2012. október 11., csütörtök

Esti és bölcs

"A kedves, pozitív hozzáállás megnyugtatja elménket, és jó hatással van a szervezetünkre. Viszont a gyűlölet, a féltékenység, és a félelem felzaklat bennünket, és a testünkre is hátrányosan hat. A testünknek nyugodt tudatállapotra van szüksége, nem pedig feszültségre. Ez is azt bizonyítja, hogy a békesség utáni vágy a vérünkben van."
 Őszentsége, a XIV. Dalai Láma
 
(FB)

C' est la vie

Spontánkodtam a héten, meg is van az eredménye. Így aztán a mai alvásnaplóban tervezett este 9-es kikapcs ugrik...


(indafoto.hu)

Kénytelen voltam elmosogatni, mert a héten rendesen halogattam, és már nem volt miből enni... :)

(femina.hu)

A vasalás halomban.
 
(istenbizony.hu)
 
A fregoli rogyásig, már minden száraz...

 
A porszívót próbáltam bűvölni, de este 9-kor nem állhatok neki, felverem a fél lépcsőházat...
 
A határidős irományommal sem haladtam rendesen...
 
Még kaját kell készíteni holnapra, a tea már kész. :)
De már fél 10...
 
Következtetés: jobb, ha a cipész marad a kaptafánál: ha hülyén is jön ki külső szemlélőként, hogy szinte mindent megtervezek, nekem ez bevált eddig, holnap szakítok is időt egy kis tervezésre. De megígérem, hogy betervezek majd valamennyi spontaneitást is :))

Recept: Sütés nélküli meggyes (paleo)

150 g darált diót összekeverünk 1 citrom levével, édesítővel,2 ek (100g) mézzel. Ezt az alapot folpack-kal bélelt formába nyomkodjuk. Erre jön 250 g meggy pépesítve, összekeverve 2 ek (100 g) mézzel. Ezt a meggypépet rátesszük a diós alapra. Az egész tetejére 10 g olvasztott keserű csokit kenünk. Hűtőben dermesztjük. (A méz helyett az alapba 2 ek chia maggal, a meggypépbe 4 ek chia maggal paleos recept.)

 
(Kép jön, ha elkészült.)

Jelentem: az én változatom nem működik. A méz nem tartja össze. Biztosan a cjia maggal jó. vagy tán zabkorpával, zabpehellyel? Egy ismim evett az én változatomból, nagyon ízlett neki. Tehát a "baj" csak annyi vele, hogy nem szeletelhető. :)
 
1 adag (1/6 rész)
 
295 kcal
8 g F
36 g CH
14.2 g zsír

Edzés

Megnéztem a hús-vér motivációkat (itt és itt).
 
Boszorkányos gyorsasággal átöltöztem
melós ruhából
 

edzős ruhába
 
 
 és indulhatott is a
 
(xtines.com)
 
33 perc nyújtás, mély izom munka, nagyon jólesett. Végig az járt a fejemben, amit Miss Lótusz mond a LMP nyújtásában: "Légy türelmes a testeddel!". Mert azért itt is volt mindenféle kitartásos dolog. Mégis, tényleg, nagyon jó volt! :)
 
(60dayworkout.us)
 
 
(beachreadybody.com)
 
(amysmamamania.blogspot.com)
 
(youtube.com)
 


Étkezés tervezés (továbbképzés)

Na, hogy megy egy változni akaró kis boszi délutáni fejtágításra? Hát előre csomagolt kajával és innivalóval felkészülve. Mivel köztudott, hogy ha ilyenkor van kaja, az vagy fornetti, vagy másik pogácsa, vagy kalács. Volt is kalács, megköszöntem, kedvesen elutasítottam, kicsomagoltam a kajcimat és mosolyogva elnyammogtam :) Megittam a teámat, és jól voltam. :)
(Azt hozzá kell tennem, hogy elaludtam a végére. Jól van, na! Ha legközelebb egy az űrkutatásról vagy a táplálkozásról, edzésről szóló továbbképzésre kell mennem, tuti, hogy nem alszom bele a témába! ;-)
 

Edzés előtti motiváció

Ez szuper! Viszonylag időben hazaértem, úgyhogy most átöltözöm, megnézem N. motiváló has fotóját (itt) és B. lenyűgöző előtte-utána képeit (itt), bekészítem a vizet, mivel Insanity jön, aztán hajrá alakformálás! 33 perc Cardio recovery. Jó lesz kicsit kikapcsolni és közben alakulni! :)
 

Meg még néhány előtte-utána fotó a netről:
 
(facekep.com)
 
(humoros.hu)
 
(aprohirdetesingyen.hu)

Deles, napi menü

Sikerült hazaugranom fél órára, épp hogy be tudtam kapni az ebédemet, de már mennem is kell a fejtágításra. A kocsit ott hagyom a város szélén, ott felvesznek a kollegák, hogy ne kelljen hazafelé 60 km-es kerülővel jönnöm...
 
Heti menü itt.
 
Reggeli: Almás zabkása
 
 
229 kcal
15.4 F
31 CH
4.4 zs

Tízórai: kornspitz szendvics (40 g sonka, 30 g sajt, paprika)

 
327kcal
34.6F
38.5 CH
8.5 zs

Ebéd: Nagyon hamis guba (1 kornspitz, 150 g túró+100 g natur jogi+30 g cukormentes saját lekvár)
 
 
278 kcal
33.6 F
55.5 CH
4.5 zs
 
Uzsonna: kornspitz szendvics (ld. tízórainál)
 
327 kcal
34.6 F
38.5 CH
8.5 zs
 
Vacsora: 1 turmix
 
109 kcal
20.7 F
1.7 CH
1.9 zs
 
 
Összesen:
1363 kcal
169.2 F
164.9 CH
27.3 zs






 

Hús-vér motiváció 2, reggeles

Ma nagyon korai melókezdet lesz és délutáni nemtommeddigtart melóbefejezés. Így edzés reggel nincs, a kaja egész napra előkészítve, csomagolva, dobozolva, most készül a 2 liter tea.
 
És már most készülök fejben a munka utáni edzésre, mert tudom, hogy fáradt leszek, és tudom, hogy semmi kedvem nem lesz elkezdeni, de tudom azt is, hogy meg fogom csinálni. nem csak a fogyás miatt, hanem mert ki is kapcsol a dolog. :)
 
Ma reggel a szokásnaplós mérés-centizés után megnéztem magam a tükörben. És csodálattal konstatáltam, hogy a hasam alsó részéről is bizony tűnik el a zsír. A tavalyi ilyankori állapothoz képest ez egy másik test, mintha zsírleszíváson estem volna át. Hát annak is nevezhetjük, izzadtam érte elég sokat... :)
 
És akkor jöjjön a motiváció.
 
Szóval sokak szerint nekem könnyű, mert egyedül vagyok és azt csinálok, amit akarok. Tegnap mutattam N. képét, aki anyuka, háziasszony és feleség. (Itt olvashatod, láthatod.) Ma itt van B., aki két gyermekes édesanya, háziasszony, feleség. És nézd csak meg a dátumokat! Fél év alatt, otthoni edzéssel gyakorlatilag kicserélte a testét. Nem nyavajgott, nem keresett kifogásokat, hanem edzett, edzett, edzett. Pedig ott a két kicsi, a háztartás, de sosem hallottam tőle semmi olyasmit, hogy emiatt nem megoldható, hogy az edzésre találjon időt. Nagyon motiválóak az előtte-utána képei, jólesően kiráz a hideg attól, hogy igenis, meg lehet csinálni, csak akarat és rengeteg kitartás kell hozzá! B. azt mondta, sosem gondolta volna, hogy neki is lesznek egyszer ilyen előtte-utána képei, mindig csak a mások átalakulását csodálta. És tessék: csak el kell határozni, és tartani magát az elhatározáshoz, és itt a gyönyörű eredmény! Két kis gyerkőc, család mellett! Ráadásul tudom, hogy ennél még sokkal jobb is lesz, hiszen B. a mai napig edz, és most már ő is tudja és elhiszi, hogy meg lehet csinálni. Figyelemmel kísérjük egymás alakulását, nekem óriási motiváció ennek a csajszinak az csodás változása!! Elraktározom ezeket a képeket (is) a fejemben, este, edzés előtt még egyszer megnézem (és felszedem az államat a padlóról), hogy aztán simán, nyavajgás nélkül nekiálljak a mai adagnak. :)

 
 
Hús-vér motiváció 2 - újratöltve: itt