2012. december 16., vasárnap

Napi menü

Reggeli: itt.
 
 
Tízórai: itt.

 
Ebéd: itt és itt.


 
Uzsonna: itt.

 
Vacsora: itt.

 
1349 kcal, 118.5 g F, 136.2 g CH, 25.2 g zsír
Folyadék: 4 liter.
Mozgás: 20 perc séta.

Recept: Halojta

Halojta, azaz HAL, tOJás, saláTA.



100 g hekk indurpindur grill halfűszerrel megszórva, zsiradék nélkül serpenyőben megsütve.
1 tojás tükörtojásnak elkészítve.
Saláta: 50 g laskázott jégsaláta, 100 g vegyes párolt zöldség.

247 kcal, 29.5 g F, 13.2 g CH, 7.2 g zsír

Recept: Jégkrém szendvics

265 kcal, 30 g F, 26 g CH, 2 g zsír

Főzz abból, ami van itthon! :)

1 gyümölcsjoghurtot (Milfina, laktózmentes) összekevertem 1 adag vaníliás fehérjeporral (Bio Tech IWZ), 30 percre fagyasztóba tettem. Majd 2-2 keksz (Korpovit) közé tettem, a kimaradt fagyit is megettem. A 150 g-os joghurt 3-4 szendvicsbe is elég.

Recept: Gombás csirkemell

Főzz abból, ami van itthon! :)

100 g vegyes zöldséget megpároltam. Közben megpucoltam és feldaraboltam 100 g csiperkegombát. Amikor kész volt a zöldség, megpároltam a gombát kevés sóval, sok borssal. A végén egy csöpp étkezési keményítőt elkevertem hideg vízzel és ráöntöttem a gombára, párszor megkevertem, kész is volt.
A gombába beledaraboltam 100 g (már kész, mindenféle zöldfűszerrel megsütött) csirkemellet.
 
240 kcal, 35 g F, 15 g CH, 2 g zsír

Recept: Banános-vaníliás chia snack

Készítettem már chia magból "pudingot" (recept itt), ma kicsit másképp kevertem.

50 g banánt összetörtem villával, adtam hozzá 2 ek (20 g) chia magot (a chiáról itt írtam bővebben), jól összekevertem. Öntöttem hozzá 1 dl (laktózmentes) tejet, majd hozzákevertem fél adag vaníliás fehérjeport. Néhány órára (akár egész éjszakára) hűtőszekrénybe kell tenni, hogy a chia mag bezselésedjen.


219 kcal, 14 g F, 19 g CH, 8.2 g zsír

Recept: Gyümölcsös pirítós

Készítettem már narancs szendvicset, kiwi szendvicset (recept itt), ma valami hasonlóra vágytam, csak melegre reggelire. Mivel sürgősen megevésre váró kiwi és banán van itthon, ezeket mindenképp fel akartam használni a reggelihez.
 
 
3 szelet kenyeret (Bio natur Spar) belemártogattam egy tojásfehérjébe, a serpenyőmben zsiradék nélkül megpirítottam őket mindkét oldalukon.
Majd a (kábé ujjnyi) szeletekre vágott banánt (70 g) ugyanabban a serpenyőben mindkét oldalán megsütöttem (aranybarnára).
A kiwit közben meghámoztam, felszeleteltem (50 g).
A pirított kenyérszeletekre tettem a sült banánt és a kiwiszeleteket, az egészet meglocsoltam 5 g mézzel.
 
270 kcal, 8 g F, 52 g CH, 1 g zsír
 

Reggeles, megjegyzéses

Oké, lassan vége az évnek, esett már a hó, minden lassabb, csendesebb, a fák leállították a nedvkeringésüket, kissé távolabb került a Föld a Naptól, de azt nem értem, hogy én hogy lehetek ENNYIRE fáradt. Életemben nem történt még ilyen, hogy így dolgozom:


(Kép: enportal.hu)

így vezetek:


(Kép: mypin.hu)

így írom a könyvet:


(Kép: egeszsegtukor.hu)

...

Már pénteken éreztem, hogy jesszus, de jó volna, ha szombaton nem kellene dolgozni mennem. Hogy jó volna pihenni, csak egy kicsit legalább. De szombaton is munka volt, és amikor hazaértem, annyira fáradt voltam, hogy gondoltam: ledőlök kicsit. Meg is tettem, és ma reggel ébredtem fel. Úgy, ruhástól, ahogy voltam, még a füldugót betenni sem volt energiám. Átaludtam fél napot egyhuzamban...

(Kép: napiotthon.hu)
 
Fizikailag biztosan nem erőltettem túl magam, nem volt sok edzés, azok is az utóbbi pár napban 20 percesek, oké, a kaja nem volt ideális a héten, viszont katasztrófa sem. Ittam eleget, aludtam eleget. Oké, kicsit sok történés volt 2012-ben, szeptember óta rengeteg, és azóta mindez egyre inkább felfokozódik, ahogy telik az idő. Hivatali gond, külföldi munkamegbeszélés, rengeteg döntéshelyzet, laktózproblémák, ami miatt az egész eddig felépített étkezési rendszeremet át kellett alakítanom; de mindezek sztem nem akkora súlyúak, hogy ENNYIRE ki kellene purcannom. És még vége sincs az évnek, az elkövetkezendő két hétben vár még rám komoly megbeszélés, óriási döntés és a mindennapi "apróságok". És jó zsúfolt hetem is lesz, helyettesítés hegyek, egyebek...
 
Így mától év végéig csak lazán tervezek. Ha lesz rá energiám, lesz edzés. A kajára figyelek. És habár majdnem lehetetlenség, mégis igyekszem magam csökkentett üzemmódba állítani. Az egészség számomra fontosabb, mint hogy mikorra érem el az 57 kilós álomsúlyt. Márpedig ha 12 órára kikapcsol a szervezetem, az jelez valamit. És én hallgatok a testem jelzéseire.
 
Megyek, megházisárkánykodom a legfontosabbakat, megnézem a kajatervet, hogy kell-e esetleg boltba menni, kicsit kell készülnöm holnapra, aztán este is lesz.
 
(Kép: fornetti.hu)
 
És közben ezt vizualizálom magamban :)