2019. október 26., szombat

Szombat: Mohács → Debrecen, avagy piknik az M3-ason

Hááát...

Napok óta jeleztem, hogy időutazni fogok. De álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen konstellációban teljesül majd a dolog. Indulás Mohácsról reggel 8-kor. Oké. M6 Budapestig, oké. A mostanában rettegett M0 is oké. Elérünk az M3-ig. Oké. Aztán pár másodperc múlva....... Banyek. Stau. Ameddig a szem ellát. Márpedig nagyon messze el lehetett látni. Teló, net, útinform: baleset. Előttünk. 7 autó ütközött. Szuper. Olvasom tovább: ez a baleset előtt 4 km-re egy másik, ahol 6 autó ment egymásba. Mindez hol történt? Az egyetlen helyen, ahol le lehetne menni a pályáról. Hát álltunk. Mindhárom sávban. Órákig. Majd ugyaneddig araszoltunk. Szó szerint méterenként. Aszódnál lementünk az autópályáról, persze nem csak mi, így ott is lépésben lehetett csak haladni.


Kész piknik alakult ki a pályán, nem is egyszer, az emberek kiszálltak, sétáltak, én fotóztam.


Az úticél Debrecen volt. De mi még délután álltunk-araszoltunk az Mhármason. Szó szerint ment le a nap, amikor végre Debrecenbe értünk. Gyors szállásfoglalás, aztán pár órával a tervezetthez képest csúszásban irány az első cél: Frei kávézó. :) Jött Kungfu is, a család világutazója, meghívást kapott egy körre. :)



Esti mini séta.




Vacsora.

Ja: étkezés. Reggeliztem otthon (tervezett, számolt bundás kenyér, paprika, tea). Tízóraira hoztam a (tervezett, számolt) mogyorót, almát, útközben ettem meg. Na innen a piknik miatt borult minden, a 9 órás úton a tízórai után csak egy fehérjeszeletet ettem, aztán itt a vacsorát. Nem ettem sokat, és a harcsa egyszerűen mennyei (!!) volt!!

Kakukkfüves raguleves: (4 ek-nyi)


Harcsa ragu fekete tésztával (ez sem volt nagy adag, a tányér volt hatalmas):


És még egy adag harcsa ragu:


Desszert: pát szelet sajt.


Majd kis éjszakai élet, a Drazsé bárban.



Holnap indulás tovább- felkészülve az idő és az utazás mindenféle lehetséges és lehetetlen dimenziójára. ;)