2014. április 9., szerda

Út a cél felé / 17. nap (Ausztria)

3. heti étrend itt
3. heti edzésterv itt
Facebook oldal itt

Azt hittem, a mai napnak sosem lesz vége. Mint tegnap is, hogy annak nem lesz sosem vége. De mivel tegnap is tapasztaltam, hogy egy nehéz napnak is egyszer csak vége tud szakadni, igyekeztem magammal elhitetni, hogy ez ma is meg fog történni annak ellenére, hogy ugye nem léphetünk kétszer ugyanabba a folyóba... Nem ragozom: az idegeim cafatokra cincálva. Pontosan úgy, mint tavaly húsvétkor. Vagyis nem pontosan: most már nem adom meg E-nek azt az örömöt, hogy kiakadjak vagy vitatkozzak vele. Ilyenkor a kedves, mosolygós boszi átmegy kedves, határozott kránkensveszter-pflégerinbe és egyértelmű utasításokat ad a beteg -és a saját- érdekében. És ha hiszitek, ha nem: a dolog működik ;-)

Edzés:

Raszkolnyikov történetét kezdtem el az este olvasni, kicsit elhúzódott. Elég fáradtan ébredtem és közepes izomlázzal. Aztán láb edzés, box és utána kb 15 perc aerobot bírtam. Délutánra iszonyatossá nőtt az izomlázam, gyakorlatilag még az arc izmaimban is csak a sajgás van. Este, a kötelező tévézés alatt nyújtottam, amennyire csak tudtam, és csak vigyorogtam magamon, hogy még a hónaljamban is izomláz van :) Holnap pihenőnap. Nagyon kell is.

Reggeli: kávé, 30g zabkása, fél adag fehérjepor, 1 banán, fahéj.
Tízórai: fél alma.
Ebéd: brokkoli, cékla, saláta tökmagolajjal, sült csirke.
Uzsonna1: 1 répa, 2 pufi rizs, fél doboz tonhal, fél kápia paprika. Ezzel be is termeltem a 2. uzsonnát is egy ültő helyemben. No de még ezután is éhes voltam, ettem 2 nagy marék mandulát és egy kis darab kolbászt. Növő hold is van, a télapó is hamarosan meglátogat, hát nassoltam kicsit.
Vacsora: 2 tojás, saláta.


Napozás ma nem volt: itt irtó hideg van és a nap is csak pislákolt inkább mint sütött, azt is csak fél-fél percekig.

Napok óta totálisan furcsa állapotban leledzem. Olyan az érzelmei hullámzása, mint az idő itt áprilisban. Egyik pillanatban (ez a 98%) tök nyugodt vagyok (még E. egzecíroztatása ellenére is), aztán meglátom, milyen szépen kisütött a nap és elpityeredem. Vagy megy egy reklám, amiben szépen kiszínezik és eladhatóvá teszik az egészségtelen ételt, és ezen is pityergek. Majd eszembe jut, hogy 4 nap múlva mehetek haza, és már potyognak is a könnyeim. Nem tart az egész egy percig sem, de csak nézem magam kívülről és nem értem. No mindegy.

A másik az étrend tervezés. Itt kint tényleg van időm ezzel bíbelődni, na de hogy 4 napja nem tudom összehozni az otthoni első heti menütervemet!? Szeretném, ha jó is lenne, olcsó is lenne, ugye legyen finom is, de ne kelljen sokszor főzni... Már 6 teljes étrend kész, kiszámolva, hogy pontosan mennyibe kerül, de egyik sem az igazi. Viszont K. mondta este a telefonba, hogy kész a kocsim (műszakiztatni kellett csak), közbejött egy előleg, rezsi, miegymás, így nagyon egyszerű lesz a döntés: holnap kiválasztom a legolcsóbbat és azt fogom enni. A kérdés ezennel eldöntve.

Jól vagyok. Egészséges. Van munkám. Még ha spórolnom kell is, keresek annyit, amiből meg tudok élni. Várnak haza. Egyáltalán nincs okom panaszra.

Holnap már összepakolok, vagyis csak be kell rakni a táskákba, amit ma már odakészítettem. :) Még négy nap.

Bölcs

Don't be afraid to fail. Be afraid not to try.
itt