2016. május 23., hétfő

Hétfő


Hosszú ideje nem ketosan eszem. Egyszerű oka van: anyagi. Eszem, amit kapok, ami van, értsd ezt úgy, hogy munkanapokon (mivel munkaidőben nincs kajaszünet, pedig legtöbbször két étkezés is beleesik) gyakorlatilag reggeli van, aztán műszak után (este 8 után, sokszor hajnalban) valami. Tehát munkanapokon szinte nem eszek, ha meg kapok valamit, meghívnak vagy vendégségben vagyok, olyan éhes vagyok, hogy felfalok mindent, ami csak van: liszteset, cukrosat... (Ha voltál már ÉHES, tudod, milyen ez.) Mindez azt jelenti, hogy szinte állandóan éhes vagyok (a szénhidrát sajnos átvonul rajtam, egy órával evés után -lehetett az bármilyen nagy mennyiség- korog a gyomrom), szinte állandóan rosszul vagyok, a gyomrom felpüffedt, mint egy afrikai éhezőé, fájnak a beleim, hol hasmenésem van, hol szorulásom, a hányinger se ritka, a bőröm tele pöttyökkel, a narancsbőröm szépen újratelepült, zsírosodok... Ma már egész nap fájt a gyomrom.



Körülnéztem itthon élelmiszer ügyben és összedobtam egy heti kajatervet, ketosat. Megpróbálom a melóhelyen kiharcolni, hogy legalább egyszer kapjak egy 5-7 perces szünetet, hogy ne egészben kelljen lenyelnem a szendvicsemet. Kajával is nehezen bírom a 10-12 órás folyamatos talpalást, anélkül meg össze is esnék. Szóval az ebédre próbálok időt kiharcolni és a vacsorára is valamennyit, hogy ne itthon, műszak után kelljen tankolnom. Mozgásterv is van, nagyon minimális, de hiányzik, kell. Aztán meglátom, hogyan sikerül majd megvalósítanom.

(A képen az ebédem: M. menüs leveséből kértem kicsit, a hús a hétvégi buliból volt, P. csomagolta.)


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

2016-ban 2016 km/8. heti összefoglaló

1. heti összefoglaló itt

2. heti összefoglaló itt

3. heti összefoglaló itt

4. heti összefoglaló itt

5. heti összefoglaló itt

6. heti összefoglaló itt

7. heti összefoglaló itt


8. hét:



A 6. futós-gyaloglós hét végén az addigi fáradtságból az lett, hogy vasárnap nem tudtam felkelni reggel az ágyból. A 7. hét azzal telt, hogy próbáltam elviselni a fájdalmat fullos fájdalomcsillapítás mellett. A 8., azaz ez a hét már sokkal jobb volt. Vannak még fájdalmaim, de a hét második felében már nem gyógyszereztem magam, a fájdalom éjjel-nappal jelen van, de határozottan csökkent. A héten szerettem volna megkezdeni a gyaloglás mellett a kocogást, de inkább még hanyagolom, gyógyulni szeretnék, nem visszaesni. 

2016. áprilisában elhatároztam, hogy lefutok-gyaloglok 2016 km-t. 
A januári 100, a februári 102, a márciusi 125, az áprilisi 222 km után májusban eddig megvan 121 km.


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha