2013. május 21., kedd

Bölcs

"Ha sokat foglalkozol egy gondolattal - fókuszálsz rá, beszélsz róla, blogot írsz róla, az okait keresed, igazolni próbálod, stb. -, akkor tudd, hogy ezzel tartod életben a gondolatot magadban és ez befolyásolja az általad kibocsátott rezgésedet, és így az élettapasztalataidat is. Ha viszont szép fokozatosan elhagysz egy gondolatot - másra fókuszálsz, nem beszélsz róla többet, nem írsz róla hosszú emaileket, nem keresed az okait, elengeded, stb. -, akkor a figyelmed hiányában a gondolat és annak hatásai fokozatosan kikopnak a rezgéseidből és ez is hatással lesz az élettapasztalataidra.
Egy gondolatot azonban nem lehet úgy kikapcsolni, hogy azt mondod: 'Nem gondolok a rózsaszín elefántra', mert minden alkalommal amikor azt mondod, hogy nem gondolsz a rózsaszín elefántra, pontosan a rózsaszín elefántra gondolsz. Mit is kell tenned? Gondolj a zöld pumára! És akkor a rózsaszín elefánt gondolata a figyelmed hiányában éhenhal. Ne aggódj, nem az elefánt, csak a gondolata... :)
Honnan tudhatod, hogy egy gondolat szolgál-e Téged avagy nem? Ha Téged szolgál, akkor jó érzés amikor rágondolsz. Ez legyen az egyedüli mérvadó - ne pedig a gondolat igazságtartalma. Újra elmondjuk: a meggyökeresedett gondolataid alakítják a rezgéseidet és ezzel együtt az élettapasztalataidat, és így a saját igazságodat is."
 
 (Abraham-Hicks)
 
"Ha sokat foglalkozol egy gondolattal - fókuszálsz rá, beszélsz róla, blogot írsz róla, az okait keresed, igazolni próbálod, stb. akkor tudd, hogy ezzel tartod életben a gondolatot magadban és ez befolyásolja az általad kibocsátott rezgésedet, és így az élettapasztalataidat is. Ha viszont szép fokozatosan elhagysz egy gondolatot - másra fókuszálsz, nem beszélsz róla többet, nem írsz róla hosszú emaileket, nem keresed az okait, elengeded, stb. akkor a figyelmed hiányában a gondolat és annak hatásai fokozatosan kikopnak a rezgéseidből és ez is hatással lesz az élettapasztalataidra. 
Egy gondolatot azonban nem lehet úgy kikapcsolni, hogy azt mondod: 'Nem gondolok a rózsaszín elefántra', mert minden alkalommal amikor azt mondod, hogy nem gondolsz a rózsaszín elefántra, pontosan a rózsaszín elefántra gondolsz. Mit is kell tenned? Gondolj a zöld pumára! És akkor a rózsaszín elefánt gondolata a figyelmed hiányában éhenhal. Ne aggódj, nem az elefánt, csak a gondolata... :)
Honnan tudhatod, hogy egy gondolat szolgál-e Téged avagy nem? Ha Téged szolgál, akkor jó érzés amikor rágondolsz. Ez legyen az egyedüli mérvadó - ne pedig a gondolat igazságtartalma. Újra elmondjuk: a meggyökeresedett gondolataid alakítják a rezgéseidet és ezzel együtt az élettapasztalataidat, és így a saját igazságodat is." (Abraham-Hicks)

Kókuszmorzsa csokiöntettel

Kókuszmorzsa:

2 tojást felvertem, összekevertem (kb 2 ek-nyi) kókuszreszelékkel, kevés kókuszzsíron megsütöttem.


Csokiöntet:

Kb 1 ek cocomas, 1 tk kakaópor, eritrit, csöpp víz.



Kókuszos receptek (gyűjtemény) itt

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Ötzi sztori 15

Fénykép


Amióta kinőtt az első, problémám van a fogaimmal. Szegény édesanyám milliószor kérlelt, könyörgött, cipelt rendelésről rendelésre, de nem voltam hajlandó még  csak a "nyomdcsakleapoharatésfolyikbeleavíz" című fogorvosi rendelős játékban sem részt venni, meggyőződésem volt, hogy az a víz mérgezett, és el fogok aludni tőle, hogy aztán jól megkezelhessék a fogállományomat. Az iskolafogászaton sem voltam hajlandó kinyitni a számat, Marton doktor úr egyszer kiabálva és vizet rám spriccelve zavart ki a rendelőjéből, és az osztályfőnököm kénytelen volt minden alkalommal bejegyezni az ellenőrzőmbe, hogy "Tisztelt Szülők! Szíveskedjenek Timit ma délután a fogászatra visszavinni." . . . Gyakorlatilag 13 éves koromig tartott a makacsságom, aminek aztán a későbbiekben meg is lett az eredménye. De ma már van annyi eszem, hogy nem halogatok az ügyben, ha fogorvosi segítségre van szükségem.
 
Most viszont átkerültem a törénet másik oldalára: E-t kellene fogorvoshoz citálni. És ez már egy január óta tartó sztori. A dolog odáig fajult, hogy pépesen kívül nem tud nagyon mást enni (a cukor, csoki persze simán lecsúszik). A lányával tegnap megbeszéltük, hogy kér neki időpontot a fogorvosnál. Hogy én azóta miket élek át! E. hisztizik, mint egy kisgyerek. Pimasz, káromkodik, "felesel", csapkodja az ajtókat, nem akar enni, tüntetőleg tömi magába a cukrot, és tiltakozik, tiltakozik, tiltakozik.
 
Csütörtökön 11-re kapott időpontot. És nekem kell elcibálnom. De ha addig így folytatja, lehet, hogy összecsomagolok és hazamegyek. Bár anno édesanyám sem nyúlt a bőröndért . . .

30 napos fenék-comb

Életmód tipp (2)


Előző itt.

(kép)


O., 46 év

Magasság: 1 . 70 m
Mérleg: 57 kg

- Mindig túlsúlyproblémák (+ 20 kg).
- Fogyás az "Easy-Eating" módszerrel, azóta súlytartás.
- Bűnözés: kenyér.
- Sport: heti 2-3 futás.
- Fontos: az ebéd és a vacsora gyakori összevonása.