2014. november 2., vasárnap

Vasárnap (Mo. 14/7.)

Beszélgetések. Nem virtuálisak. Élők. Szemtől szemben. Amikor látod a másik arcán a reakciókat, amikor azonnal kell reagálnod. Nem lehet olvasatlannak jelölni, nem lehet majd holnap válaszolni. Fogalmazni kell, tudni, mit akarsz. Reagálni. Másképp egy felnőttnek, másképp egy anyának, másképp egy ismerősnek. Vannak fantasztikus kommunikációs készséggel megáldott emberek. Sokszor irigylem őket, mert bárkivel, bármikor, bármilyen helyzetben, azonnal fantasztikusan megtalálják a hangot. Lehet, hogy ez a természetes, de nekem ez sosem volt egyszerű. Talán azért nem, mert mindig "kevésnek" tartottam magam, "nem elég jónak". És meglehetősen magasak voltak az elvárásaim elsősorban magammal szemben, de másokkal szemben is.

Beszélgetések. Ez jellemezte az elmúlt hétvégét. Találkozás sok régi ismerőssel. És néhány rokonnal. Mindenszentekkor így megy ez. De tudtam, így "készültem". Azzal, hogy nem készültem. Hagytam, hogy történjenek a dolgok. És nem elemeztem utána magam, hogy a francba, túl hangosan beszéltél; a fenébe, ott és akkor mondhattam volna valami frappánsabbat is; ú, hogy az a, neki jó napot helyett sziát kellett volna mondanom... És nem játszottam meg a friss és fitt, szörnyen kedves nőcit, mert már tudom magamról, hogy alapból is kedves vagyok és hogy bárki, aki ismer, tudhatja, hogy nem vagyok a legjobb passzban (előfordul ez mindenkivel), és nem ismerek olyan embert, aki mindig friss és kipihent. Jogom van fáradtnak, kisírt szeműnek, szomorúnak lennem.
És láss csodát: nem evett meg senki. Pedig sokakkal találkoztam, beszéltem. És örülök, hogy láttam régi ismerősöket, mindenkivel azonnal volt -a temetőn kívül is- közös téma, és még mosolyogni sem esett nehezemre.



Kicsivel sötétedés előtt indultam haza. Csak a kocsim és én. Imádok vezetni és a tegnap délelőtti emlékek mélyen élnek bennem, így nagyon észnél voltam, betartottam a sebességhatárokat (igen, tényleg!), nem előztem nyakra-főre. Zenét hallgattam közben és gondolkodtam a miérteken, de főleg a hogyanokon. A pszichodoki tényleg darabokra szed, és egyelőre ilyen szétcincált, de még javítás előtti állapotban leledzem, sosem ismertem ezt a fajta érzést, amikor az értelem ilyen hevesen küzd az érzelemmel, amikor megvan sok ok, megvan a megoldás is, a kulcs a kezemben, de rettegek attól, hogy mi van az ajtó mögött...

Nem tudtam megállni, hogy ne álljak meg naplementét fotózni. Imádok fényképezni, szeretem észrevenni az engem megfogó témákat, szeretem lefényképezni a dolgokat a saját szűrőimen keresztül. Az agyamban is megőrzöm ezeket a pillanatokat, de szívesen közzéteszem a blogon is, mert többen jelezték, hogy szeretik a fotóimat. Ma is sikerült néhány szép képet "lőnöm".

Anyuéktól sosem jövök üres kézzel. Azon túl, hogy semmit nem kell vinnem, még pizsamát és alvós zoknit is kapok, anyu és mami mindig csomagol valami kis háztájit. Vagy ételt, ami nekem is jó. Mindig megköszönöm azt is, hogy ott lehettem és a kapott dolgokat is, de ezt igazán nem is lehet megfelelően megköszönni. 

Ma petrezselyem zöldet kaptam, vörös- és lilahagymát és egy kis üveg házi, mindenmentes, teljesen natúr paradicsomlevet (autimmunosok ezt ne használják!). 

Mondhat bárki bármit, szerintem a hazai sokkal finomabb mint a bolti. (És nem mellesleg tutira vagy nulla, vagy csak minimális méreganyagot tartalmaz.)

Az étkezést ezen a hétvégén is könnyű volt megoldani. Amit magammal vittem, azért, mert meg kellett enni, különben megromlik (párolt gomba, sült csirke, avokádó, maradék cocomas).

Reggeli:

1 tojás
1 szelet sonka
1 ek zsír
fél paprika
1 kis paradicsom.
Ebéd:

vegyes zöldség balzsamecettel, sóval:
paprika
paradicsom
retek
gombás sült csirke
és avokádó.

Plusz dupla adag csokikrém.

A csokikrémet direkt így fotóztam. Anyu és mami sütizett közben. Jó illatú kuglóf volt és mami almás-diós sütije, amit régen hideg tejjel kilószámra ettem. Már nagyon régóta csak nézem, és meg sem kóstolom. Csupán azért nem, mert tisztában vagyok a lisztes cuccok következményeivel (magamra nézve).

Vacsora: kolbászos tojáspörkölt savanyú káposztával és 1 ek olivaolajjal lelocsolt jégsalátával.


És hogy teljes legyen a kép: vacsora előtt megcsináltam az edzést is. Igazán nem volt sok, túl nehéz sem, és jólesett. (És ezektől a "nem túl sok" és "nem túl nehéz" dolgoktól van folyamatosan izomlázam hol itt, hol ott, hol mindenhol :)

Bemelegítés
MELL
- fekve-nyomás (4x15)
- tárogatás (4x15)
Nyújtás

A tegnapi maradék mogyi elropogtatása tegnap "csak" hasfájást okozott, ma pedig pár óránkénti kipucolódást... No de ugye ennek vége ;)

Pár napja nagyon jól megy az átalvás mellett az elalvás is. És 7-8 óra alvás után magamtól ébredek. Lehet, hogy köze van ahhoz, hogy változtattam a kávézási szokásaimon?

Facebook oldal: Boszorkánykonyha



Kolbászos tojáspörkölt




Hozzávalók (nekem ez 2 adag):

- 2 ek zsír (én sertészsírt használtam)
- 2 kis fej vöröshagyma
- 4 főtt tojás
- 1 púpozott mk csemege pirospaprika
- 10 szelet csípős házi kolbász
- só (himaláját használtam)
- kevés víz.

Elkészítés:

- A hagymát apróra vágtam, a zsíron üvegesre pároltam.
- Erre került a kolbász, kicsit átsütöttem.
- A tűzről levéve megpirospaprikáztam.
- Öntöttem rá kb 1 dl vizet.
- Visszatettem a tűzre, beletettem a feldarabolt főtt tojást.
- Megsóztam, összeforraltam.

Savanyú káposztával és jégsalátával tálaltam.

...................................................................................................................................................................

Tapasztalatok (közel) negyed év ketogén étrend után itt

Tapasztalatok fél év ketogén étrend után

Ketogén étrend: alapok (link gyűjtemény) itt

Ketogén étrend minta 1 itt, 2 itt, 3 itt, 4 itt, 5 itt, 6 itt, 7 itt, 8 itt, 9 itt

Ketogén reggelik (gyűjtemény) itt
Ketogén ebédek (gyűjtemény) itt
Ketogén vacsorák (gyűjtemény) itt

Ketogén étrendem (heti menüvel):

1. heti összefoglaló itt.
2. heti összefoglaló itt.
3. heti összefoglaló itt.
4. heti összefoglaló itt
5. heti összefoglaló itt
6. heti összefoglaló itt
7. heti összefoglaló itt
8. heti összefoglaló itt
9. heti összefoglaló itt
10. heti összefoglaló itt
11. heti összefoglaló itt
12. heti összefoglaló itt
13. heti összefoglaló itt
14. heti összefoglaló itt
15. heti összefoglaló itt
16. heti összefoglaló itt
17. heti összefoglaló itt
18. heti összefoglaló itt
19. heti összefoglaló itt
20. heti összefoglaló itt
21. heti összefoglaló itt
22. heti összefoglaló itt
23. heti összefoglaló itt
24. heti összefoglaló itt
25. heti összefoglaló itt
26. heti összefoglaló itt
27. heti összefoglaló itt

28. heti összefoglaló itt
29. heti összefoglaló itt
30. heti összefoglaló itt

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Ketogén étrend 20. hét, összefoglaló

Hétfő: (Hazautazás)
R: rántotta (3 tojás, 2 szelet sonka, 1 ek kókuszzsír)
E: (a buszon) 2 marék mogyi, csokikrém
V: 3 szelet sajt, 1 marék mogyi...
Edzés: (reggel, súlyzós, láb-tricepsz)

Részletek itt



Kedd: (utazós)
R: rántotta (2 tojás, 2 sz. sonka, 1 ek sertészsír)
E: csokikrém, marék mogyi
V: tonhal saláta
Részletek itt







Szerda: (vendégségben, utazásos)
R: rántotta (2 tojás, 2 szelet sonka, 2 ek olaj, marék sajt, fél avokádó)
E: húsleves, kis répa; kolbász, 1 szelet sajt, 2 lágy tojás, saláta balzsamecettel.
V: csokikrém.
Részletek itt


Csütörtök: (utazásos)
R: rántotta (2 tojás, 2 sonka, 1 ek sertészsír), savanyú káposzta, avokádó.
E: baconbe göngyölt csirkemáj, vegyes párolt zöldség.
V: csokikrém, marék mogyi.
Edzés (reggel, súlyzós, hát-has, bicepsz)
Részletek itt





Péntek:
R: piskóta
E: saláta, párolt gomba, kolbász
V: mogyoró.
A mogyoróról, és amiért abbahagyom a mogyizást, itt írtam.
Részletek itt






Szombat: (utazós, vendégséges)
E: két tányér húsleves (lé, sárgarépa)
V. kis darab kolbász, szelet sajt, retek, paprika.
(És napközben a maradék mogyi elropogtatása.)
Edzés: (reggel, súlyzós, láb-váll)
Részletek itt



Vasárnap: (vendégséges, utazós)
R: rántotta
E: csirke, zöldség, csokikrém
Részletek itt


Heti menüterv itt
Heti edzésterv itt

Tapasztalatok:



- A héten kb 1200 km-t utaztam, ennek a felét vezettem, több napot voltam vendégségben, ettem egyszer étteremben, és semmi gondot nem okozott, hogy "tartani" tudjam az étrendet.
- Több változtatás is bevezetésre került.
- A kávézási szokásaimon sokat változtattam. Egész héten már csak reggel van kávé, az eddigi adag fele. Ezt kortyolgatom, amíg tart, aztán nincs kávé. Én hatalmas kávés voltam, nagyon féltem az "elvonási tünetektől", amik azonban gyakorlatilag nincsenek. Ami hiányzik, az a mozdulat, hogy ha üres a bödön, menjek is újabb adagot készíteni. De így a hét végére már ez sem igazán hiányzik. A kávéház teszteket így nem folytatom.
- Csökkentettem a sajt használatát is.
- A mogyorót imádom (pörkölt, sós földimogyoró), de a héten elropogtattam a maradékot és a mogyizásnak is vége. Úgyis totál pattanásos lettem tőle (arc, nyak) és okozott emésztési gondokat is...
- A hétre készült menüterv (ld. kép fölött), de közben voltak változások.
- Az edzésterv is megvolt a hétre (ld. kép fölött), mindent megcsináltam, csak nem pontosan azon a napon.
- Mérés a héten egyáltalán nem volt, de volt rajtam pl. a 34-es kis virágos rucim, ugyanúgy simán kényelmes (és a többi ruhám is) mint előtte, így szerintem nem híztam, nem fogytam. (És ez jó, fogyni nem szeretnék, hízni max izomban.)
- A vitaminjaimat kábé minden második napon szedtem, egyszerűen elfelejtettem. 
- A R, E, V, azaz a reggeli, ebéd, vacsora sosem fix időpontú. Reggeli olyan 7-9 óra között, ebéd 12-15 óra körül, vacsora van, hogy este 9 után van. Igyekszem csak akkor enni, ha éhes vagyok. 
- A súlyzós edzések nagyon jó hatással vannak rám. Lelkileg is és fizikailag is, az emésztésemre is. Nem hosszú egy edzés, de megizzaszt rendesen és az izomláz folyamatos. Egyszerűen szeretek mozogni, a súlyokat pedig kifejezetten kedvelem. Edzés leginkább reggel van, éhgyomorra, nekem ez vált be legjobban, és így tutko mobili, hogy nem marad el aznap a mozgás.
- Továbbra is nagyon jól vagyok ezzel az étrenddel.
- Továbbra is kapok piszkálásokat miatta, amik egyre kevésbé hatnak meg. Főleg, hogy -még ha hihetetlenül is hangzik- ezeket nagy százalékban erősen túlsúlyos egyénektől kapom, akik mindenféle betegségükre marékszámra szednek gyógyszereket.
- Többen kezdték el a "hatásomra" a ketogént, sokukkal tartom a kapcsolatot, örömmel olvasom mindig, hogy nem éhesek, jól vannak és alakulnak :)
- Most is leírom, hogy bármelyik étrend szerint szeretnél elkezdeni táplálkozni, mindenképpen olvass előtte, tanulj, kérdezz, mert amit szabad Jupiternek, azt nem szabad a kis ökörnek, ami nekem beválik, lehet, hogy neked nem.



Ketogén étrend: alapok (link gyűjtemény) itt


Ketogén étrend minta 1 itt, 2 itt, 3 itt, 4 itt, 5 itt, 6 itt, 7 itt, 8 itt, 9 itt

Ketogén reggelik (gyűjtemény) itt

Ketogén ebédek (gyűjtemény) itt
Ketogén vacsorák (gyűjtemény) itt

Ketogén étrendem (heti menüvel):

1. heti összefoglaló itt.
2. heti összefoglaló itt.
3. heti összefoglaló itt.
4. heti összefoglaló itt

5. heti összefoglaló itt
6. heti összefoglaló itt
7. heti összefoglaló itt
8. heti összefoglaló itt
9. heti összefoglaló itt
10. heti összefoglaló itt
11. heti összefoglaló itt
12. heti összefoglaló itt
13. heti összefoglaló itt
14. heti összefoglaló itt
15. heti összefoglaló itt
16. heti összefoglaló itt
17. heti összefoglaló itt
18. heti összefoglaló itt
19. heti összefoglaló itt

Tapasztalatok (közel) negyed év ketogén étrend után itt

Facebook oldal: Boszorkánykonyha