2012. július 15., vasárnap

Napi esti


Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Vacsora


Paprikába töltött friss sajt (Cottage cheese, tescos), paradicsom, paprika, pulykasonka. A friss sajt tetejére kékpenészes sajtot morzsoltam (Niva, tescos akciós), ez kb egy dobókockányi darab, csak az íze miatt. Teát ittam hozzá.

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Uzsonna

Boszorkány - az autóban is


Ha hiszitek, ha nem, 2 éve boszorkánnyá avattak. A boszinevem: Oktávia. Mert szeretek énekelni. :) És a boszorkány-tudományomat csak jó dolgokra fordíthatom. :) Akkor kaptam ezt a kis boszibábot. Ez lóg az autómban :)

Ebéd


Anyuéknál vagyok. Tudták, hogy jövök, ezért maguknak rántott hús volt, rántott máj, nekem külön sütöttek csirkemellet! Azt hiszem, egy szavam sem lehet!
Húsleves volt, tészta nélkül ettem répával és főtt hússal.
A második sült csirkemell, rizibizi és saláta. Nyami! :)

Ajánlom figyelmetekbe a tányérokon látható arányokat! :)

És végre nem tukmáltak a desszerttel (csokis muffin, fagyi)!

Nem volt kis meló mindezt elérni... (folyt. köv.)

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Tízórai

Tízórai autóvezetés közben: 5 icipici, de annál fincsibb zabkeksz. :)


Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Reggeli: Nagyon hamis guba




Előkészítem:
  • 65 g rozskenyér (mert hogy kornspitz nincs itthon)
  • 150 g túró
  • 120 g natur jogi (mert hogy ennyi van itthon)
  • 50 ml tej (2.8 %-os, mert hogy hosszú hónapok kísérletezgetése után sikerült végre kiderítenem, hogy a 1.5 %-osat nem bírja a gyomrom, de akié bírja, használjon 1.5 %-osat)
  • 27 g lekvár (mert pont ennyi van itthon, sztem 30 g a max belőle, ha lehet, diabetikusat használj, de még jobb, ha cukormenteset teszel bele)
  • édesítő (ízlés szerint)
  • és odaképzelek reszelt citromhéjat :), de te tedd bele! :)
Elkészítem:
  • szikkadt kenyeremet falatokra aprítom
  • az édesítős tejet meglangyosítom, rácsurgatom a "gubára", kicsit átforgatom, hogy az édes-langyos tejci mindenhol érje
  • a többi hozzávalót (lustik) turmixgéppel, vagy (praktikusak) botmixerrel, vagy (mosogatni nem szeretők, mint ééén!) villával krémes állagúra alakítom és egyenletesen eloszlatom a (meleg tejtől már édesen alvó) alapon
  • s végül jön a lekvár, amit egyéni hangulattól és kreativitástól függően oszlatunk el az egész tetején.
Megjegyzés: begépelni a recit tovább tartott, mint az egészet elkészíteni :))

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Napi bölcs



Vannak, akik elhatározzák: igen, én most megcsinálom! Vannak, akik azt mondják: akkor most belevágok! Vannak, akik dühből, "bosszúból", "csak-azért-is"-ből akarják megmutatni, hogy lefogynak. Akit az érzelmei irányítanak, mint engem is a kezdetek kezdetén, az első akadályokat ennek segítségével könnyedén veheti, aztán csak falakba ütközik. Mert egy idő után az érzés halványodik, és kapásból csökken így a motiváció is. Sikert az fog elérni -szerény véleményem szerint-, akinek pontos céljai vannak (lehetőleg leírva), aki feléget maga mögött minden hidat, aki képes és hajlandó nap mint nap tenni azért, hogy elérje a célt, és aki nem gyárt kifogásokat.
Nálam is megfigyelhetők a külünböző "fejlődési fokozatok":
  • nem evés + torna ("bálna-motivációval")
  • ésszerűbb evés + torna (csökkenő "bálna-motivációval")
  • rengeteg információ gyűjtése a fogyás mechanizmusáról + torna
  • étkezési napló, edzésterv, célmeghatározás + edzés (belső meggyőződés)
  • folyamatos tény- és tapasztalatgyűjtés, tanulás + még keményebb edzés (türelem, kitartás).

Az én hegyem elég magas. Kábé félúton járhatok rajta. De úton vagyok. És haladok. Volt, hogy elakadtam valamiben, volt, hogy elfáradtam és szusszantam egy csöppet, de vagy segítségért kiabáltam (és mindig megkaptam valamilyen úton-módon), vagy volt, hogy nagyon fájt, de a csúcsra nézve tovább indultam. Mert én már nem fogok visszafordulni. Ezt határozottan tudom. Ez egy olyan út, amin végigmegyek, és ha felértem a csúcsra, új célokkal tovább folytatom.