2012. szeptember 7., péntek

Uzsonna, vacsora

Eddig nem volt, mert úgy jóllaktam ebédkor, hogy nem vagyok éhes. Valami zöldséget sztem azért keresek majd, nem szeretném, ha éhezne a szervezetem reggelig :)
 
Hoztam tippet, talán még van cukkini :)
 
 

Fly Lady 3

1. Programfal és kilövőállás (itt)
2. Kosarak, kütyütárolás (itt)
 
Tegnap faszántosan csodajól és ügyesen megírtam ezt a bejegyzést, ami azóta eltűnt. Bosszankodhatnék, téphetném a hajamat szálanként, de inkább nekiállok újra...
 
Szekrénypakolás volt. Mert túl nagy rend sem volt, soha nem találtam semmit, no meg már nyáron észrevehetően megnőttek a ruhaméretek, azaz hogy én lettem kisebb. Fogtam magam, mindent felpróbáltam (aki ismer, tudja, hogy gyűlölök öltözni-vetkőzni...), és kegyetlenül kiraktam, ami nem jó. Korábban azért szoktam szelektálni, mert kihíztam a ruháimat, most pedig épp fordítva :) Rendszereztem, hajtogattam, íme a végeredmény:
 

 
Anyagi ráfordítás nélkül (mert ez van, és mert albérletben nem tudok és nem is akarok olyan belsőre szert tenni, amilyenről álmodom) cipősdobozokba csoportosítottam. Sportzoknik, sima zoknik, meleg zoknik, harisnyák. És külön dobozba kerültek a fehérneműk. Habát balra, pilóver jobbra, kardigán középen. A sálakat egy akasztóra rendezve tettem a szekrénybe.

 
A másik szekrényből is sok dolgo kikerült. Ott is rendszereztem a kupacokat: rövidujjú, ujjatlan/pántos, hosszúujjú pólók, sportcuccok, madrágok. A kényesebb, gyűrődékenyebb holmik kerültek vállfára. És még egy kis extra helyem is lett :)


 
Tavasszal újra szükség lesz egy nagy átvizsgálásra-felpróbálásra, ha tényleg így haladok a célom felé. Márpedig haladok. :)) Addig is könnyebben meg fogok találni mindent, és nem lesz tele fölösleges ruhákkal a lakás.
 
És ami tetszik:
(zsofiberendez.wordpress.com)
 
 
(otthonokeskertek.hu)
 
(img8.hvg.hu)
 
(beepitettszekreny.eu)
 
(google.hu)
 

 

Hullámvasút





Pár napja így érzem magam. Sok dolog miatt. Igyekszem kívülről is látni magam, és meg kell állapítsam: semmivel nincs több bajom, mint bárki másnak. Csak mindenkinek a maga keresztje a legnehezebb.



Elhiszed, hogy néha elegem van a kajálás eme módjából? Hogy órákig címkét olvasok a boltban, hogy kiméricskélem az adagomat, hogy ezt sem szabad, azt sem eszem, ebben sok a zsír, annak magas a CH-tartalma...
Elhiszed, hogy sokszor hulla vagyok és semmi kedvem nekiállni az edzésnek, főleg úgy, hogy utána 10 percem marad tusolni, öltözni, cuccolni és munkába indulni?
Elhiszed, hogy rohadt szörnyen nehéz tisztázatlan magánéletet-kapcsolatokat naponta megélni?
Elhiszed, hogy ha már nem azért dolgozol, amiért anno tanultál, akkor megette a fene az egészet? S hogy ezt a héten 5-ször is?
Elhiszed, hogy kegyetlen úgy tervezni és élni, hogy előre tudod, hogy trükközni kell az anyagiakkal?
Elhiszed, hogy tegnap is szinte meg kellett erőszakolnom magam, hogy összeállítsak egy heti menütervet? Mert hosszú hónapok óta ezt csinálom, és sokszor már nem bírok kajára gondolni sem, pedig tudom, hogy 1-2 nappal ezután mindig hálás vagyok magamnak, hogy összeállítottam.
Elhiszed, mennyire rossz érzés, amikor az életed nagy része meg sem közelíti azt az irányt, amerre az alakulását tervezted?



Ha néha elegem is van az efféle kajálásból, mégis odafigyelek. Már annyira belém épült az olvasás a boltban, a szelektálás, a mindig jobb, értékesebb keresése, hogy ez így is marad.
Az edzésfegyelmem határtalan, és ezért nagyon hálás vagyok. Ha nem így lenne, nem alakulgatnék szépen lassan.
A magánéleti dolgokat is helyre lehet tenni. Fejlődőképes vagyok. ;-) Csak következetesnek kellene lennem magammal...
A munka terén tegnap nagy döntést hoztam, ma tartottam is magam hozzá, és így működik. Egyelőre. Jó, mondjuk úgy, hoyg így elviselhető.
Az anyagiakon itthon nem tudok változtatni. Ahhoz külföldre kell irányítanom a hétmérföldes csizmám.
A menüösszeállítástól tényleg sokszor herótom van, de az étkezési naplóm hatalmas segítség, és szinte már fejből ledarálok egy x kalóriás napi 5-szöri étkezést :)
Az életemből csak 2 dolog tart arra, amerre szeretném. A fegyelem és az edzés-alakulás. A többin roppant keményen dolgoznom kell.


Egészséges vagyok, és szerintem rengeteg lehetőségem van dönteni és változtatni. És sztem ez hatalmas szabadságot jelent. Szinte minden bizonytalan az életemben, de igyekszem ezt lehetőségnek felfogni. Lehetne sokkal de sokkal rosszabb is. De vannak még álmaim, és nem is adom fel őket!

Tízórai és ebéd

Tízórai: sajt, répa.
 
Ebéd: spenótos-kukoricás rizs, 1 kifli.
 

 

Reggel és reggeli





 
125 g túró, natur joghurt, barack, kis amaránt.
Heti menüterv itt. 

Mai edzés

Insanity: Cardio power & resistance



(fitbomb.com)

Ma nagyon nem ment az elején. A bemelegítésnél köhögőroham (túléltem ;-), és olyan merev izmok és ízületek, hogy 4 perc után azt hittem, ebből ma nem lesz se kardió, se póver, se rezisztanc... Amúgy belejöttem 10-12 perc után, a felétől meg nem volt gond. Szerintem ezek itt könnyű gyakorlatok, a feladat inkább a kitartás és a tüdőbe való minél több oxigén pumpálása, ami nem egyszerű, mert csak az ember két kis orrlyuka és a szájnyílása áll rendelkezésre. Ha tudnék lélegezni a testzsíromon keresztül, akkor most még jó eséllyel nem lenne gondom az oxigénellátással :)
(Egy liter vizet ittam az edzés alatt.)
Jaj, nagyon örülök, hogy reggel megcsináltam, mert ha ma is olyan fáradt leszek délutánra, mint tegnap, akkor tuti nem állnék neki. Meg hát ma is ezer más dolog lesz még, és jön anyukám is, holnap meg utazás-vendégség-utazás, vasárnap pedig vendégség-hazautazás. A szombat valószínű pihenőnap lesz, de vasárnap este egy hasazást minimum beiktatok, ha időben sikerül itthon landolnom.