2013. március 3., vasárnap

Knittelfeld, 2. etap vége

 
 
Letelt újabb két hét "Mici néni második életéből".
Újra becsomagoltam.
 
 
Holnap ilyenkor már otthonról jelentkezhetek :)


Mai séta napsütésben :)

A templomot ma sok helyről fotóztam :)
 








 
A hókupacok még mindig kamion magasságúak :)


 
A bárónő kastélyához vezető fasor.

 




 
Ziegelteich.



 
Másik fasor.





 
A ház, ahol dolgozom.



Recept: Néger palacsinta

itt
 Nem saját recept (forrás a kép alatti linken), de azt hiszem, ezt érdemes lesz kipróbálni :)

"3 db tojás
10 dkg zabliszt
10 dkg kakaópor
édesítőszer vagy nyírfacukor
olívaolaj
kevés ásványvíz és tej, hogy palacsinta állagú legyen


A hozzávalókat összekeverjük, majd kiolívaolajozott palacsintasütőben kisütjük. Ha kész, tetszés szerint tölthetjük. Mi citromos túrókrémet és egy kevés házi cukormentes lekvárt tettünk bele. "

Napi natura

Én két év alatt legalább 30 000-et spóroltam ezzel: Foszfátmentes, olcsó, környezetbarát (az alapanyag, a csomagolás, a szállítás és a környezetre gyakorolt utóhatás tekintetében is), szépre mosó, antiallergén mosógél (felmosáshoz, mosáshoz, univerzális tisztítók helyett, mosogatáshoz):
Hozzávalók: 4, 5 evőkanál (olcsó) szappanreszelék, 2,5 dl mosószóda, 2,5-3 liter víz.
Elkészítése: Veszünk egy nagyobb lábast és beletesszük a 2,5-3  liter forró vizet és a reszelt szappant, oldódásig keverjük a tűzhelyen. Majd mehet bele lassan szórva a mosószóda, amit szintén addig keverünk, amíg teljesen feloldódik.  Az eljárás során sok széndioxid keletkezik. Szellőztessetek!  (fehérítéshez fél deci bóraxot rakhatunk bele) Kicsit forraljuk, majd hagyjuk kihűlni. Amikor már nem meleg, felkeverjük habverővel, ha sűrű, akkor hígítjuk, majd tölcsérrel átöntjük flakonokba. Feltűnő helyen feliratozzátok. Lehetőleg vegyszeres flakonokba töltsétek. Minden mosás előtt alaposan rázzuk fel, így tökéletes állaga lesz. Egy mosáshoz 80-125 ml-t öntsünk a dobba vagy az adagolóba (5 kg ruhához). (Fekécs Edit receptje) A bórax és a mosószóda természetben is előforduló alapanyag. http://www.zoldhaz.info/ 
30 000 Ft spórolás: nem veszek domestost, általános tisztítókat, mosogató tablettát, mosógéphez vízlágyítót, mosóport, mosogatószert, öblítőt, kézmosót, felmosószert. Nem tudom még mennyi vackot vásároltam össze.
A foszfát hatásáról itt olvashatsz: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=345341942220927&set=a.336520043103117.81915.104761989612258
 

Foszfátmentes, olcsó, környezetbarát (az alapanyag, a csomagolás, a szállítás és a környezetre gyakorolt utó...hatás tekintetében is), szépre mosó, antiallergén mosógél (felmosáshoz, mosáshoz, univerzális tisztítók helyett, mosogatáshoz):

Hozzávalók: 4, 5 evőkanál (olcsó) szappanreszelék, 2,5 dl mosószóda, 2,5-3 liter víz.

Elkészítése: Veszünk egy nagyobb lábast és beletesszük a 2,5-3 liter forró vizet és a reszelt szappant, oldódásig keverjük a tűzhelyen. Majd mehet bele lassan szórva a mosószóda, amit szintén addig keverünk, amíg teljesen feloldódik. Az eljárás során sok széndioxid keletkezik. Szellőztessetek! (fehérítéshez fél deci bóraxot rakhatunk bele) Kicsit forraljuk, majd hagyjuk kihűlni. Amikor már nem meleg, felkeverjük habverővel, ha sűrű, akkor hígítjuk, majd tölcsérrel átöntjük flakonokba. Feltűnő helyen feliratozzátok. Lehetőleg vegyszeres flakonokba töltsétek. Minden mosás előtt alaposan rázzuk fel, így tökéletes állaga lesz. Egy mosáshoz 80-125 ml-t öntsünk a dobba vagy az adagolóba (5 kg ruhához). (Fekécs Edit receptje) A bórax és a mosószóda természetben is előforduló alapanyag. (Kép és szöveg: http://www.zoldhaz.info/ )

Előte-utána

 
Nem túlzott élvezet számomra a saját frizurám elkészítése. Főleg, mert  elég hosszú a hajam, -hála az égnek- meglehetősen sok, és annyira száraz, hogy nehéz vele bánni. Viszont jól formázható. Így hát nekiálltam, megmostam, balzsamoztam, és kölcsönkértem E. hajvasát, hogy kis formát adjak a szőrpamacsnak a fejemen. Fent látható a kínlódásom részleteiben, lent pedig az eredmény. Ha kihűlt, kap egy kis kencét a hajvégekre :) Korántsem tökéletes, de a kiinduló állapotnál azért nagyságrendekkel jobb :)



Recept: Karfiol leves

itt

Ahogy ma készítettem:

Hozzávalók 3-4 személyre:

  • fél kisebb fej karfiol rózsáira szedve
  • 1 közepes fej vöröshagyma apróra aprítva
  • 2 közepes sárgarépa megpucolva, karikákra vágva
  • 1 paradicsom 6-8 részre vágva
  • 1 paprika szeletelve
  • csöpp olaj
  • csöpp ételízesítő
  • csöpp só
Elkészítés:

A hagymát az olajon -türelmesen- kevergetve üvegesre párolom, közben megsózom.
Rádobom a paradicsomot, a paprikát, és addig kevergetem, amíg a paradicsom elkezd levet ereszteni.
Hozzáadom a sárgarépát és leöntöm kábé 2 deci vízzel, 2-3 percig kevergetem a cuccost.
Beleteszem a karfiolt, az ételízesítőt, annyi vizet öntök hozzá, hogy ellepje.
Fedő alatt addig főzöm, amíg a karfiol kezd magától apróbb rózsákra esni. Nem kell neki túl sok idő, gyorsan elkészül.

Utolsó nap- napfelkelte






Knittelfeld, 2. etap- receptek

Babsaláta itt


Paradicsomos mozzarella saláta itt


Banán torony itt

Edzéstipp otthonra 6

itt