2013. július 4., csütörtök

Napi menü

Annyira kuszák 3 hete a napjaim, hogy igazából nem eszem totál rendszeresen, ezért nem is jegyeztem be mostanában a napi menüket. Azért a mait leírom, nem katasztrófa, de nem is példaértékű.

Délelőtt:
(ügyintézés-telefonálás-pakolás közben) 1 szelet mákos süti (fotózni nem volt időm, ez régebbi kép)
undefined

Ebéd: gyümölcs leves, rakott zöldség, saláta

 
Délután: marék mandula, mazsola, 3 frissen sült buci,

 
undefined             fagyi és jégkrém
 
 
 
Folyadék: 1.5 liter
 
 
 


Gyors vacsora


 
Három fej gombát megpucoltam, felszeleteltem, kevés olajon megpirítottam.
Ráütöttem egy tojást, keverve megsütöttem.
Bébi spenóttal tálaltam.

Fagyi



Jól van, na, nem bírtam kivárni, amíg rendesen megfagy! :)

Fél félig fagyasztott banánt kevés kókusztejjel és vaníliával leturmixoltam. Kész.

Szerettem volna csonttá fagyott banánból készíteni, akkor azonnal fagyi állaga van, de az én kis Mari barátnőm, azaz a turmixolóm nem tud jeget aprítani, és nem akarok ártani neki.

Mindenesetre nagggyon finom kásásan is :)

Jégkrém 1




Kókusztej, eritrit, kakaópor, víz, jégkockatartóban lefagyaszt, fogvájó beletűz, kész! :)

Buci

Hát íme, elkészültek az első bucikáim, a buckók, a picinyeim, az én kis édibédi zsömlécskéim :) Naná, hogy még forrón benyakaltam a fotón még látható feélbevágottat! :)
Nem nagyképűségből mondom, de nekem eddig is jobban ízlettek a saját sütijeim és péksüteményeim, mint a boltiak. Na jó, a régi kornspitz, a hoferes, szintjét még nem értem el, de ami késik, az ugye nem múlik!
Szóval glutén-, cukor-, tejmentes paleo bucijaim... :)


 
Ezeket használtam (az eredeti recept itt van, pindurt változtattam csak rajta):
  •  6 tojás
  • 1 púpos ek útifű maghéj
  • 2 kk só (legközelebb elég lesz 1)
  • 2 kk eritrit
  • fél kk szódabikarbóna
  • 100g darált mandula
  • 4 púpos ek szezámliszt
  • 1 púpos ek tökmagliszt.


Így készült:
Egyszerűen összekevertem az alapanyagokat, evőkanállal sütőpapírral bélelt tepsibe adagoltam (nekem 11 darab lett), előmelegített sütőben gáz sütő 7-es fokozatán 25 percig sütöttem.

És ha eddig azt hittem, hogy a bolti tökmagos buci finom, akkor most nyugtázhatom: ez sokkal jobb! :)

Motiváció


Kuka / Mist / Junk

Kábé három éve történt, amikor elhasználtam a speizomból az utolsó adag finomított cukrot és fehér lisztet. Ma már egyáltalán nem használok lisztet, se teljes kiőrlésűt, se csökkentett szénhidráttartalmút, csak és kizárólag magokat, amiket én darálok le itthon "lisztté".

Idén tavasszal beláttam, hogy nem szükséges, és nem is szeretnék tovább szenvedni a tejtermékek okozta folyamatos hányástól, hasmenéstől, kiütésektől: kiiktattam az étrendemből a tejtermékeket (itt is írtam róla).

Most pedig eljött az ideje, hogy kidobtam az ajándékba kapott és ajándéknak szánt édességeket.

 
Kekszek, csokik, isten véletek, ágyő, kuka! Ha már magamat nem mérgezem, másokat sem fogok. És itt szeretném megjegyezni, hogy ezentúl nem fogadok el junk ajándékot, még ha elvileg nem is szabad nézni az ajándék ló fogát. Lehet megsértődni, lehet meg nem érteni, lehet puffogni és dohogni, érzelmileg zsarolni, meg sem fogom hallani. Nekem elég bizonyíték a saját életminőségem arra, mennyivel jobb, ha az ember odafigyel az életére és az ételére, és hogy milyen minőségi változást hozott a cukor, a liszt, a tej elhagyása. Akinek konkrét bizonyíték kell, fogyassza csak tovább ezeket, aztán számoljon a következményekkel. M. egyik napról a másikra lett cukorbeteg, és az étrendje első pontja, hogy nem fogyszthat tejtermékeket, finom lisztet. Ha még ez sem elég bizonyíték, akkor hajrá, cukorra, lisztre, tejre fel! De én ebben nem vagyok hajlandó részt venni.