2015. május 19., kedd

Edzéstipp otthonra kezdőknek











Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Hétfő, kedd (Mo. 14/8-9.)

Hétfő
Étek
Mozgás
 R:-
Freeletics 10/4. APOLLON (Hadirokkant változatban: minden gyakorlat könnyítetten elvégezve, ami nem megy, helyettesítve.)
E: kávé kókuszzsírral, 1 szendvics

V: palacsinta




Kedd
Étek
Mozgás
R: kávé 1 tk kókuszzsírral
Freeletics 10/4. METIS (Hadirokkant változatban: minden gyakorlat könnyítetten elvégezve, ami nem megy, helyettesítve.)
E: paradicsomos sült lazac, fűszeres krumpli, saláta, 1 palacsinta, fél kakaós-fahéjas alma

V: 3 Boszi Bounty


Napozás: 1 óra




Habár még mindig van mit faragni-feszesíteni deréktól lefelé, nem őrizgetem a szép rucikat tovább a szekrényben. Ha valakinek nem tetszik, az -egy főiskolai tanárnőm után- az "ü baja". 


"Kezdj el élni most! Ne őrizgesd a legszebb porcelánkészleted egy különleges alkalomra. Ne tartogasd a szeretetedet egy különleges személyre. Életed minden napja különleges. Minden perc, minden lélegzetvétel egy ajándék Istentől."
Mary Manin Morrissey

Tegnap megint mélypont. Nagyon hosszú idő után. Nem jöttem rá, volt-e konkrét kiváltó oka, inkább több apróságból adódhatott össze. Egész nap pizsamában, telefon kikapcsolva, blogot sem tudtam írni. Nem volt annyira mély, mint ezelőtt, de azért szörnyű ezt átélni. Pedig minden erőmmel azon voltam, hogy kirángassam magam. A nap végén azt a gondolatot próbáltam elültetni a fejemben, hogy ez csak egy érzet. És mint ilyen, elmúlik. Egy viszonylag hosszú, keserves zokogás után aludtam el és ma reggel sokkal jobb állapotban ébredtem. Amint kinyitottam a szemem, eldöntöttem, hogy a tegnap elmúlt és a ma más lesz. 

Az első itthoni hetemen -a múlt héten- izomgyulladás, irtózatos, napokig tartó menstruációs görcsölés és jobb bokafájdalom jött egymás után. Ma reggel a hátam kezdett szúrni bal oldalon a második napja tartó fejfájás mellé. Azt hiszem, minden lelki mocorgásom megmutatkozik a testemben is. Nem szomorkodom, nem merülök el a fájdalomban, csak figyelek. Meggyőződésem, hogy a testet nem lehet szétválasztani a lélektől és a szellemtől. Ez a hármas egység oda-vissza hat egymásra és mindig egyensúlyra törekszik. A testünk egy fantasztikusan finom "szerkezet" (ahogy a lélek és a tudat is), mindig jelez, ha valami nem megfelelően működik az egységben. Nekünk "csak" rá kell jönnünk, mi az, amiben máshogy kell, mi az, amin változtatnunk kell.

Szerencsém van, mert az élet-mód-váltásomat nem ma kezdtem: ismerem a testem, tudom, melyik élelmiszerre hogyan reagál, és látom kristály tisztán, hogy elszaladt velem kicsit az a bizonyos paci az étkezéseim terén. Csak egy kicsi ez, csak egy kicsi az, jaj, hát ennyi belefér és milyen vicces, hogy vasárnap hazafelé megettem egy rakat csokikanalat, amit a húgom csomagolt nekem... Tudom, hogy ez így nem jó és érzem is. Tudom azt is, hogy lelki mizériakor szoktam ilyen mértékben kívánni az édességet, de ez sem jelenthet mértéktelenséget. Mindezeken lehet, kell, tudok, fogok változtatni. Rögtön holnaptól (ma már este 9 elmúlt).

A testemre figyelek. Fáradt, gyulladt, napokig pihentettem, hétfőn nagyon lájtosan elkezdtem tornázni megint. És egészen addig így marad, amíg teljesen rendbe nem jövök.

Ma is voltam pszicho megbeszélésen. Hihetetlen, ahogy kibogozzuk a múltat és ezáltal választ kapok a kérdéseimre. Sokat segít, hogy megértem, mi hogyan hat(hat)ott rám, miért lettem ilyen, amilyen. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy a rossz mintákat újakkal helyettesítsem, így használjam, és ha lassan is, de haladok. Még egy nagy téma van, amit szeretnék boncolgatni Dr S-sel, aztán a terápiára kiadott pénzt szeretném mondjuk uszodára költeni.

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Sült gomba 2






Hozzávalók két főre:
  • 2 fej csiperke gomba
  • 2 fej barna csiperke gomba
  • 1 tojás
  • bors
  • bacon kockázva
  • 1 ek reszelt sajt


Így készült:
  • A megpucolt, tönk nélküli gombába felvert tojást kanalaztam.
  • Sóztam, borsoztam.
  • Feltöltöttem kockára vágott baconnel.
  • Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütöttem lefedve.
  • Fedő le, sajttal megszór.
  • Addig sütöttem még fedő nélkül, amíg a sajt szépen rápirult.



Forrón az igazi, előételnek is tökéletes, mennyei finomság.


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Bölcs


Facebook oldal: Boszorkánykonyha