2012. október 3., szerda

Motiváció holnap reggelre

Tegye fel a kezét, aki kalóriát szeretne égetni!
(Feltettem.)
Tegye fel a kezét, aki zsírból szeretne fogyni!
(Feltettem.)
Tegye fel a kezét, aki szép hasat szeretne!
(Feltettem.)
Tegye fel a kezét, aki be tudja fogni a száját, tartani a kajatervét, és hajlandó lenyomni a napi edzésevangéliumot!
(Újra feltettem, bár majd leszakad a karom a mai 2. edzéstől :))
Nagylány! Igen, te, aki mindegyik esetben feltetted a kezed. Tudod, hogy holnap reggel has edzésed van?
(Bólogatok.)
Kész vagy korán kelni, és fogadat összeszorítva keményen végignyomni az edzést?
(Határozottan bólintok.)
Akkor te már tudod, hogy bizony ezt senki nem képes és nem is fogja helyetted megcsinálni. Gratulálok, jó éjt, és reggelre jó edzést!
(Köszönöm, kedves tudatosan vezérelt és "programozott" agyterületem!)
 

Mai menü

Reggeli: 40 g kukoricapehely, tej

(augusztusi kép)
 
Tízórai: 2 alma
 
Ebéd: 3/8 szelet saját pizza (2/8 melóban, 1/8 itthon)
 
 
Uzsonna: alma-dió saláta
(1 alma, 3 szem dió, 2 marék saláta, 1 kk méz)

 
Edzés után: 1 vékony szelet házi, ch csökkentett kenyér 10 g szárazkolbásszal
 
Vacsora: spenótos tojás
(3 gombóc bio spenőt, 1 tojás)
 
+1: 1 adag fehérjeturmix

Edzés 2

LMP: Pump revolution

Huh, hát eléggé nehezemre esik tartani a karjaimat a gépeléshez :) Az 55 perc nagyon gyorsan elrepült. Jobban féltem tőle, mint amilyen valójában volt. De mentálisan rákészültem rendesen, így végig is lehet csinálni. Volt izzadás rendesen, és nagyon jó volt, hogy ki is írták és az edzők is bíztattak az 5 perces blokkok végén, hogy már csak egy kör, már csak 4 guggolás, utolsó emelés...
 
 
1.: bemelegítés
2.: láb, fenék (guggolás hegyek)
3.: mellkas
4.: láb, hát
5.: tricepsz
6.: bicepsz
7.: láb
8.: váll
9.: has
10.: nyújtás.
 
Igazán mindent rendesen átdolgoztat. És égnek az izmok rendesen. :) Még most is, pedig eltelt már egy kis idő az edzés óta. Kíváncsian várom a holnapot, hogy mennyire lesz izomlázam. Az esély nagyon keményen megvan rá :)
 


Motiváció

 
A Les Mills Pump új edzésblokkja jön: a Pump revolution. 55 perc. A többi gyakorlat mellett 800 guggolás, az edzőkről is már a felénél folyt a víz. Na, kislány, gatyafelkötés, és go!!!

"Neked könnyű...!"

Amíg dagi voltam, mindig irigyeltem a körülöttem élőket. Akik nem voltak kövérek. És mindig azt mondogattam magamban csokimajszolás közben: persze, neki könnyű, mert van pénze divatos tornaszerkóra! És azt mondtam a tévé előtt ülve és szotyit ropogtatva: persze, neki könnyű, mert eleve vékonynak született! És mondtam azt is a 3. liter kólám szürcsölése közben: persze, neki könnyű, mert eljárhat aerobikra! És folytathatnám.
 
(napidoktor.hu)
 
Most, hogy végre kezdem elérni (jó, legyek már kicsit büszke magamra:) elértem a szürke kis mindennapi egér kategóriát az alakommal, most már én kapom meg elég gyakran, hogy "Persze, neked könnyű!".
 
(filmkatalogus.hu)
 
Főleg az a téma, hogy nekem azért könnyű, mert "szingli" vagyok, és azt csinálok, amit akarok. Végülis:
 
  •  Egyedül élek, így aztán dolgozni se kell járnom, mert van, aki ugye eltart...
  • Így időre kelnem sem kell reggel, hiszen a szingli lánynak nincs főnöke, aki kirúgja, ha késik...
  • Nekem gyakorlatilag ennem sem kell, sem főznöm, mert egyedül vagyok. A szinglik már csak ilyenek: egyet füttyentenek, és ott a terülj asztalkám...
  • Így aztán vásárolnom sem kell...
  • És mosogatnom sem...
  • A lakás mindig merő egy patyolat, hiszen egyedül élek...
  • Mosnom sem kell, hiszen külön gardrób szobám van a több ezer ruhámnak...
  • Soha nem vagyok beteg sem, hiszen hiszen az a 100 gyerek a suliban nem egy szinglit fog megfertőzni, ugye... Itthon meg kitől kapnám el?
  • ...
  • ...
  • ...
Nem kenyerem a panaszkodás, mert nem látom értelmét, és Magyarországon van belőle amúgy is sok. Túl sok. Igen: egyedül élek, éppen ezért minden (MINDEN!) az én felelősségem. Hogy legyen kaja, hogy felébredjek reggel, hogy be legyen zárva az ajtó, hogy műszakira vigyem a kocsit, a harmadikról le- és felcipekedjek, hogy molyirtót vegyek... De ez az én döntésem. Ezért nem panaszkodom. Csak azt nem értem, hogy akiknek gyerekük van, miért irigylik az én egyedül élésemet? Hiszen ők vállalták a gyereküket, ők döntöttek úgy az életükről, hogy családjuk, gyerekük lesz. És akkor a gyerek most nyűg? Kifogás? De nézzük a másik oldalról. Ha egy 1 vagy 2 gyerekes anyukának szúrja a szemét, hogy én találok időt az edzésre és "normálisan" étkezem, még meg is lehet érteni. De nekik mennyivel könnyebb, mint egy 4 vagy 5 gyerekes anyának. És én ismerek ilyen anyákat, akik 4-5 gyerek mellett is étrendet váltottak, és nyomatják az edzést. :)
 
(futas.net)
 
A másik, amivel jönnek, és amin hatalmasakat nevetek magamban: NEKED KÖNNYŰ, MERT TE JÓL NÉZEL KI ÉS S-ES RUHÁKAT HORDASZ!
 
(hu.wikipedia.org)
 
Könyörgöm: Michelangelo erre poroszkált és lefaragta pikk-pakk az L-es, XL-es méretemet??? :)))
 
Ami ennek az egésznek a lényege akar lenni: nagyon fontos dolgot tanultam meg, amióta idén januártól komolyan belekezdtem az élet-mód-váltásba. Azt, hogy a mérce önmagam legyek. Az élet minden területén. Mert ahogy teljesen egyedi a világon az ember ujjlenyomata, ugyanolyan egyedi az élete, a sorsa is. Nincs még egy pontosan ugyanilyen életvitelű "szingli lány", mint én, nincs még egy pontosan ugyanilyen adottságokkal rendelkező ember, nincs még egy ugyanilyen ízlésű csaj. Mindenki totálisan egyedi. Régebben nagyon zavart, ha láttam egy ismerősömet, aki nagyon sokat fogyott, én meg még sehol nem tartottam. Vagy ha láttam egy előtte-utána fotót valakinek a látványos változásáról, képes voltam depresszióba esni, hogy mert én sosem leszek ilyen. Régebben, ha láttam kézenfogva sétáló párokat babakocsit tolva, tuti benyomtam valami bánatkaját, mert csak azt kérdeztem: én miért nem? Mára elfogadtam, hogy lehetőségem van dönteni. És ha döntöttem, akkor viselem a következményeit. Az étkezésben és a sportban 9 hónapja döntöttem. És áldom érte az eszemet. A többi döntést pedig meg kell hoznom. Önmagamhoz mérten. Hogy áldhassam érte az eszemet :)

Edzés 1

LMP: Pump and burn + Hard core abs

 
Megvolt, nem ment túl jól, de megcsináltam.
Gyors tusi, gyors öltözés.
Kaját gyorsan bepakolom, aztán rohanás a melóba...

Eredmények (5 hét LMP-Insanity hybrid után)

A mai mérésnél látszik, hogy kilóban pluszt mutat a mérleg. Betudható ez a múlt hét nem túl sikeres kajálásának is, nem sikerült mindent megennem, ami be volt tervezve. Elemet is illene cserélnem benne, de annyira nem izgat a dolog, hogy rohanjak a boltba elemért. Hiszen ott vannak a változások centiben, isteni és áhított módon a combom alakul a legszebben, és én ezzel tökéletesen elégedett vagyok.
 
 
Az 5 hét utáni összefoglaló oszlopban nagyon szépen látszik, mit sikerült elérni 35 nap alatt. Gyakorlatilag a karomon kívül mindenhonnan mentek le centiméterek, és ezt a ruháimon nagyon pontosan érzem. Szó szerint minden leesik rólam, az övemen elfogytak a lyukak, a pólók lötyögnek. A jobb combtövem erősebb volt, az edzéssel sikerült kiegyenlíteni a két combtő közti különbséget. A tükörben már egy jó csaj mosolyog vissza rám. És megkaptam az aggódó megjegyzést is többször a héten: ne fogyózz tovább, te így vagy PONT JÓ. Ez számomra csak azt jelenti, hogy jól csinálom, amit csinálok. Van itt még farigcsálnivaló, főleg a combomból-csípőről-fenékről, de aki ezeket a sorokat írja, nem adja fel, és ha sokszor nehéz is, végigcsinálja. :)
 
 
2012. 09. 05.
(LMP 1. hét)
2012. 09. 12.
(LMP_Insy hybrid)
2012. 09. 19.
(LMP-Insy hybrid)
2012.
09.
25
LMP-Insy hybrid
2012. október 3.
LMP-
Insy
hybrid
5 hét LMP
után
összesen
Súly
- 0.5 kg
- 0.2 kg
-0.5 kg
nincs változás
+0.8 kg
-0.4 kg
Mell alatt
nincs változás
- 1 cm
nincs változás
nincs változás
nincs változás
-1 cm
Bal kar
nincs változás
nincs változás
nincs változás
nincs változás
nincs változás
nincs változás
Jobb kar
nincs változás
nincs változás
nincs változás
nincs változás
nincs változás
nincs változás
Derék
- 1 cm
nincs változás
nincs változás
nincs változás
-1 cm
-2 cm
Csípő
- 1 cm
- 1 cm
nincs változás
-0.5 cm
nincs változás
-2.5 cm
Bal comb
- 0.5 cm
nincs változás
-0.5 cm
-0.5 cm
-0.5 cm
-2 cm
Jobb comb
- 0.5 cm
nincs változás
-0.5 cm
-0.5 cm
-0.5 cm
-2 cm
Bal vádli
- 1 cm
nincs változás
nincs változás
nincs változás
nincs változás
-1 cm
Jobb vádli
- 1 cm
nincs változás
nincs változás
nincs változás
nincs változás
-1 cm
Nyak
nincs változás
nincs változás
nincs változás
nincs változás
nincs változás
nincs változás
Bal combtő
nincs változás
nincs változás
-0.5 cm
-0.5 cm
nincs változás
-1 cm
Jobb combtő
- 0.5 cm
nincs változás
-0.5 cm
-0.5 cm
nincs változás
-1.5 cm