2012. október 9., kedd

Napi summa

 
5-ös kelés után mosogatás, vitaminok, folyadék, ágyazás, gyors rend a fürdőben, kajabepakolás, edzés. Arilepény sütés, reggeli. Tusi, öltözés. Nem számoltam vele, hogy köd lesz, de az volt, nem is kicsi, így előbb indultam. A szélvédő persze a hártyás fagyás határán, hát letakarítottam. Lassan lehetett haladni a köd miatt, de beértem a melóba időben.
 
Munka után bolt, haza, mosogatás (reggel elmaradt), ebéd főzés, ebéd, dobozolás a speizban, mosogatás, ágyneműhúzás, mosás (ágynemű és a többi, kézzel, hát nem öt perc, és felér fél felsőtest edzéssel...), teregetés, kád kimosás, gyors felmosás, mert kilöttyent a tea, blog futtában, kajakészítés holnapra, aztán jött a 2. edzés.
 
Nőiesen bevallom: elfáradtam.
 
De jó lesz illatosan aludni térni a friss ágyneműs ágyikóba. Ráadásul azzal a tudattal, hogy a dolgommal is haladtam (lett volna még, mert ugye mikor nincs, viszont az edzésre csinálok időt), és a tervezett 2 edzés is megvolt. Ráadásul a holnapot is megalapoztam azzal, hogy a kaja már a hűtőben, becsomagolva, előkészítve.
 
 
A nyeremény krémem fogy rendesen. ha elhasználtam, beszámolok a hatásáról :)
 
És nagyon kívácsi vagyok, milyen lesz a BBR, a holnapi reggeli, most készítem majd először :)
 
 

Edzés 2

Insanity: Pure cardio & Cardio abs


(avaxhome.ws)

Huh, hát nem voltam ezer százalékos most, de megcsináltam. Nem is bírtam rosszul jó pár nap kihagyás után. A Pure cardioban a végén a múvinpusáp nem ment már, és a Cardio absből is csippantottam. De vissza kell szoknom, sztem így is jó volt, és örülök, hogy így is ment. :)

Receptek: Boszifagyi, BBR

A holnapi reggelihez ma elő kell készülni. Persze előbb is lehet. Ugyanis kell hozzá fagyi. Mohács kisváros, nyáron sem találtam cukormentes fagyit, így kreáltam magamnak. Már készítettem gyümölcsfagyit (recept itt), a holnapi reggelihez, a BBR-hez vaníliásat kreáltam.
 
Recept: Boszifagyi
 
Fél pohár joghurtot (100 g) összekevertem egy adag vanília ízű fehérjeporral, és a jogis pohárban a fagyasztóba tettem.
 
Recept: BBR (alias Banános Boszi Reggeli)
 
 
1 ek olvadt vajba teszek fél (50 g) szeletelt almát, közepes lángon 3 percig párolom, közben egyszer megfordítom. Hozzá teszek 1 szeletelt banánt, még 2 percig párolom. Hozzáteszek reszelt citromhéjat és pár csepp citromlevet, őrölt fahéjat, folyékony édesítőszert. Fagyival tálalom.
 
1 adag fagyis BBR:
305 kcal
28.7 g F
34.7 g CH
6.5 g zsír

Ebéd, uzsonna, vacsora

Heti menü itt.

Ebéd: Borsófőzelék, tükörtojás, kornspitz

 
 Recept: Borsófőzelék
 
120 g konzerv borsót lábosba öntöttem, engedtem rá kis vizet, felforraltam csöpp ételízesítővel. Egy kk étkezési keményítővel besűrítettem, közben egy serpenyőben megsütöttem két tükörtojást. Kornspitz-cel ettem.
 
399 kcal
24.2 g F
44.4 g CH
11.1 g zsír
 
Uzsonna: Almás zabkása
 
40 g apró szemű zabpehely kétszeres mennyiségű vízben megőzve, hozzá 100 g reszelt alma, 7 g kakaó, 3 szem dió.
 
222 kcal
11 g F
36 g CH
4 g zsír
 
Vacsora: Majonézes borsó, kornspitz
 
120 g konzerv borsó, 50 g tejföl, 5 g majonéz, 1 kornspitz.
 
490 kcal
16 g F
50 g CH
13.2 g zsír

Motiváció



Reggeli, tízórai

Heti menü itt.

Reggeli: Túrós arilepény

Recept itt és itt is.

383 kcal
22 F
57 CH
7 zs


Tízórai: Gyümölcsjoghurt, mandula
 
1 light jogi és 3 g szeletelt mandula.

 
168 kcal
11 F
21 CH
4 zs

Heti edzésterv (10.09-10.14.)

Előző heti edzésterv itt.

Ezen heti edzésterv:


LMP-Insy hybrid
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1.
Hardcore Abs
Pump & Shred
-
Cardio Power & Resistance
Rest
Pump & Shred
2.
Pure Cardio & Cardio Abs
Flow & Hardcore Abs
Cardio Recovery
Pump & Shred
Hardcore Abs & Pure Cardio

Edzés- végre!

LMP: Hard core abs

Les Mills HARD CORE ABS. Carve out your core and define your back with moves that hit your muscles from every direction. It’s 360-degree training for your entire midsection. (20 minutes)

Ezt választottam kezdő, betegség utáni reggeli edzésnek. Nem hosszú, nem túl nehéz. Most sem tűnt hosszúnak, de nehéznek kicsit, és recsegtek-ropogtak közben az ízületeim, és érezte minden izmom a majdnem egy hét kihagyást. :)
 
De jó volt nagyon.
 
Megnézem az edzéstervet, és délutántól az szerint folytatom :)

Reggeles, futós

(felsofokon.hu)
 
2011-ben egész évben hajnalonta futni jártam. Imádtam. Van futószerkóm, futócipőm, ha hidegebb volt, felkerült a sapka is. Futni számomra valami olyasmi, amikor szabad vagy. Amikor nincsenek határok. Amikor megtanulod, hogy fejben dől el minden. Amikor teljesen mindegy, mi történik kint, hiszen bent minden a helyén van. Vagy oda kerül. Aztán szeptember végén, amikor a novemberi félmaratonra készülés hajrájában voltam, estem egy hatalmasat egy reggeli futásom alkalmával. Hatalmasat. Az arcomon kívül gyakorlatilag mindenem megsérült és sebes lett, és a bal térdem kapott egy rettenet nagy ütést. Csak a közeli parkban voltam, hajnali fél 5-kor, sehol senki, alig tudtam hazavánszorogni. Kimostam a sebeket, kiszedtem a bőröm alól a kavicsokat, levágtam a tenyeremről a fityegő bőrt, és mennem kellett dolgozni.
 


 
Hónapokba telt, mire felszívódtak a sebek, a félmaratont ki kellett hagynom (azért majdnem egy év rákészülés, benne élés után nem volt ez olyan egyszerű). A jobb karomon azóta is meglátszik a seb, és a térdem nem egészen százas. És azóta nem láttam az IPodomat, amivel futni szoktam. Mindent átkutattam már, nem egyszer, de nem volt sehol. Tegnap egy pulcsit vagy valamit kerestem, mert nagyon fáztam. Á, gondoltam: ha már nem futok, a futófelsőmet attól lehet hordani. Felvettem, valamit éreztem a zsebében. Lehúztam a cipzárat, belenyúltam a zsebembe, és hopsz: bakker, az iPodom!!! :)))
 
Hogy minden okkal történik, az bizonyos. Ha akkor nem esek el, a mai napig is csak futnék. Ami nem lenne éppen baj, de talán máshogy kellett történnie. Ugyanis így elkezdtem kutakodni itthoni tornák után, megtaláltam az EAP-t, majd ezzel egy időben a BB csopit a FB-on. És innen már ismerős a sztori. Jött az Insanity, és azóta nincs megállás. :)))
 
Az alvást visszaállítottam az alvásnapló szerinti este 10-reggel 5-ig intervallumra.
 
Az edzésben pedig változtatnom kell, ha tetszik, ha nem. Ha továbbra is hajnalban edzek, edzés után tusi, aztán rá fél órára kimenni a jéghideg lépcsőházba, beülni a jéghideg kocsiba kicsit merész vállalkozás. Persze, hogy van fűtés az autóban, de mire -mert hamarosan ez az idő jön- leolvasztom/lekaparom a jeget/havat a szélvédőről a plusz 5-minusz x fokban, hiába vagyok felöltözve, simán jön a megfázás. Vagy egy órával korábban kell kelnem, vagy délutánra tenni az edzést. Meglátom, mit reagál a szervezetem az alvásban az óraátállítás után, aztán majd eldöntöm.
 
(femina.hu)
 
A mérleg szerint híztam 40 dekát. Ami lehetséges, hiszen 5. napja nem edzettem, de tartottam a 170 g körüli CH-t. No problemo, mától újra van edzés, ez majd szépen vissza is megy. Megyek is, nyomok valami lájtos edzést. :)