2016. október 11., kedd

Kaland a Bukkben/2. nap

Jo ugy nyaralni, hogy az ember a megerkezes utan gyorsan lepakol a szallason, aztan rogton felfedezi a kornyeket: mi van a kozelben, mi erheto el gyalog, mihez kell utazni, kell-e a kocsi, hova lehet busszal menni, biciklivel... Elsokent erdemes felkeresni egy Tourinform irodat, eddig csupa pozitiv a tapasztalat, az egesz orszagban boseges, hasznalhato informaciot adtak, prospektusokat kap az ember, mindenhol nagyon kedvesek, keszsegesek, baratsagosak. A kello infokkal rendelkezve mar konnyeden megtervezheto a nyaralas.

Ma reggel szemerkelt az eso reggel hatkor, de a tegnap felderitett kornyek olyan csodas, gyakorlatilag barmerre indulok, futasra alkalmas a taj, mennem kellett. Az eso hazazavart, igy csak laza negy kilometer sikerult, no de a nap vegere szepen osszegyultek a kilometerek.


Reggeli utan libegozes fel.


Majd tura.

Szent Istvan forras.Hajnalka forras.


Lelek barlang. Energetikai csomopont, feltolt, energetizal.


Feher ko kilatopont. Csodas az ut felfele es a kilatas maga a termeszet, maga az elet.Libegozes le.


Seta tovabb a Szinva patak menten.


Anna Barlang. Kicsi, de nagyon ertekes es gyonyoru. A turavezeto holgy nagyon gyonyoruen beszelt, erdekes infokat mondott el, elmeny volt.


Tura tovabb Felsohamorba.


Nepomuki Szent Janos szobor.


Magyarok Nagyasszonya templom.
Vissza az Anna Barlang fele.A Hamori to.R: a szallason


E: a Park vendegloben: grillezett sajt, friss salataV: a szallason: csontleves, parolt szarvas, burgonyakrokettMozgas: 16 km