2016. március 26., szombat

Húsvétra

Sokszor képesek vagyunk sötétnek látni a világot, szürkének az életet, negatívnak látjuk a körülményeket, engedjük, hogy ezek határozzák meg a hangulatunkat. Ha kicsit kinézünk a saját, gondolatokkal telepakolt fejünkből, ha kicsit kinyitjuk a szemünket -és a szívünket-, csodákat láthatunk. Olyan dolgokat, amik nem magától értetődőek, hanem hálára érdemesek. 
Habár hideg van, nyirkos idő, kandikál a nap. Ott van és egyszer ki is fog sütni. Mindezt láthatom. Az albérletben díszlik az anyutól kapott barka. Háttérben a száradó ruháim. Van mosógép, víz, mosószer, amiben kimoshattam, sőt van ruhám, nem is kevés. Fő a húsvéti sonka. Mindössze két lábosom van, de a nagyobbikba pont belefért. Van mit ennem, sőt kicsit az ünnepre is tudtam készülni. Van még egy nagymamám, aki majd' 90 évesen még gyönyörűségeket tud készíteni, kézzel. Ma is ehettem a kedvenc vajas-paprikás saját kenyeremet. És megyek anyuékhoz, egy kis családi csajos hétvégére, ott lesz négy generáció. :)

Szívből kívánom a napfényt mindegyikőtök lelkébe! Én ezzel kívánok szép ünnepet.


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Bölcs

"Az első ami szembe jön egy ember életében az, hogy valaki azt mondja, hogy lehetne így is, lehetne úgy is látni egy adott helyzetet. Elgondolkodsz rajta, hogy igaza lehet. Forgatod magadban és próbálod te is úgy látni, de nem megy. És ekkor dől el minden: vagy elengeded ezt, vagy elkezded kutatni magadban, hogy miért nem megy? Én miért nem tudom úgy látni mint ő? Miért nem tudom úgy érezni magam, mint mások? Miért nem elég színes nekem a világ, amikor sokan mások szivárvány színűnek látják? 
Így indul az önismeret. Ezek az első kérdések. Aztán jön a többi és menetelsz előre. Egyre bölcsebb és egyre stabilabb leszel. Kitágul a világ. Meglátod, hogy milyen sokféle válasz és kérdés létezik. Kipróbálod, felpróbálod őket a saját énedre, életedre. Ami nem tetszik leveszed. Mert megteheted. Nem kell azonosulj egyikkel sem. Ráérzel a változás ízére és erejére.
Így válhat élvezetes játékká az életed...mi kell ehhez? 
Csak te! Indulj el és kutasd fel a válaszaidat! Ne a kérdéseket és a kifogásokat sorold, keresd magadban a választ mindenre, mert máshol sosem találhatod meg! Ez a TE ÉLETED!
Azonosulj önmagaddal és a saját életeddel!" (Talentum)


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha