2014. június 7., szombat

Szombat

Milyen érdekes lenne ez a blog, ha hirtelen arról számolnék be, hogy

- megnyertem a lottó ötöst és az egyik saját szigetemen süttetem azóta is a hasam,


- tegnap vettem kondi bérletet és mára elértem az álom alakomat,


- egy olyan étkezési rendszert találtam fel, amivel a világ összes embere egészséges, ideális súlyú lehet,


- holnap reggel indul a főzőműsorom az ORF-en,

- csinos kis dalmáciai házam berendezéséhez utazgatok a világban bútorokat keresve,

- űrutazást kaptam ajándékba a jól végzett munkámért...

Ha minden nap vezetem a blogon az étkezésemet, az a baj. Ha csak két naponta, akkor az. Ha lefotózom a tízóraimat, ami egy alma volt, hülye vagyok, mert ki ne tudna elképzelni egy almát. Ha nem fotózom le, hiteltelen vagyok, mert akkor ugye nem is azt ettem. Ha bármilyen ételt lefotózok, jön a kritika, hogy elmehetnék igazán egy fénykép készítő tanfolyamra, mert satnyák a fotóim. Ha magamról teszek fel képet, akkor magamutogató vagyok, egoista. Ha nem teszek fel magamról fotót, akkor biztosan jól elhíztam, csak titkolom. Ha írok E-ről, az sokakat zavar. Ha nem írok, akkor jön a kérdés, mi történt? Ha megírok egy sztorit, az a baj, ha nem írok, akkor az. És mindez napi szinten, folyamatosan, állandóan. Na, ezeken szoktam jókat mosolyogni. Mert tény, hogy amíg füzetben vezettem a naplómat, nem olvasta senki rajtam kívül :) A kritikát egyébként szeretem, érdekes látni, hogyan vélekednek rólam mások. És egy-egy építő jellegű kritikából, sőt még egy jó nagy fenékbe rúgásból is sokat lehet tanulni. És tényleg nagyon szívesen beszélgetek bárkivel, aki már legalább annyit letett az asztalra, mint én. Aki példának okáért nagyon rosszul érezte magát egy élethelyzetben, mondjuk a munkahelyén, és feladta a biztos, határozatlan idejű szerződéses állását és külföldre ment dolgozni. Aki elvesztette az édesapját, és aki ezt a tényt majdnem tíz évig képtelen volt feldolgozni, de aztán mégis sikerült. Aki blogot vezet az életmódváltásáról és tudja, hogy ez mennyi időbe telik. Aki nemrég költözött a 15. lakhelyére. Aki elindult egy úton önmaga felé, tudva, hogy ez mennyi fájdalommal jár, de tudva, hogy nagyon jó elindulni és haladni ezen az úton. Aki recepteket talál ki, megosztja másokkal. Aki már nem egy emberkének segített élet-módot váltani. Sorolhatnám, de nem teszem, mert ezek mindennapos dolgok, és semmivel nem tartom magam különbnek azoknál, akik hasonló szituációkon mentek keresztül mint én. Hiszen csak egy egyszerű ember vagyok, akinek vannak álmai és aki ezeket nem hajlandó feladni akkor sem, ha ez kifelé nem szórakoztató.

Az életben már annyian tettek nekem keresztbe, csaltak meg, okoztak bánatot, fröcsögtek rám kígyót-békát, akadályoztak, kritizáltak, piszkáltak, és ma mindezt csak megköszönni tudom. Mert olyan vagyok, aki mindent először a szívére vesz, de aztán át is gondolja,  és a sok negatívumot képes energiává alakítani. Anno mindenki a fogyásom, az életmódváltásom ellen volt, hiszen jó vagyok én úgy, úgy vagyok egészséges, ha rezeg a hájam, minek sanyargatom magam, csak beteg leszek, nekem úgysem fog sikerülni... Persze, hogy bántott, de szinte vérszemet kaptam, és egyre elszántabban csináltam tovább azt, amiről szent meggyőződésem volt, hogy az én utam. Ők, az állandó beszólogatók és okos kritikusok (akkor még nem írtam a blogot) voltak azok, akik megtanítottak arra, hogy nincs olyan, hogy késő, hogy nem lehetséges. Megtanítottak bíznom magamban, állhatatossá, fegyelmezetté tettek. Rámutattak arra, mekkora vakvágány lenne, ha őket követném és én is negatív lennék, lusta, kritizáló, átkot szóró szipirtyó. Örülök, hogy így történt, hiszen lehettem volna egy saját mocsarában fuldokló, kövér, totálisan önbizalom hiányos, undok, nagyszájúan beszólogató, közben pedig otthon, a tévé előtt chips-szel a kezében romantikus filmeken szipogó hárpia is.

Biztosan érdekesebb lenne a blog, ha naponta más-más hírességgel készítenék interjút. Ha meztelen fotót tennék fel magamról. Ha naponta fantasztikusabbnál fantasztikusabb, csuda egészséges recepttel rukkolnék elő. Ha full részletességgel írnék a szerelmi életemről. Ha valami totál egzotikus munkahelyre váltanék...



... De én éppenséggel csak egy egyszerű nő vagyok, akivel ma annyi érdekes történt csupán, hogy miután behoztam a megszáradt ruhákat a szárítóról, E. egyszer csak megszólalt: "Egy nagy pók van a hátadon!". Tudja, hogy egyszerűen irtózom a pókoktól, én viszont tudom, hogy szeret viccelni. Csakhogy ránéztem az arcára és rögtön tudtam, hogy ez most nem vicc. Sőt ha ő látja, akkor az tényleg NAGY! Kapásból minden rekordot megdöntő gyorsasággal bújtam ki a felsőmből, amiről egy majdnem tenyérnyi pók ereszkedett a szék támlájára. Hatalmas sikongatások közepette mutattam E-nek a botjával, merre mászik a dög, és a nagy hangzavarban egy-két perc alatt E. puszta kézzel vetett véget a -szerencsétlen- áldozat életének...

R: lm. túró, áfonya, növényi joghurt, lenmag.
E: 2 hamburger.


V: 2 tojásból és sonkából rántotta.

1 nap még. A csomagom fele kész.


A gyors fogyás titka

Ez egy lehetőség, de mindenképpen érdemes elolvasni:

Az optimális fogyás


"Maga a „fogyás” szó nem fedi le azt a célt, aminek ilyenkor szemünk előtt kellene lebegnie. Helyesebb a „zsírégetés”, vagy a „testkompozíció változás” kifejezések használata. Ahhoz, hogy szervezetünk hatékonyan égesse a zsírt, három dolog szükséges:
- precíz diétás étrend, kiszámolt napi tápanyagbevitellel
- súlyzós edzés
- aerob edzés
Az étrend alapjául semmiképp sem a divatos, napi 2-3 étkezést engedélyező csodadiétákat vegyük, hanem táplálkozzunk kiegyensúlyozottan, és testsúlyunk figyelembevételével számoljuk ki a napi fehérje-, szénhidrát- és zsírszükségletünket. 

Súlyzós edzés nélkül csak mérsékelt eredményt fogunk elérni, mert nagyobb mértékű lesz az izomból való fogyás. Végezzünk hetente minimum 2 alkalommal súlyzós gyakorlatokat, lehetőleg az aerob edzés időpontjától távol, vagy akár külön napon. A nagyobb izomtömeg pedig gyorsabb anyagcserét biztosít, több energiát igényel a fenntartása, a test „feszessége” pedig szintén izmaink függvénye.

Aerob edzés nélkül nincs zsírégetés. Ez a mozgásforma helyesen végezve nem készteti akkora munkára izmainkat, hogy a bennük tárolt szénhidrát (glikogén) szolgáltassa az ehhez szükséges energiát, így nagyobb valószínűséggel nyúl szervezetünk a zsírraktárakhoz. Aerob mozgás lehet a tempós séta, kerékpározás, vagy egyes gépeken - pl. ellipszis tréneren, vagy taposógépen - végzett gyakorlatok.

Miért nem hiszik ezt el az emberek?

Leggyakoribb ok a lustaság. Nemcsak maga a mozgás és a „finom” ételekről való lemondás tartozik ide, de maga az az igény is, hogy a dolgok mélyére nézzünk, és igenis elolvassuk a címkét az élelmiszeren, vagy megkérdezzünk egy tapasztalt sportolót arról, hogy mit kellene tennünk egy optimálisabb testösszetétel eléréséhez.
A sikertelenül próbálkozók másik csoportja viszont birtokában van a hasznos információknak, de nem akarja elhinni, hogy neki ennyi mindent meg kell tenni azért, hogy jobban nézzen ki. Sajnos, sok reménytelen ember tartozik ide. Talán ha a tévében is reklámoznák a helyes táplálkozást és a rendszeres testmozgást. Bár akkor rengeteg cég csődbe menne. Kár lenne értük?

Létezik gyors fogyás?

Természetesen igen, de ez nagyrészt izomból történik, tehát a lehető legrosszabb irányba változtatja meg a testösszetételt. Ráadásul a kevesebb izom kedvez a további zsírfelhalmozódásnak, ezért nem szabad ész nélkül belevágni a diétába. A "fogyókúra" kifejezés helyett pedig barátkozzunk az életmódváltással!" (forrás)

Étrend javaslat alakuláshoz (20 felett) itt
Étrend javaslat alakuláshoz (30 felett) itt
Étrend javaslat alakuláshoz (40 felett) itt
Konok Zsuzsanna étrend (3 féle)  itt
Szálkásító étrend nőknek itt
Németh Dorottya étrend itt
Melissa Bender étrend itt
Kim Dolan Leto étrend itt
Étrend alakuláshoz / Béres Alexandra 1. hét itt
Étrend alakuláshoz / Béres Alexandra, 2. hét itt
Étrend alakuláshoz 4/1. itt
Étrend alakuláshoz 4/2. itt
Étrend alakuláshoz 4/3. itt
Shapetilt 1 (hal nap) itt
Shapetilt 2 (édes nap) itt
Shapetilt 3 (light nap) itt
Shapetilt 4 (magyaros nap) itt

Péntek Enikő - ötletek napi 5 étkezésre itt
Péntek Enikő étrend itt.

Paleo mintaétrend 1 itt
Paleo mintaétrend 2 itt
Paleo mintaétrend 3 itt

Bodyrock mintaétrend itt

1. heti Katus Attila étrend itt.
2. heti Katus Attila étrend 
itt.
3. heti Katus Attila étrend itt.
Mintaétrend alakuláshoz 1 itt.
Mintaétrend alakuláshoz 2 itt.
Mintaétrend alakuláshoz 3 itt.
IR étrend itt.
LifeTilt példa étrend itt.
Példa étrend itt.
Diétás étrend itt.
Minusz 1 kiló/hét étrend itt.
Asylum étrend itt.
Étrend kezdőknek itt.
Peak étrend itt.
Les Mills Pump étrend (Jump start) itt.
Egy húsos és egy vega heti étrend itt.
B. Timi étrend itt

Tiszta étkezés itt

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Péntek (menü, mozgás és egy vásárlás margójára)

Hétfő-csütörtök itt.

Péntek:

R: csokikrém, kolbász, fél alma, kávé.
U: 2 hamburger.
V: ½ lm túró, 200g növényi joghurt, bogyós gyümölcs.

Mozgás: 1 óra fűnyírás, 1 óra kertészkedés, 1.5 óra séta.

Egy kis bevásárlás margójára

itt egy csomag mandula kb. 200 Ft-tal olcsóbb, mint otthon; a fél kiló kesut pedig pontosan annyiért vettem, amennyibe otthon a 200g kerül...

Motiváció


Ha rájössz, hogy képes vagy elérni kitűzött céljaidat, újabb, akár még az előzőeknél is merészebb álmok megvalósításába fogsz belekezdeni. Aki megérzi egyszer az akaraterejével szakított gyümölcs ízét, azt már nem lehet megállítani a maga választotta úton.

Székely György