesztőkivonatot, a szabad glutamátot, a glutaminsavat, a szójalecitint, a kalcium kazeinátot, a hidrolizált kukoricát, hidrolizált szójafehérjét, maltodextrint, hogy csak néhányat említsünk. Csak azért, mert egy termékre az van ráirva, hogy “Nem tartalmaz MSG”-t, nem jelenti azt, hogy nincs benne!

4. Nátrium-nitrátok (nitrozaminok): műtrágyák és robbanóanyagok alkotórésze, valamint oldószer a vegyiparban. Ez az összetevő a hemoglobin molekulákat megakadályozza az oxigén szállitásban. “Szuper só”-nak tekintik (mint a nátrium-glutamátot), virsliben, felvágottakban, szalonnában található. Tőle a termék tovább eltartható, színben és ízben jobb lesz. A problémák mikrózással csak súlyosbodnak.

5. Margarin: A test nem tudja beépíteni a transz-zsírsavakat a membránokba, így az deformált celluláris struktúrákat okoz. A részlegesen hidrogénezett növényi olajok felgyorsítják az öregedés folyamatát és degeneratív elváltozások alakulnak ki a szövetekben.

6. Habzásgátlók: Tömítőanyagokban használt vegyi anyagok. Ez a komponens elsősorban a gyorséttermi csirke nuggetokban és tojásban van. Szintén figyelni kell a TBHQ adalékanyagra, amely egy petróleum származék, stabilizátorként használják parfümök, gyanták, lakkok és olajmezőről származó vegyi anyagok esetén. Gyomor daganatokat és DNS-károsodást okoz.

7. Csomósodásgátlók: Olyan vegyszerek, amelyek felszívják a nedvességet és megakadályozzák más vegyületek összeragadását. Hozzáadják asztali sóhoz és porított élelmiszerekhez. Ezek gyakran állnak foszfátból, karbonátból, szilikátból és olyan összetevőkből, amelyek alumíniumot tartalmaznak. Vigyázzon a nátrium-alumínium-szilikát, alumínium-kalcium-szilikát és alumínium-szilikát összetevőkre. Az alumínium kapcsolódik az Alzheimer-kórhoz és sajnos adaléka az influenza elleni védőoltásnak és az oltóanyagoknak is.

8. Mesterséges színezékek: Szintetikus petrolkémiai vegyületek kőolajból, fagyállóból és ammóniából. Kék 1 egerekben vese daganatok kialakulását okozta. Vörös2 és Kék 2 az oka patkányok agy és húgyhólyag daganatainak. Piros 3 pajzsmirigyrákot okoz állatokban és használatát betiltották kozmetikumokban, de még engedélyezik élelmiszerben. Piros 40 gyengíti az immunrendszert. Zöld 3 húgyhólyag daganatokat és here rákot okoz. Sárga 5 és 6 mellékvese daganatokat okozhat állatoknál.

9. Emulgeálószerek: karragén, poliszorbát 80 és bróm tartalmú növényi olaj (BVO). Stabilizáló, kiegyenlítő és süritő ágensek. Ezek tipikusan a csokoládés tej, túró, fagylalt, tápszer és a kocsonya alkotórészei. BVO a testzsírben évekig kimutatható. A poliszorbát 80-at is megtaláljuk a legtöbb oltóanyagban.

10. Mesterséges édesítőszerek: aszpartám, aceszulfám-K, szukralóz, szorbit, Truvia, és persze a szacharin. Édes ízük a Trójai Faló, amely becsapja a testet és függővé is teszi azt. Fő sejt fullasztó és mutációkat előidéző adalék. A szorbit is megtalálható sok oltóanyagban.

Ha szeretné megvédeni sejtjeit és oxigénnel ellátni azokat, valamint távol tartani a rákos betegségek kialakulását, figyeljen az élelmiszereken lévő összetevők listájára és saját kutatás elvégzése nélkül ne fogadjon el mindent, amit orvosa felir Önnek."

Forrás:
http://naturahirek.hu/az-elelmiszeripar-haboruja-sejteinkkel-a-10-mergezo-osszetevo/

Knittelfeld-napsütés
Hát igen. Azért, ha süt a nap, a táj is szebb, a hideg szél sem tűnik annyira barátságtalannak, és a hegyek hósipkái csak úgy szikráznak. Szeretem a telet, a havat, a hideget is jól viselem, de ha süt a nap, az nagyon jó hatással van a hangulatomra, a lelkemre is. :)

Reggeles, megjegyzéses

itt

Ma edzés terén pihenőnapom van. Így az ébresztőt nem reggel 6 előttre, hanem 7-re állítottam be. 7 óra előtt 1 perccel ébredtem, magamtól :) És aludni is egy órával korábban mentem, hiszen tapasztalatból tudom: az éjfél előtti alvás pihentetőbb, mint az azutáni. Jól is esett ez a kicsit hosszabbított alvás. Ilyenkor mindig valamivel frissebben ébredek, mint amúgy.
Habár pihenőnap, séta ma is lesz, ez itt mindennapos program. (Érdekes, hogy amíg Magyarországon dolgoztam, szinte sosem jártam gyalog, csak nagyon odafigyelve sikerült néha-néha egy röpke sétát beikatnom. Mindig arra gondoltam: milyen jó lenne többet lenni a szabad levegőn. Hát tessék, a dolog működik: csak kérni kell, és teljesül :)

Január utolsó napja van. Köszönt és minden jót kíván
egy kis boszi az ő kis bosziblogján!
:)