2012. augusztus 8., szerda

Napi esti

Napi bölcs

Mai menü


Tízórai: Banánturmix
6. étkezés: fehérje turmix

Vacsora

Friss sajt salátaágyon



Boszorkányos ügyességgel és gyorsasággal friss sajtot tettem a salátaágyra :)

Mai edzés 2

Asylum 6. / Speed and agility





Az uzsonna (itt találod) előtt megmotiváltam magam (motiváció itt), és letoltam a mai 2. edzést. Érdekes módon jobban ment mint a reggeli. Sokkal jobban is izzadtam. Annyira folyt bele a szemembe a saját sós levem, hogy szó szerint annyira csípett, mintha hagymát dörzsöltem volna bele.


Megjegyzés: Az 5. edzés a Rest day, azaz a pihinap lett volna, azt most kihagytam.

Uzsonna

Tomate Mozzarella



 Dél-tiroli munkáséveim alatt ismertem meg ezt az ételt így, nekem ez már csak Tomate Mozzarella marad.


Két paradicsomot felkarikáztam. Rátettem fél doboz (a képen látható) mozzarella golyót. Megszórtam egy kis sóval, oreganoval (bazsalikom nincs itthon), öntöttem rá egy kis balzsamecetet, petrezselyemmel díszítettem.

Motiváció

Vannak bizony rossz napok. Amikor semmi nem jön össze, amikor valami kisebb vagy nagyobb dolog miatt az ember kicsit elkámpicsorodik, maga alá kerül, mélypontra jut, elkeseredik, pesszimistán lát dolgokat, amikor valami mellbe vágja, úgy érzi: semmi sem sikerül, vagy hogy értelmetlen sokminden... Nekem ez egy ilyen nap. Hajnalban kezdődött a szúnyogos ébresztővel, és a többit fel sem sorolom, nem is akarok gondolni rá. No meg panaszkodni sem szeretnék, hiszen semmi értelme.

(Forrás: aliasfules.blogspot.com)

És ráadásul nagyon éhes is vagyok. Ez az Asylum étrend nem az én ritmusomnak hízelgő, de megcsinálom. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy lesz-e hatása, és hogy mi lesz az. Mivel kettesével tolom az edzéseket naponta, két hetet kell csak így végigvinni, és ebből már 2 nap le is ment.

Na, látjátok, ezt szoktam csinálni. Valahogy a tudatalattimból törhet elő, hogy igen, sz¤r napom volt, de azonnal sikerül valamelyik célra gondolnom, aztán ráfókuszálnom; és tudom, hogy meg kell oldanom a dolgokat, de azt is tudom, hogy most meg kell csinálnom a 2. edzést. Mert ezt akarom, mert kell, mert kis lépés ez az emberiségnek, de nagy nekem!!!

(makemoneyhi.com)

(vmug.hu)

Zéró kalóriás ételek 3

Áfonya




Leginkább antioxidáns tartalma miatt ajánlott beépíteni az étrendbe.
Én egyszerűen imádom :)
Emésztésserkentő, méregtelenítő, pektinben, csersavban gazdag.

Az áfonya egyike a legerősebb antioxidáns hatású gyümölcsöknek, így fontos szerepe van az immunrendszer megerősítésében, a fiatalság megőrzésében, illetve a rákos betegségek megelőzésében is. Gyümölcssavtartalma mindemellett hatékony emésztésserkentő finomsággá teszi.

Áfonya turmix



  • 1 csésze zsírszegény tej
  • 1 csésze áfonya - mirelit is jó
  • 1 evőkanál hidegen sajtolt lenmagolaj
Olvaszd fel az áfonyát - amennyiben fagyasztott -, majd tedd a tejjel együtt a turmixgépbe, és turmixold egy percen keresztül. Ha kész, öntsd pohárba, és hintsd meg a tetejét egy kevés olajjal. De olaj nélkül is isteni. :)

Ebéd

Zöldségleves, cukkinis rizs


Zöldségleves


Recept (4 főre)
  • Egy lábosba beletettem egy egész, megpucolt hagymát, fél lila hagymát, egy kis karalábét, egy kis zellergumót, 2 tisztított fehérrépát egészben, 6 tisztított sárgarépát egészben, pár szelet gombát.
  • Felöntöttem 2 liter vízzel.
  • Sóztam, borsoztam.
  • Amint a zöldségek roppanósra (nem puhára) puhultak, már készen is volt.
(Se olaj, se tészta nincs benne. A petrezselyemzöldet pedig elfelejtettem.)

Cukkinis rizs


Recept (1 főre)
  • Az előgőzölt barna rizst kétszeres mennyiségű, sós vízben feltettem főni, nagy lángon, lefedve.
  • Amikor már majdnem az összes levet elfőtte (kábé 12-15 perc), hozzáadtam egy nagy marék aprítógéppel apróra darabolt cukkinit (héjastól), együtt főztem őket lefedve, amíg a víz el nem főtt.
  • A végén kis párolt gombát adtam hozzá.

(Reszelt sajttal összekeverve lett volna az igazi, de az nincs itthon. A rizs mennyisége 100 g, főve mértem.)
(És persze a tea és a víz is járt hozzá.)

Tízórai

Banánturmix


Fél banánt 2 dl tejjel összeturmixoltam. :)

Csak úgy...

Terasztakarítás közben:


Motiváció


A tested mindent hall, amit az agyad mond. Motiváld magad fejben és a tested követni fogja.

Életmódváltás vagy fogyókúra?

Fogyókúráztam. Sokszor. Tapasztalat? A kúra után nehezebb, zsírosabb lettem mint előtte. Sok ismerősöm fogyókúrázott. Sokszor. Tapasztalat? A kúra után nehezebbek és zsírosabbak lettek mint előtte. Jojó-effektus. Biztosan hallottál már róla. Én tapasztalatból tudom, hogy egy diéta, kúra működik, eléred a célod, lefogysz x kilót. Ezzel nem lenne gond. De egy diétát, kúrát nem lehet a végletekig, hát még egy életen át tartani. Így, kúrázgatva se egészséges nem leszel, se tónusos, se izmos.



Nálam idén (2012) január-február körül tudatosodott, hogy nem diétázni/fogyókúrázni akarok, hanem egy olyan életstílust kialakítani, ami élhető, minden egyes nap használható, életem végéig. Hatalmas segítség volt ennek megértésében és felfogásában Szűcs Ildikó (www.edzesmester.com) emailben küldött infoanyaga, hírlevelei. A lényeg: én már tudom, hogy nincs többé rizs-kúra, káposztaleves-kúra, gyümölcskúra, folyadék-kúra (...), hanem életmódváltás van. Mert ez az egyetlen út.


Nem is olyan nehéz ezt eldönteni. Ha egészséges akarok lenni feszes izmokkal, az életmódváltás. Ha fogyni akarok x kilót, aztán visszajojózni x+3-at, az fogyókúra. Én döntöttem. Erről szól a blog.

Így kezdtem:
  1. Szokásokat alakítottam ki az étkezésben, a napi beosztásban, a mozgásban.
  2. Ragaszkodom az izmaimhoz. Nekem könnyebb izmot építeni, mint megtartani. Izmot nagyon gyorsan lehet veszteni, aztán nem lesz, ami felhasználja a bevitt energiát (kalóriát), és jön a zsírraktározás. Én ezt nem akarom.
  3. Kalóriadeficitben eszem: kicsit kevesebbet viszek be minden nap, mint ami a napi kalóriaigényem.
  4. Fehérjedúsan igyekszem enni.
  5. Edzek.
  6. Nem célom a gyors fogyás. Fontosabb az egészségem.


Reggeli

Light sajtkrémes kornspitz paprikával, kiwi, kávé

(És persze a szokásos 1 csésze zöld tea, 1 pohár víz.)

Reggelik - gyűjtemény

Eddigi reggeli bejegyzések összegyűjtve, megkönnyítendő a keresést:






  1. Fahéjas-vaníliás zabkása
  2. Meggyes zabkása
  3. Nagyon hamis guba
  4. Spenótos, két sajtos, paradicsomos tojás
  5. Kornspitz szendvics
  6. Gombás-hagymás-spenótos tojás
  7. Kakaós-mandulás zabkása
  8. Kornspitz szendvics 2
  9. Fahéjas-mandulás zabkása
  10. Csokis-mandulás zabkása
  11. Friss sajtos reggeli
  12. Csokis-szedres zabkása
  13. Rozskenyeres reggeli
  14. Karalábés reggeli
  15. Csupa finomság
  16. Almás-fahéjas zabkása
  17. Gyümölcsös zabkása (2 recept)
  18. Kókuszos zabkása
  19. Friss sajtos, barackkal
  20. Tojáspizza
  21. Bagel, gyümölcs
  22. Sonkás tojás, saláta
  23. Tojásos szendvics
  24. Friss sajt, bogyós gyümölcs
  25. Banános-magvas zabkása

Mai edzés

Asylum 3 / 4. nap / Vertical plyo 





Na, ez az edzés jó kis mumus. Igazán tüdőt próbáló, verejtékmirigy-terhelő, izmokat korántsem kímélő, nevezhetem gyilkosnak is.  Viszont hihetetlenül változatos, érdekes a gyakorlatsor, és Shaun T úgy tud motiválni, hogy az ember nem hagyja abba, nem adja fel, hanem gyűri tovább magát, ugrik, fut, talajt érint akkor is, ha már egy kisebb tó áll alatta az izzadtságtól.



Nálam ennél az edzésnél van igazán szükség arra, amiről a legtöbb edző beszél: a mentális fókuszra. Hogy maximálisan oda KELL koncentrálni, mert egyidőben jól levegőt venni (ha még kapok), kípdökórtájt-olni (hasat feszesen tartani), magasra ugrani, softlilendingelni (puhán érkezni), mindezt 40 percig, nem egyszerű feladat. No de nem is lehetetlen!


A létrát és az ugrókötelet mindig imitálom. Volt még az első kör legelején először egy papírból a szőnyegre ragasztott, "hordozható" létrám, majd egy szigszalagból készített, de vicces jelenetek forrása lett, ahogy a cipőmre ragadt időnként és az edzés mellett még a ragaccsal is akrobatikáznom kellett, így elmaradt a létra.


Ez a gyakorlat helyett most is egyszerűsített változat volt, mert a múltkor itt ment ki a jobb térdem, vagy 2 hétig fájt, ez nem éri meg.

Jó volt ma is legyőzni a mumust. Mert a mumus a fejemben van, magam vagyok az. :)

"Jó" reggel

Nincs panasz: 7 órát aludtam. Nálam ez olimpiai aranyat ér. De ha nem jön ő, és nem szívja a vérem, még bizti durmolnék.

(Drága szúnyog! A vér mellett egy kis zsírt is leszívhatnál!)