2014. június 1., vasárnap

Napi mantra és német nyelvlecke

 
Mein Körper verlangt nur nach der Nahrung, die er braucht, und ich höre auf meinen Körper.

Edzéstipp otthonra: Total Body Workout 1 (teljes test, saját testsúllyal)




Functional Training (video) itt
Jump Rope Circuit Workout (ugrókötél) itt
Military Boot Camp itt
30 Minute Full Body Workout (30 perc teljes test) itt
Arms-Legs Circuit itt
Edzéstipp otthonra 33: Melissa Bender 30 Day Challenge (30 napos program videokkal) itt
Edzéstipp otthonra 32: Taralynn McNitt ajánlásásval itt
Edzéstipp otthonra 31 (+30 tipp) itt
Edzéstippek otthonra (26) gyűjtemény itt
Nagy túlsúlyhoz itt
Core challenge itt
Nike itt
Ha nincs időd itt
Shaun T-től itt

Motiváció



Ez a kis hupikék boszitörp ott szunnyadt abban a lányban már 2007-ben is, amikor ott állt szomorúan, igyekezvén mindenét ruhával, kezével eltakarva valamivel keskenyebbnek látszani. 
Nagyon jól emlékszem arra az érzésre. Sosem felejtem el, hogy 25 kilóval zsírosabban mennyire kívántam, hogy bár láthatatlan lennék, bárcsak soha, senki ne venne észre. Legszívesebben szó szerint a föld alá bújtam volna. Szégyelltem az alakomat, szégyelltem a rengő úszógumikat, a mindig feszülő és kényelmetlen ruháimat. Utáltam kilépni az utcára, gyűlöltem tükörbe nézni. És hogy csökkentsem a bánatomat: ettem.
Hupikék boszitörpként bátran megyek az utcára, örülök, ha ismerősökkel találkozom. Már mosolyogva meg tudom köszönni, ha azt mondják, jól nézek ki.
Senki nem kényszerített arra, hogy változtassak. A saját igényem volt és maradt a mai napig. Ha csak ezt a két képet nézem, nem kérdés, hogy megéri-e. Ha azt is hozzáteszem, hogy a külső változással együtt jár a belső alakulás is, és azt mondom: ezerszer jobban érzem magam a bőrömben nagyon máshogy gondolkodva, akkor roppant szolidan fogalmaztam. Megteremtettem magamnak egy más minőségű életet. És ahogy a külső, úgy a belső alakulás is egy folyamat. Egyiknek sincs vége. Folytatom. Csodálatos dolog ez. Megerősít, fejleszt, tudatosít, tanít, nevel. BÁRKI képes rá. A trükk csupán annyi, hogy el kell hinni: a lehetetlen nem létezik!