2017. november 4., szombat

Helyzetjelentés november 1.

Helyzetjelentés július 1. itt
Helyzetjelentés augusztus 1. itt
Helyzetjelentés szeptember 1. itt
Helyzetjelentés október 1. itt


A kép: balra az első edzőtermi edzésemkor, június közepén. Jobbra november legelején.

Kábé egy hónapja rosszul nyúltam egy ajtóért és rendesen odalett a jobb kezem. Kegyetlenül lassan, de valamelyest javulgat. Még mindig nehezemre esnek egyszerű dolgok, pl. wc után papírt használni, lehúzni a wc-t, tollat fogni, kupakot lecsavarni, bármit a jobb kezemben tartani, sebességet váltani (...), egyértelmű, hogy nem tudok súlyokat emelgetni jobb kézzel. Teremben azért voltam, de konkrét felsőtest edzés nem volt.

Ezen a héten kipróbáltam, hogy a csuklómat mennyire tudom használni, pl. plankhez, fekvőtámaszhoz. A plank (nyújtott karosra gondolok) megy, 5x5-6 gyakorlatot elbírok, ugyanígy a burpee-ből is. 

Persze, hogy sajnálom, amiért kimaradnak a termes felsőtest edzések, de a sajnálkozás igazán nem segít, így elkezdtem egy kártyás kis edzéskét, a neve az, hogy 30 napos edzésprogram eszközigény nélkül. Totál egyszerűnek látszik, de ki tud dögleszteni rendesen. Mellette pedig futok, ha van időm.


Október közepén, az egy hetes nyaralás alatt majdnem 4 kilót híztam. Hát mert volt meleg ebéd, meleg vacsora, és bizony megkóstoltam az őrségi jellegzetességeket: a sütőtök krémlevest, a tökös-mákos rétest és a dödöllét is. Bevállalva minden ezzel járó kellemetlenséget. Igazán a dödöllétől voltam rosszul, elméletileg, az eredeti recept szerint rétesliszt van benne. Ez a világ egyik legeslegfinomabb étele szerintem, de amennyire mennyei vacsora volt, olyan pokoli éjszakát okozott. Konkrétan úgy éreztem magam, mint a farkas, akinek teletették kővel a gyomrát. Azt csodáltam, hogy nem lyukadt ki alattam az ágy, a padló, hogy nem fúródott reggelig egy hatalmas, mély verem a kővel teli hasam miatt egészen a gyomromtól a föld gyomráig. (Pedig tejföl nélkül ettem, a tejtermékekkel nem merek packázni.)

Szóval plusz 4 kiló. Jót nevettem a mérlegen, mert én plusz 5-re tippeltem. Ahogy a 2. kép bal oldalán látszik is, az a hatalmas ugrás után szépen mennek vissza a számok (lehet, hogy már lejjebb van, de tényleg ritkán mérem magam, egyszerűen nem fontos). Nem fogyóztam, nem koplaltam, nem edzettem többet, egyszerűen nem zabáltam, azt eszem, amit meg tudok emészteni, de -szerintem- a szervezet egyensúlyra törekszik, az enyém jól elvan 61-62 kilósan, majd megint beáll minden. Ha meg nem, akkor úgy lesz jó.

Azért plötyiség meg kis hasika maradt ám, amit kajával szépen le lehetne pucolni, de én imádok enni, a csirke-rizs-brokkoli kombó nem az én világom, a valamit valamiért elv alapján akkor inkább legyen a hasika. Egyáltalán nem vészes egyébként. Ha zavarni fog, akkor majd változtatok az étkezésen. Nagy valószínűséggel majd karácsony után. 😉

Filmajánló: Hétköznapi mennyország