2016. október 22., szombat

Szombat, Mo. 2.


Mesés, aranyban izzó, őszi arborétumom


*** Akár egyedül élsz, akár párkapcsolatban vagy a legnépesebb családban, legyen valahol egy hely, ami csak a tiéd. Teremts időt arra, hogy minden nap legalább egyszer találkozz magaddal. Nem könnyű. Nem csak a rohanás miatt. Hanem mert nem neveltek rá, hogy a magányod: szent. Rendszerint menekülünk magunktól. Ha máshogy nem, bámuljuk a televíziót, vagy hosszan időzünk olyan emberek között, akikhez nincs sok közünk. Sajnos egy olyan társadalomban nőttünk fel, mely nem tud az önismeretről, nem tud a csendről, a benső nyugalomról - nem is tudja, mi az, hogy 'belül'. Így aztán nem tanít meg arra, hogy a legjobb barátod te magad vagy, és ezért - figyeld meg! - szüntelenül menekülőben vagy.

Ha valaki először leül meditálni, mindene viszketni kezd, és azonnal száz és ezer fontosabb dolga akad, de tudd: a jó párkapcsolat titka a jó magány. A jó családi élet titka sem a szüntelen zűrzavar, hanem az a tapintat, amelyben tisztelik egymás magányos perceit. Csak az nem gázol bele a másik életébe, aki önmagával rendben van. Csak az tud másokkal élni, aki önmagával is tud. A magányod: szent.***

 Müller Péter

R: keto kávé
V: 2 vajas-paprikás kenyér, keto kávé

Mozgás: 5.8 km


 Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha


FAT HEAD PIZZA


 
COOK TIME
TOTAL TIME
 
Recipe type: Dinners
Cuisine: Low carb: Gluten free; Wheat free; Primal; Sugar free
Serves: 6 slices
INGREDIENTS
 • 170g / 6 oz / 1¾ cups (approx) pre shredded/grated cheese (mozzarella is the best or Edam/mild cheese)
 • 85g / 3 oz / ¾ cup almond flour/meal
 • 2 tbs cream cheese
 • 1 egg
 • +/- salt to taste
 • ½ tsp dried rosemary/ garlic or other flavourings (optional)
 • your choice of toppings such as pepperoni, peppers, cherry tomatoes, olives, ground/mince beef, mushrooms, herbs etc
INSTRUCTIONS
 1. Mix the shredded/grated cheese and almond flour/meal in a microwaveable bowl. Add the cream cheese. Microwave on HIGH for 1 minute.
 2. Stir then microwave on HIGH for another 30 seconds.
 3. Add the egg, salt, rosemary and any other flavourings, mix gently.
 4. Place in between 2 pieces of baking parchment/paper and roll into a circular pizza shape (see photos above). Remove the top baking paper/parchment. If the mixture hardens and becomes difficult to work with, pop it back in the microwave for 10-20 seconds to soften again but not too long or you will cook the egg.
 5. Make fork holes all over the pizza base to ensure it cooks evenly.
 6. Slide the baking paper/parchment with the pizza base, on a baking tray (cookie tray) or pizza stone, and bake at 220C/425F for 12-15 minutes, or until brown.
 7. To make the base really crispy and sturdy, flip the pizza over (onto baking paper/parchment) once the top has browned.
 8. Once cooked, remove from the oven and add all the toppings you like. Make sure any meat is already cooked as this time it goes back into the oven just to heat up the toppings and melt the cheese. Bake again at 220C/425F for 5 minutes.
NOTES
Nutrition panel is for base only as toppings will vary widely depending on what was added and how much.
NUTRITION INFORMATION
Serving size: 1 slice (base only) Calories: 203 Fat: 16.8g Carbohydrates: 4g Sugar: 1gFibre: 1.6g Protein: 11g

Bölcs

" Minden napban van valami szép, legyen az akár egy kedves szó, egy ölelés, egy mosoly, egy kis napsütés, szivárvány, színes égbolt, vagy akár madárcsicsergés, lásd meg a szépet, és őrizd meg szívedben. "