2012. október 2., kedd

Esti, bölcs

2006
Ruhaméret: 44
 
 
2012
Ruhaméret: S

 
2013
BEACHBODY!!!
 
 


Csupán döntés kérdése







Recept: Boszipizza

Mivel főzni úgy szeretek, ha csak azzal foglalkozhatok, azaz, ha van rá időm, ami általában nincs, a pizzát is gyorsan készítem, kelesztés nélkül. A tészta is gyorsan kész, és maga a sütés is hamar megvan. Sőt nincs egy határ mosogatnivaló sem vele :)

Ez lesz két nap egy-egy étkezésem, a maradékot pedig elajándékozom (Manknak, hiszen ő meg adott nekem saját sütésű kenyeret).

50 g élesztőt 100 ml tejben (pici xillittel, más nincs itthon) felfuttatok, hozzáadok még 100 ml tejet, 3 ek oliva olajat. Kimérek 300 g lisztet (fele zabliszt, másik fele CH csökkentett), megsózom, hozzákeverem a az élesztős cuccot. Addig gyúrom, amíg elválik a tészta az edény falától. Lisztezett deszkán kinyújtom. (Most nem volt kedvem a sodrófához, így kézzel csináltam.) Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. (Nincs most sütőpapírom, így kis olivával kikentem a tepsit.) Előmelegített sütőben 10 percig elősütöm. Majd ráteszem a feltétet, ami most: pizzakrém, egyik felére kolbász szeletek, vöröshagyma, paprikaszeletek, paradicsom, reszelt sajt; a másik felére vöröshagyma, gomba (előpároltam), csemege kukorica, sajt. Újabb 10 percre visszatolom a sütőbe. (Ez nekem 4 adag.)


(Makrókat majd számolok :)

Vacsora: Párolt zöldség, tükörtojás

 
Két sárgarépát, két fej gombát, pár szelet vöröshagymát kis vízzel felöntve, sóval, borssal és 2-3 pötty piros arannyal megpároltam. Egy tükörtojást ettem hozzá.

Uzsonna: Saláta + Avokádó saláta recept



Egy nagy tál vegyes salátát ettem egy teáskanál mézzel lecsurgatva, almaszeletekkel.

50 kcal
1.2 g F
10 g CH
0.1 g zsír

Avokádós saláta recept:

undefined

Hozzávalók sok személyre:
"1 közepes avokádó
1 piros színű kaliforniai paprika
1 sárga színű kaliforniai paprika
1 zöld színű kaliforniai paprika
1 fej lilahagyma (hogy minél színesebb legyen)
1 darab paradicsom
kis csokor petrezselyem (igazából 8-10 szár)
1 gerezd fokhagyma
1 citrom frissen facsart leve
1 kávéskanál só

Az avokádót szétnyomkodjuk, a zöldségeket kis kockákra vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk majd az egészet jól összekeverjük.

undefined
Kis csészével kupacot raktam egy salátával és csírákkal körberakott tányérra, ez volt a szombati ebédem, krékerrel, paradicsommal. Anti salátaként ette a neki készített főtt ételhez.

Legközelebb apróbbra vágom a zöldségeket, még kevesebb avokádót teszek bele, és tölteléknek fogom felhasználni ezt a salátát. Paprikába, paradicsomba, esetleg uborkába töltve, kicsi mennyiségben szerintem nem lesz vele probléma.

Kis csészével kupacot raktam egy salátával és csírákkal körberakott tányérra, ez volt a szombati ebédem, krékerrel, paradicsommal. Anti salátaként ette a neki készített főtt ételhez.

Legközelebb apróbbra vágom a zöldségeket, még kevesebb avokádót teszek bele, és tölteléknek fogom felhasználni ezt a salátát. Paprikába, paradicsomba, esetleg uborkába töltve, kicsi mennyiségben szerintem nem lesz vele probléma."

(Forrás:  http://gittarawfood.blogspot.hu/2009/10/szines-avokado-salata.html)


3 in 1 (3 napos étrend 1 főzéssel)

Ha az ember nem akar minden nap főzni, viszont szeretne minden nap mást és meleg ételt enni, lehet kreatívkodni. Még tavaly állítottam össze 1-2 ilyen egyfőzéses menüt, most találtam meg. Leírom, hogy itt is meglegyen.
 
Amit meg kell főzni: gombaleves (a párolt gomba 1/3-át el kell tenni), párolt zöldség (2 napra), tojástekercs (1 napra).
 
1. nap:
 
receptbarlang.hu)
 
Gombaleves (natur)
Egy kis fej apróra vágott/mixelt vöröshagymát egy ek oliva olajon megpárolok. Hozzáadok 200 g szeletelt gombát, felöntöm kicsit több vízzel, mint amennyi ellepi. Ízesítem 8só, bors), készre főzöm. Apróra vágott petrezselyemmel megszórom tálaláskor.
 
Túrós palacsinta
 
2. nap:
 
(videkize.hu)
 
Gombaleves (a tegnapi berántva vagy egy kis piros őrölt paprikás kefirrel/tejföllel/joghurttal behabarva)
 
Párolt zöldség
 
Tojástekercs
(Egy főre) Egy tojást feltörök, hozzáadok egy csöpp tejet és egy ek tejfölt, ízesítem (só, bors), alaposan összekeverem, és az olaj nélküli serpenyőmben megsütöm, mint a palacsintát. Még forrón ráfektetek vékonyra vágott sajtszeleteket, rákenem a tölteléket: ez lehet fűszeres vajkrém, sajtkrém, friss sajt (...), de tehető bele felvágott is, ha valaki szereti. Még forrón feltekerem, hagyom kicsit hülni. Majd szeletelem. Önmagában is finom, köretként is ehető. Nagyon laktató!
 
3. nap:
 
(antalvali.com)
 
Almaleves
Egy almát felkockázok, lábosba teszem, felöntöm kevés vízzel, édesítem. Citromhéjat, fahéjat, szegfűszeget teszek hozzá, felforralom, kész. melegen is, hidegen is finom.
 
Gombás-zöldséges ragu (a maradék párolt zöldségből és a főzéskor eltett gombából)
 
Ez ehető tésztával, rizzsel vagy hússal.

Recept: Csudahal

Előtte egy megjegyzés:
A kollegáim tudják, hogy nem hagyományosan étkezem. Ma paleo muffin volt a tízórai, látni kellett volna, ahogy elővettem a táskámból, és hirtelen minden szem odaszegeződött, hogy vajon a Timi mit ehet... :) És meg is kérdezték, hogy magam sütöttem-e, mi ez, ó, lisztmentes? Nincs benne cukor? És feljött? :) :) :)
 
Ebéd: Csudahal
 
Csuda, mert csuda gyors, és csuda finom, és csuda kevés mosogatnivalóval jár :))
 

Végy egy szelet tengeri halfilét. Simogasd meg CH csökkentett liszttel. Egy mély tányérba üss fel egy tojást, sózd, borsozd, tégy hozzá egy csipet zabkorpát, egy csipet ételízesítőt, egy (nagyobb) csipet amarántot, keverd össze. Ebbe forgasd bele óvatosan a lisztezett halat. majd szórd meg kevés szezámmaggal. A halat tedd 1 ek forró oliva olajra. Öntsd rá a maradék tojásos keveréket. Süsd mindkét oldalán közepesnél nagyobb lángon 3-4 percig.
 
Vegyes párolt zöldséggel ettem. Hát, kérem, a danone bekaphatja, mert ez a könnyű és finom! :)
 
(Makrók hamarosan.)

Reggeles (méréses, egyebes)


Ilyen combbal és popsival már kiegyeznék :)
 
Reggel szokás szerint mérlegre pattantam. Egy kilóval mutat többet a múlt hetinél, de hát most mit csináljak. Sosem hittem neki, most is csak mosolyogtam. Gyorsan centiztam is egyet, és sálálálállá: minden a lehető legnagyobb rendben! :) (Eredmények holnap.)
 
Pihenőnap van ma edzésügyileg, tervezetten, de jól is jött, úgyis korábban kell bemennem.
 
Reggeli: zabkása
 
40 g zab, 100 g szőlő.
(És még a fotoaparátom is hajlandó volt működni :))
 
Tízórai: paleo muffin
 
(És még mindig marad 2 darab...)