Az alapreceptet anyutól kaptam, ezt alakítottam át. Megérte: a tésztával csodásan könnyen lehetett dolgozni, pihe-puha, csodaszép -és ehető- sütikék kerültek ki a sütőből.
ALAPRECEPT:
Hozzávalók:
# 50 dkg liszt # 15 dkg porcukor # 1.5 tk szódabikarbóna # 0.5 tk mézeskalács fűszerkeverék # 15 dkg margarin # 1.3 dl méz # 2 db kisebb tojás
Elkészítés:
# A száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzákeverjük a lágy margarint, a mézet, a tojást.
# Összedolgozzuk.
# Kilisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, szaggatjuk.
# 180 fokra előmelegített sütőben 7-8 percig sütjük.
3 nagy tepsire való lesz belőle.
AZ ÉN VARIÁCIÓM:
Hozzávalók:
# 50g gesztenyeliszt # 120g szezámmagliszt # 1 csapott tk szódabikarbóna # pár csepp citromlé # 3 tk mézeskalács fűszerkeverék # 50g vaj # 1 ek méz (ez szerintem elhagyható) # 2 db nagyobb tojás
Elkészítés:
# A száraz hozzávalókat (kanállal) összekevertem a lágy vajjal, a mézzel, a tojással.
# Összedolgoztam.
# Kilisztezett (szezámmagliszt) deszkán vékonyra lapogattam tenyérrel (mivel nem találom a sodrófámat), kiszaggattam a formáimmal.
# 180 fokra előmelegített sütőben 7-8 percig sütöttem.
1.5 nagy tepsire való lett belőle, 80 db.
1 db tápértéke kb.: 17 kcal, 1g F, 1g CH, 1g zsír
Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha