2014. november 6., csütörtök

Csütörtök (Mo. 14/11.)

Edzés (reggel):



Bemelegítés
LÁB
- guggolás (4x15)
- bolgár (én inkább úgy nevezném: gyilkos) guggolás (4x15)
Nyújtás

R: szezámos kenyér (http://boszorkanykonyh.blogspot.hu/2013/09/szezamos-kenyer-sporolos.html), kókuszzsír, paprika, 1 tojás, fél szelet sajt.
E: saláta sóval, tökmagolajjal, rántotta 3 mini tojásból petrezselyemmel, sóval, fél avokádó, 10 szelet házi füstölt kolbász.
V: gombás avokádó saláta. (Sztori a képek alatt.)





Szóval hús lett volna a vacsora. Készültem is, elővettem a húsos zacsit a fagyasztóból, serpenyőbe tettem a tartalmát, rá kis víz, tűzhely bekapcs. És amikor kicsit kiolvadt, láttam meg, hogy ez nem hús, hanem párolt gomba... Így lett ez a mai vacsora. Egyébként finom volt. És mégsem akkora ciki, mint a minap a bankban, amikor is a pénztártól való távozás után (nem, nem reklamáltam) sikerült telibe találnom a fémből készült "Kérem, itt várakozzon!" táblát. Á, nem volt nagy hangja... Á, senki nem vette észre... Akkorát szólt, hogy minden szem azonnal rám szegeződött. Voltak, akik nevettek, a többiek mosolyogtak. Hirtelen milyen népszerű lettem ;) ...

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Bölcs

A valódi önbizalmat mindig csak olyan dologgal lehet elérni, amitől fél valaki. Mert az ilyen megmérettetéseknél (...) ott van a félelem is, hogy sikerül-e. De ha ezt valaki megteszi, akkor a félelmeit is legyőzi. A félelmeket legyőzni: ennél nagyobb megmérettetést én nem ismerek.
(Csernus I.)


Otthoni hát edzés

Otthoni edzésprogram szabadsúlyos gyakorlatokhoz

Mint azt fentebb említettük, az edzésed döntő részét evezésekre kell alapoznod, ezek a legfontosabbak. Egykezes evezés, döntött törzsű evezés rúddal... két kézi súlyzóval gond nélkül kivitelezhető szinte bármilyen evezőgyakorlat. A teljesség igénye nélkül:

  • Döntött törzsű evezés kézi súlyzókkal: 5x6-12 (attól függően, hogy mennyi súly áll rendelkezésedre)
  • Egykezes evezés: 3x8-12
  • Húzódzkodás (tetszőleges fogással): 4 sorozat annyi ismétléssel, amennyit bírsz, de ne menj bukásig
  • Vállvonogatás előrehajolva: 3x8-15
  • Inverz evezés: 3x10-12

A döntött törzsű evezések mellett az egy egykezes evezésekkel lehet trükközni: végezhetjük szinte teljesen vízszintes háttal, vagy akár szinte egyenes háttal is, előre dőlve, attól függően, hogy a hátunk felső, középső részét akarjuk megdolgoztatni. Elsődlegesen a széles hátizom kapja a terhelést, de minél inkább a felső részt célzod meg, annál inkább a csuklyás izom felső, és a gerinchez közelebb eső letapadásai is kapják az áldást. Meg is fordíthatod a dolgot: végezheted a döntött törzsű evezést is változatos dőlésszögekkel.


A húzódzkodás alapgyakorlatnak mondható, ezzel célzottan a széles hátizmodat, és az ún. nagy görgetegizmot (ez az az izom, amit esélyes, hogy a széles hátizmod felső részének gondolsz, erős izomláznál szinte a hónaljadnál érzed benne a fájdalmat) tudod szétbombázni. Még mindig otthon.A vállvonogatás ebben a verzióban a csuklyád középső és alsó rostjait terheli, és a rombuszizmok is kapnak belőle jócskán. Az inverz evezés felér egy teljesen vízszintes döntött törzsű evezéssel, csak a saját testsúlyoddal dolgozol, ellenben a gerincednek és a derekadnak kíméletesebb amellett, hogy szinte az egész hátadat meg tudod dolgoztatni ezzel a gyakorlattal. 



A fentiek mellett a hátsó deltád szinte minden esetben kap járulékos terhelést. Tiszta biznisz.
Ha nem is vagy nagyon ellátva súlyokkal, természetesen bármilyen intenzitásnövelő technikát alkalmazhatsz a hát edzése során is, kihozva ezzel a maximumot az otthoni lehetőségeidből. Egy dolog viszont bizonyos: a húzódzkodás legyen alap, még ha nem megy, akkor is. Erőltesd, csináld, és menni fog. Ha ez okés, és mellé evezni is tudsz súlyokkal, nyert ügyed van.

Rövid program saját testsúlyos gyakorlatokkal, amennyiben nincsenek eszközeid


Kivitelezhető, és fényévekkel jobban jársz így is, mintha azért meg sem próbálnál hátazni, mert nincsenek eszközeid. Egy ilyen program gerince (stílszerűen) a húzódzkodás lehet. Ezt akárhogyan meg lehet oldani. Csak találsz egy jó fogást valahol a kégliben, de ha mégsem, akkor sincs veszve semmi: egy ajtótokra szerelhető húzódzkodó jó megoldás lehet ebben az esetben.Ez jár egy kis kiadással, de közel sem annyival, mintha komplett súlygarnitúrát vásárolnál.
A progamod kinézhet például így:

  • Húzódzkodás (bármilyen fogással): 5 sorozat annyi ismétléssel, amennyit bírsz, de ne menj bukásig
  • Felhomorítás: tudod, mint a hasprés. Csak fordítva. Hason fekszel, kezek a tarkón, és egyenes háttal szó szerint felhomorítasz. Végezz 3-4 sorozatot 15-20 ismétléssel.
  • Inverz evezés: 5x10-12


Nem nagy truváj. Azt javasoljuk, ha túl könnyűnek találod ezt, végezz kapásból szuperszetteket. Bármit bármivel, de a legjobb talán köredzés jelleggel végig szaladni a gyakorlatokon. Meg fogod érezni, nyugodt lehetsz. :) A progresszív terhelésnövelés kicsit problémás, de talán erre is van megoldás. Ha mással nem is, a húzódzkodás esetében az ismétlésszám növelésével tudsz operálni.


Néhány saját testsúlyos gyakorlat izomcsoportonként itt
Otthoni láb edzés itt
Otthoni tricepsz edzés itt
Otthoni bicepsz edzés
Total Body Workout 3 (teljes test) itt
Kar videók itt
Low Impact Lower Body Workout itt
30 Min Total Body Intermediate Interval Workout with Dumbbells itt
Kar (video) itt
Láb itt
Mell edzés otthon (női) itt
4 napos heti terv itt
Lean legs workout itt
Láb+törzs itt
Kerek popsi 20 napos kihívás itt
Pilates yoga bland video itt
Péntek Enikő Core zóna kombó itt
Stop and drop itt2 minute abs itt
Navy seal workout ittStar treck workout itt
Comb- és fenékformálás otthon itt
Functional Training (video) itt
Cardio interval workout (video) itt
Jump Rope Circuit Workout (ugrókötél) itt
Military Boot Camp itt
30 Minute Full Body Workout (30 perc teljes test) itt
Arms-Legs Circuit itt
Edzéstipp otthonra 33: Melissa Bender 30 Day Challenge (30 napos program videokkal) itt
Edzéstipp otthonra 32: Taralynn McNitt ajánlásásval itt
Edzéstipp otthonra 31 (+30 tipp) itt
Edzéstippek otthonra (26) gyűjtemény itt
Nagy túlsúlyhoz itt
Core challenge itt
Nike itt
Ha nincs időd itt
Shaun T-től itt
Otthoni tricepsz edzés itt


Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Ó, igen :)




Motiváció


A nagy lépéseket általában kamaszkorban teszi meg az ember, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehet őket megtenni bármikor.
Morgan Scott Peck