2012. szeptember 2., vasárnap

Esti ...

KB.!:DDDDDDDDDDDD:$
(facebook.hu)
 
 
Hát ez van...

Uzsonna és vacsora

Uzsi: sajtos abonett, ketchup.

 
Vacsi: tomate mozzarella.
 



Napi bjúti

Imádom Takács Nórát és a Hogyan legyek jó nőt. A legelejétől figyelem, és bevallom, amíg nem volt körülötte ekkora felhajtás, jobban tetszett az egész. Mindenesetre rengeteg apró trükköt tanultam tőle, ezért a mai bjútimat az ő képeivel (is) illusztrálom. (www.hogyanlegyekjono.hu)



 
 
 



Jövőre már felvehetem!

Elrettentő példa / comb

Elrettentő példa és combfejlődés.
Mindent azért kezdtem el, hogy a combom kisebb legyen. Az változik a leglassabban, de változik, és ez egy ideje centiben is mérhető. Közben pedig mindenem változik, és ez azért nagy öröm.
 
Itt találod (lilára katt) az elrettentő példát a hasamról...
 
A képen sorban: 2009, 2010, 2011, 2012.
Az eslő 3 képen annyira behúztam a hasam és mindenem, hogy szabályosan rosszul voltam... Az utolsó képen nem volt erőm feszíteni/pózolni, mert életemben először ültem lovon és nagyon paráztam :)
 

Ebéd: Lazacos tortilla


Hát igen: megláttam az akciós lazacot, a lejárati ideje jóval arrébb volt még, így be mertem vállalni. Füstölt lazacfilés tortilla volt a mai ebéd, és mondhatom: isteni volt!

Először az öntetet készítettem el (már délelőtt, hogy ebédre az ízek összeérjenek kicsit, addig a hűtőben tároltam), vagyis inkább szószt:
  • natur joghurt
  • méz
  • mustár
  • bors.

Fogtam egy tortillát (bolti, aldis), megkentem a szósszal, ráfektettem a lazacfilét, megszórtam salátával, összetekertem. A fenti képen látszik, hogy félbevágtam, öntöttem még rá a szószból. Egy nagy tál salátát ettem még hozzá, aztán egy nutellás tortillát. Mert jólesett :)

(Heti étrend itt.)

A tortilla

Télen magam sütöm (recept hamarosan), de nyáron boltban veszem. Amilyen ritkán eszem, belefér. Praktikus, gyors az elkészítése is, hideg-meleg ételeket egyaránt lehet belőle készíteni. Nagyobb boltokban kapható.

(szendvicsfutar.hu)
 
"A tortilla tekercs percek alatt, egyszerűen elkészíthető snack jellegű étel. A “modern” tortilla tekercs valójában egy szendvics fajta. Lényege, hogy tortilla lapot megtöltünk tetszés szerinti szendvics hozzávalókkal, feltekerjük és tálaljuk. Előnye, hogy ízlés szerinti hozzávalókkal előre elkészíthető, akár nagyobb mennyiségben is, vagy közvetlenül a fogyasztása előtt pár perc alatt elkészíthető..
A tortilla tekercsek egyszerű “hideg” változatai semmilyen konyhai szaktudást nem igényelnek. A konyhakész tortilla (általában két méretben) nagyobb élelmiszerüzletekben megvásárolható, de akár házilag is elkészíthető. A tortilla tekercs egészben, vagy kettévágva, esetleg vastagabb szeletekre vágva dekoratívan tálalható. Mivel szinte mindent készen megvásárolhatunk hozzá, csak az összeállítás a feladat. Íme néhány hasznos tortilla tekercs tipp!
 
(parentia.hu)
 

Hozzávalók
  • Alapvetően szükségünk van tortilla lapokra, továbbá szendvicstöltelékre. Tortilla lap házilag is készíthető, amit le lehet fagyasztani, és a mélyhőtőből kivéve egyből fel lehet melegíteni serpenyőben.
  • Jellemzően valamilyen krémmel kenjük meg először a tortillát, ami lehet: ízesített vagy natúr krémsajt, pikáns túrókrém, zöldségpüré, pesto, egyéb szendvicskrém, stb.
  • Erre kerülhet hozzávalóként szeletelt (esetleg egyéb módon aprított) felvágott, sajt, sült hús, mini húsgombóc, sokféle zöldség (friss, sült, grillezett, konzerv), saláta, aprított zöldfűszer, egyszerű saláták, stb.
  • Nagyon jól passzol a tortilla tekercsekhez a szendvicskrémen kívül is valamilyen (alapvetően hideg) mártás vagy szósz.
  • Valójában nincs is szükség konkrét receptekre, a fantáziánkra és a hűtőszekrényünk tartalmára is bízhatjuk magunkat tortilla tekercs készítésénél. A hozzávalókat illetően alakíthatunk is egy-egy recepten annak függvényében, hogy épp mi van kéznél, vagy mit szeretünk inkább fogyasztani.
 

 

(fuszereslelek.blog.hu)
 
 
Elkészítés és tálalás
  • A tortillára kenjük néhány milliméter vastagon a kiválasztott szendvicskrémet. Erre helyezzük a további hozzávalókat.
  • Ne vigyük túlzásba a mennyiséget, gondoljunk arra, hogy bele is kell majd harapni, vagy fel kell vágni! A tortillákat ne kenjük és fedjük be teljesen, csak kb. 2/3 részig, így a feltekerésnél nem jön ki a töltelék (ha mégis, szedjük le).
  • A kész tortillát vagy fogyasszuk azonnal, vagy fogyasztásig csomagoljuk be és tegyük hűtőszekrénybe.
  • Ha elkészítés után az egész tekercset alufóliába csomagoljuk, az alufóliába csomagolt tortilla tekercs kettévágásánál a csomag közepén 2 centiméteres csíkban szedjük le a fóliát (tekerjük le). Ezen a részen ketté tudjuk vágni a tortillát, és a két vége mégis az alufóliában marad. Így könnyebben meg lehet fogni és enni.
  • Ha egész tortillát azonnal és kényelmesen kívánunk fogyasztani, hajtsuk be a tortilla egyik szélét (ez lesz az alja) és így tekerjük fel. A másik (nyitott) végén szépen látható a töltelék.
  • Ha egy tálba vagy tálcára rendezve kívánjuk tálalni a kettévágott tortillákat, érdemes az alsó végét fóliába becsomagolni (ha hamarosan fogyasztjuk szalvéta is megteszi.)
  • Kettévághatjuk a töltött tortillát egyenesen, de ferdén is. Előbbi esetben az egyenes véget csomagoljuk be és kerüljön alulra, másik esetben épp fordítva. Így a tálalás is látványos lesz.
 
 
 
Egyéb tippek
  • Fejenként minimum 1 db tortillával számoljunk. Ez persze függ attól is, hogy önálló ételként, vagy büfé, parti keretében csak falatként fogyasztjuk.
  • A tortilla tekercs kiválóan alkalmas partikra, házibulikra, gyerekzsúrra, de piknikre is, mivel jól bírja a szállítást, tárolást.
  • A tortilla tekercs további előnye, hogy a hozzávalók előkészítésével mindenki maga is elkészítheti a kedvenc változatát. Előnye továbbá az is, hogy kezdők, gyerekek is elkészíthetik.
  • Tortilla tekercset langyos változatban is készíthetünk, pl. zöldségkrémmel és sült hússal, rántottával, stb. Ebben az esetben a tortilla lapot is melegítsük meg serpenyőben. Mikróban felmelegíthető.
  • A tortilla tekercsre gyakran használják a tortilla wrap elnevezést is. Megjegyezzük, hogy wrap készítéséhez használhatunk tortilla helyett palacsintát, omlettet, lapos lepénykenyeret is."
(Forrás: tutitippek.hu)

Tízórai

1 agad vaníliás fehérje turmix (mert hogy edzés után vagyok), és 1 alma.

Plusz tea, víz.

(Heti étrend itt.)

Mai edzés (Ez tök buli!)

Les Mills Pump 5-6. nap (Pump challene + Hard core abs&Walk)




Pump challenge ugyanaz, mint tegnap és tegnapelőtt.

A Hard core abs ma új volt, először csináltam. Simán kibírható tizeniksz perc has.

És a mai Walk! :)
Készítettem egy zenelistát, és azt végigtapostam. Na meg ugráltam és táncoltam. Direkt olyan számokat választottam, amikre amúgy sem tudok ülve maradni.

  • Aha: Take on me (mert imádom Norvégiát)
  • Queen: I was born to love you
  • Kid Rock: Sweet home Alabama
  • Guns n' Roses: You could be mine
  • Dire Straits: Walk of life
Hát, tök buli ez az edzés! :)

Csak úgy/ Így is motiválhatod magad

Csak úgy... bejegyzések:
itt,
itt,
itt is,
itt is,
meg itt is és itt is.

 
  • Ősz van. KITŰNŐ alkalom ahhoz, hogy elindulj azon a bizonyos létrán! Hiszen 9-10 hónapod van arra, hogy ha nem is az álomalakot éred el, de lemehet jó pár kiló és jó pár centi!
 
 
  •  Ha nem változtatsz semmin, nem fog változni semmi. Ha nem kezded el ma, holnap sem fogod. és karácsonykor sem. és tavasszal sem.

  • Mert most hűvös van, meg iskola- és munkakezdés, télen hideg van, meg jönnek az ünnepek, tavasszal meg már minek, úgyis 1 hónap múlva bikiniszezon... Kifogások mindig lesznek. A kérdés az: te mit akarsz?
 
  • Kezdd most! Egyél kicsit kevesebbet (sok zöldség), igyál kicsit többet (víz, tea cukor nélkül), mozogj.

  • Ha bármiben elakadsz, kérdezz, kérj segítséget!


  • A lehetetlen nem létezik!


  • Kezdd el! MOST!




 

 
 


Reggeli

Rántotta 2 tojásból, paprika, paradicsom, 1 magos bucek.

Meg a tea és a víz :)

(Heti étrend itt.)

Ébresztő/ az akaratról

Szokásnapló pipa.

Alvásnapló: rendben.

08. 28., kedd
21.00 számítógép kikapcs, telefon beállítva, kikapcs, esti rutin, Valeriana relax, levendulatea, 22.00 alvás (valami zizegett a szobában, még éjjel felkeltem megnézni, semmit nem találtam).
08. 29., szerda
Ébredés 05.15-kor, órára, 2 szundikapcs után, fáradtan.
Délután eszement álmosság.
21.00 minden kikapcs, esti rutin, a Valerianat és a teát elfelejtettem, alig győztem kivárni, hogy mehessek aludni.
08. 30., csütörtök
Ébredés 05.00-kor, órára. Fáradtság: minimális.
21.00 minden kikapcs, esi rutin, no Valeriana, no tea, bedőltem negyed 10-kor az ágyba. Ha forró piszkavassal kergettek volna, akkor sem tudtam volna ébren maradni. Egy mesét sikerült félig csukott szemmel végigolvasni, sztem fél 10-kor már aludtam.
08. 31., péntek
Ébredés: 04.10-kor, magamtól. Vádligörcs. Fáradtság: kicsi.
21.00 minden kikapcs, esti rutin,no tabletta, no tea. 2 mese, fél 10 után alvás.
09. 01., szombat
Ébredés: 05.00-kor, órára. Fáradtság: minimális. J
21.05 minden kikapcs, no szerek, olvasás, 22.00 alvás.
09.02., vasárnap
Ébredés: 05.00-kor, órára. Fáradtság: minimális J



Azt mondták, mindenhol azt olvastam, amikor belevágtam ebbe az egészbe, hogy nagyon kell akarni, hogy sikerüljön, és akkor nem lesz gond. Én akartam, nagyon, nagyon-nagyon, és nem igazán történt látható változás. Persze volt, de én azonnal akartam, és azonnal nagy változást akartam. Rengeteg előtte-utána fotót megnéztem, csak abba nem gondoltam bele, hogy ők sem 1 hónap alatt érték el, amit a képek mutatnak. Aztán még jobban akartam, hiszen úgy majd menni fog, és annál rosszabb lett a helyzet: túledzés, fáradtság, görcsös ugrálások a mérlegre, minden új ötlet kiróbálása, kétségbeesés. Majd annyira belefáradtam, hogy már-már feladtam. De valahogy a célom ott lebegett a szemem előtt, még ha messze is, de láttam. "Pihenésképpen" kikapcsoltam az agyam görcsösen akaró részét. Folytattam a tornát és a kajatartást, de teljes rezignáltsággal: csináltam, a többi meg nem igazán érdekelt. És láss csodát: elkezdtek megváltozni a dolgok. Elkezdtek jönni az eredmények. Lassan, nagyon lassan, de folyamatosan változásokat éreztem, és habár a kilók nem akartak megindulni, de centiben volt változás. És amikor elkezdtem nem görcsölni azon, hogy úristen, ettem egy falat fehér kiflit, vagy jesszus, beleharaptam egy cukros jégkrémbe, vagy anyám, hát csak 14 percet bírtam a 16 perces hasizomból; amikor elfogadtam, hogy igen, én mindent megteszek a célomért, de emberből vagyok, hibázhatok, lehetek fáradt, fájhat valamim (...), na akkor jött az áttörés. De a legnagyobb csoda akkor történt, amikor előkerestem a régi képeket, ahol még sok úszógumim volt, ahol biza kibuggyant még a combom is a bikini alsóból, és meg tudtam nézni ezeket a képeket. Sőt meg mertem mutatni másnak is. Sőt lassan a netre is fel mertem tenni. Mert végre elfogadtam, hogy igen: akkor ilyen voltam. Mert végre elfogadtam a mostani önmagam. Itt egy csaj, aki felismerte, hogy nem jó így, és elkezdett változtatni, és tartja a kaját, és megszerette a mozgást, és rengeteget alakult, és semmi de semmi szégyenkeznivalója nincs sem a régi önmaga, sem pedig a mostani, alakulóban lévő önmaga és a világ előtt sem.
Ha szeretnék megfogni egy maréknyi vizet, jobban teszem, ha csak tartom. Mert minél jobban meg akarom fogni, minél jobban markolom, annál inkább kifolyik a a kezem közül.