2015. július 2., csütörtök

Csütörtök (Au. 14/11.)

Étek
Mozgás
R: 2 vajas lenmag kenyér, kávé, tea
4 km séta
E: mustáros hús, 1 tojás, 2 ek zsír, nagy adag saláta tökmagolajjal
Du.: 1 kis alma, marék mandula
V: (1 tojás, 1 sonka, 1 sajt) rántotta1580 kcal + a mandula

Ééééés... habár még Ausztriában vagyok, de három nap még és -végre-otthon, 13-tól pedig nyaralni jönnek a húgom gyerekei. Szóval megindult a szervezés véghajrája. Leszünk öten, majd pár napig négyen, aztán -két vendég gyerekkel kiegészülve- hatan, mindez nem nálam, hanem meglepi helyen. A kulcsfigura a dologban Milu, a húgom fia, aki inzulinos cukorbeteg. Tehát a szervezésnél az elsődleges, hogy neki minden meglegyen: inzulin, amit hűteni kell, ha megyünk, mérő, stixek, pót tű (...) és a napi nyolc (!) étkezése minden egyes napra, a szénhidrát meghatározottan előírt grammjára pontosan kiszámolva, hipós csomagokkal, megfelelő folyadékkal, lassú és gyors felszívódású szénhidrátokkal; kórház és egyéb telefonszámokkal. Minden program az ő diabos időbeosztása szerint alakul. A helyen, ahová megyünk, van konyha (elsődleges a szállásválasztásnál, ha cukorbeteggel megyünk), így tudok előre vagy ott főzni Milunak (is). A kajákat már leegyeztettem vele. Pet, a húga keto-fényevő, ha együtt vagyunk, legtöbbször azt szokta enni, amit én, néha palacsintát vagy egy lángost mellé. A két vendég gyerek közül az egyiknek szülinapja lesz, így kell egy torta, de hogy Milu is ehessen belőle, inkább megsütöm én (naná, hogy olyan lesz, ami belefér a ketóba ;) ). Kedden leegyeztetem véglegesre a bevásárlólistát a húgommal meg a gyerekekkel, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen mindent beszereznem. És remélem, sikerül egy különleges helyen is egyeztetnem egy egészen különleges programot.
(Azért a titokzatosság, mert a gyerekek csak annyit tudnak: jönnek Mohácsra hozzám nyaralni és lesz meglepi. Kedveskék, akik olvassátok ezt és kapcsolatban vagytok a gyerekekkel: légyszi ne mondjatok nekik semmit, legyen tényleg meglepi!)

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha

Mustáros hús


Újabb egyszerű és nagyszerű recept:

- A hús szeletet (ez most pulyka volt) bevagdostam, mindkét oldalán (jócskán) sóztam, borsoztam és bekentem mustárral.
- Közben kókuszzsírt olvasztottam, amin hagymát pirítottam.
- A hús ment a hagyás zsírra.
Mindkét oldalán nagy lángon hirtelen átsütöttem.

Ennyi :)

Facebook oldal: Boszorkánykonyha

Freeletics: tapasztalatok a 15. hét, azaz a vége után

Épp nem volt edzéstervem. Nézegettem a mappáimat. Belenéztem a DVD-kbe. Egyiknél sem jött a szikra. Mert már csináltam, mert nem volt olyanhoz kedvem, mert valami teljesen újra vágytam. Freeletics. Mi is ez? Ja, igen: saját testsúlyos gyakorlatok. Azt mondják, nagyon nehéz. Na jó, megcsinálom az elsőt.


Az elsőből második is lett. És harmadik...

Utáltam a burpee-ket. Mert nem ment. Csak öt.


És iszonyatosan elfáradtam minden egyes edzés után. Sőt közben is.


Leginkább az előző napi edzés adott erőt. Hogy azt megcsináltam. És az az érzés, ami ez után jött: az a kimondhatatlan, csöpögő izzadtsággal, éltető levegőért kapkodással teli büszkeség, hogy mindent beletettem, amit csak tudtam, hogy igenis képes vagyok rá.Amikor elkezdtem, magam is azt gondoltam: csak kipróbálom, ez nekem túl nehéz, úgysem tudom csinálni.


De maximálisan igaz, hogy minden fejben dől el.


A program felénél még mindig utáltam a burpee-ket. Viszont már ment egyben 12, majd 15... És a vállamon-karomon a fájdalom mellett pici változás is érezhető volt, így a gyakorlat hatását már szerettem. Ezért aztán zokszó nélkül csináltam.


Meg a climbereket, a jumping jackeket, a lábemeléseket...

Étrend végig ketogén.

Hatása?

Kicsit kerekebb lett a vállam.A nacim eláll a lábamtól.

És néhány izom szépen kezd látszani, pl. a vádlimnál.

             

15 hét. Nagyon gyorsan elröppent. És minden perce megérte.

Ha kacérkodsz ezzel az edzéssel, de félsz tőle, azt javaslom, csak vágj bele. Tarts ki, mert képes vagy rá. Senkinek ne hidd el, még magadnak se, hogy nem tudod megcsinálni. Mert a hang, ami a fejedben ezt súgja, hazudik!

                                                             1. hét itt

2. hét itt

3. hét itt

4. hét itt

5. hét itt

6. hét itt

7. hét itt

8. hét itt

9. hét itt

10. hét itt

11. hét itt

12. hét itt

13. hét itt

14. hét itt

15. hét itt

15 hetes program itt

Freeletics: Burpees itt

Freeletics: Squats itt

Freeletics: Push-up itt

Freeletics: Situp itt

Freeletics: Climbers itt

Freeletics: Stretching itt

Freeletics: Warm up (Bemelegítés) itt

Freeletics: Deep squat itt


Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha