2013. május 8., szerda

Recept: Hagyma lekvár


3 fej lila és 5 fej vöröshagymát (mert ennyi és ilyen volt itthon) felkarikáztam, megpirítottam 3 ek oliva olajon, felöntöttem 3 dl vörös borral (házi, nagymamámé), és fűszereztem. Került bele eritrit, őrölt fekete bors, kakukkfű, oregano, szerecsendió, csípős curry por, cayenne bors, őrölt fahéj. Főztem, amíg a bor elfőtt, leturmixoltam, üvegekbe öntöttem. Kész :) (Ötlet itt.)

Juharszirup kúra 9. nap (pontosan 9 és feledik)

 
A LMP-ban sokszor elhangzik, hogy "we can see the finish line".
Most, a juharszirup kúrában is már látom a célvonalat.
2013. április 29-én délután kezdtem, így gyakorlatilag túl vagyok 9 . 5 napon.
 
És örülök, hogy 2013. április 26-án eldöntöttem, hogy belevágok.
 
Olyan mértékűen csúnyák lettek akkorra a kiütéseim, és annyira fájt már az arcbőröm, hogy legszívesebben lehúztam volna, mint egy maszkot. Vagy levedlettem volna, hogy alatta csak a friss, rózsaszín, tiszta, egészséges új bőr látszódjék.
 
Olyan mértékben nem tudtam már eldönteni, mit egyek, mi lehet az, amitől jelez a bőröm és mi lehet az, amitől nem, hogy arra gondoltam: ezt muszáj kitapasztalni. Na de hogyan? Mit hagyjak el? Mi maradjon? Míg nem eszembe jutott B. M. M. (B. Méregtelenítő M.), aki már a szemem láttára megcsinált egy Neera kúrát. Nem is egyszer. És él, és jól van. Mivel én úgy tudtam magamról, hogy akár csak pár óra nem-evés után is láthatom onnan fentről feketébe öltözött édesanyámat, akinek telefonon elmondják, hogy a lánya 3 órás nem-evés után hirtelenül, tragikusan elhalálozott, és szegénykém könnyes szemmel öleli át szintén síró nagyikámat... Szóval tényleg azt hittem korábban, én ebbe belehalnék. De aznap, április 26-án, azon a bizonyos pénteki napon, délután pontosan tudtam, hogy túlélem, nem lesz nehéz, megcsinálom. Megnyugtató érzés volt ez a döntés, úgy éreztem, a jelenlegi szituációban ennél jobb választás nem lehet. Ezer százalékban bizonyos voltam benne, hogy ez az, ami kell, ez az, ami sokmindenben segíteni fog. És mivel ennyire határozott voltam, sikerült a kedvező körülményeket is bevonzanom. Szombat délután váratlanul megjelent Sissy, E. lánya, és szinte elzavart a városba, azaz kaptam 1 . 5 óra kimenőt. (Ezelőtt ilyen még nem történt.) Ausztriában hétvégén már nem nagyon vannak nyitva boltok (Knittelfeldben legalábbis), pláne szombat délután, de én a DM felé vettem az irányt. És láss csodát: nyitva volt! Megvettem a juharszirupot, a menta teát. Hazafelé beugrottam a Billába, ahol megkaptam a citromot, a cayenne borsot és a sót. Otthon aztán este áttanulmányoztam a kúra menetét, mindent elolvastam róla, amit csak találtam, és vasárnap elkészítettem másnapra a kúraitalt, mert elhatároztam: a hazaúton délután már csak ebből fogok kortyolni. Hétfőn reggel már a sós vízzel indítottam, és a hazaútra maradt a kúraital. Beindult a Jusziku.
 
Azóta 9 . 5 nap telt el. Gyakorlatilag fantasztikusan. Semmi nehézséget nem okozott a kúra, nem voltak mellékhatások, csak az érzés napról napra, hogy legyőzöm önmagamat, hogy tisztul az arcbőröm, tisztul a szervezetem. Semmi puffadás érzés, semmi gyomorkorgás, csak a nyugalom, a biztos tudat, hogy ezt most végigcsinálom. Nem volt hiszti, nem volt nyavajgás. Csináltam.
 
Nem mellékes, hogy a mérleg kijelzője is igencsak változott. Tehát aki fogyási szándékkal áll neki, csak biztatni tudom.
 
 
Ma voltam boltban, és 10 napja először vá-sá-rol-tam, azaz nem csak citrom és narancs volt a kosaramban. Megvettem a dolgokat a visszaépítő/felépítő étrendhez, és megfőztem a zöldséglevest.
 


 
És módosítottam a felépítő étrenden (sosem csináltam még ilyet, mármint méregtelenítő kúrát, ez is amolyan kitapasztalásos, hogy mikor mivel lehet már terhelnem a szervezetem és mennyire). Ugyanis megkóstoltam a levest (a levét), ettem belőle pár evőkanállal próbaképp, de nem fáj tőle a hasam, így este enni fogok egy kis levet már. Holnap pedig a péntekre tervezettek szerint megy tovább az evés, a szilárd ételre visszaszoktatás. Jó is lesz ez így, mert hétfőn megint megyek vissza, és a buszon nem lenne túl szerencsés leveses üvegekkel bajlódnom. Na meg má' bocs, de milyen hidegen a zöldség leves???
 
És jártam a BioCentrumban is:
 
 
Elfogyasztott folyadék:
- a 2 liter kúraital
- 2 . 5 liter ásványvíz
- este "eszek" még 2-3 dl zöldség leves levet.
 
Fél nap van tehát vissza a 10 napból.
Én már ma elkezdem vállon veregetni magam.
 
Hajrá! :-) 



Ajándék ötlet


A tegnap főzött narancsos sárgarépa dzsemből egy üveggel bekészítettem magamnak a csomagba (hétfőn már megint megyek vissza Ausztriába), a többire szerkesztettem egy kis izét. Aki ismer, tudja, hogy a barkácsolás nem az én asztalom, egyszerűen nincs türelmem illesztgetni, méregetni, pontosan dolgozni, úgyhogy tőlem ez a teljesítmény már nagyon szépnek mondható ;-)

Mindenesetre szerintem nagyon jó ötlet, ha az ember saját készítésű dolgokat, pl. akár dzsemet is bebiggyeszt valamilyen dekorral, és azt ajándékozza.

90/31. Edzés


(kép)
 
 
 
1. Bemelegítés
 
2.
Padra fellépés kézi súlyzóval, áthúzás, tárogatás, hídtartás 1 perc, felülés
 
(4 kör)
 
3. Nyújtás

Bölcs

"Boldoggá tesz, amit csinálsz? Ha nem, akkor csinálj valami mást! Boldog vagy ott, ahol vagy? Ha nem, akkor menj máshová. Ha itt sem vagy boldog és máshol sem voltál az, akkor nem a helyet kell megváltoztatnod, hanem a hozzáállásodat."
 
(Zach LeBeau)
 
"Boldoggá tesz, amit csinálsz? Ha nem, akkor csinálj valami mást! Boldog vagy ott, ahol vagy? Ha nem, akkor menj máshová. Ha itt sem vagy boldog és máshol sem voltál az, akkor nem a helyet kell megváltoztatnod, hanem a hozzáállásodat." (Zach LeBeau)

A juharszirup kúra 9. (!) reggele

Hát eljött a 9. reggel is. Kezdek büszke lenni magamra :-)
 
Jól aludtam, frissen ébredtem. A sós víz ma megtette a hatását. Őrület, mennyi lerakódás távozik még mindig. Azért 38 év alatt nem kevés méreg kerül az ember emésztőrendszerébe (is).
 
Tegnap az egyik boltban a gyümölcsöknél találtam egy feliratot, miszerint a déligyümölcsök olyan kezelési eljárással (viaszbevonat, permetszerek) kerültek az üzletbe, ami miatt felhívják a vásárlók figyelmét, hogy a gyümölcs héja még alapos mosás után sem alkalmas emberi fogyasztásra, így ne együk meg, ne reszeljük le... Éljen az egészség és a méregtelenítés...
 
Az arcbőröm ma már csodaszép, csak itt-ott maradtak még kis piroskás de halvány foltok, maguk a pöttyök eltűntek. És annyira selymes, puha, bársonyos a bőröm mindenhol, hogy az felfoghatatlan. Ha még 10 napig tartana a kúra, visszaváltoznék csecsemővé és édesanyám megint ringathatna a karjában :)))))
 
A közérzetem maximálisan rendben, és megnyugtat a tudat is, hogy végre lesz valami, amibe nemcsak belekezdtem, hanem végig is csináltam :-)
 
A képen a kúra alatti mérleg változás látható.
(Ma reggelre a kijelző nem változott. Megjegyzés: tegnaptól mensi is a képben.)

1 . nap itt
2 . nap itt
3 . nap itt
4 . nap itt
5 . nap itt
6 . nap itt
7 . nap itt
8 . nap itt