2012. október 8., hétfő

1001

Ez az 1001. bejegyzés a blogon. Mi mással is ünnepelhetném, mint egy adag fehérjeturmix-szal?? :))
 


Egészségetekre!
 

Motiváció a holnapi edzéshez

Kislány, aki ezt itt írod, szeretnék gratulálni ahhoz, hogy egy kisebb betegséggel nem szaladtál orvoshoz. Fura látnom az elmédben, hogy egyre inkább nem hiszel az orvoslás nagy részében, és büszke vagyok rád, hogy képes vagy kutatni, utánanézni, érdeklődni, kérdezni tudományos témákban is, és jelen esetben képes voltál meggyógyítanod saját magad. Ráadásul gyakorlatilag kemikáliák nélkül.
  • Pihentél, amennyit tudtál, szuper!
  •  Nem voltál fanatikus, nem ragaszkodtál fejenállva is a saját magadnak felállított szabályaidhoz: az alvásnaplód kicsit félre raktad, és többet aludtál, mert érezted, hogy most tényleg kell.
  • Gyömbérből, mézből és citromból főztél magadnak teát.
  • Nem agonizáltál azon, hogy jesszus, de hát a mézben milyen magas a CH!
  • A közegészségügyi ajánlásokkal (60 mg) ellentétben beszedted a napi 8400 mg C vitamint.
  • Voltál rövidet sétálni a napsütésben, így gyűjtöttél egy kis D vitamint.
  • Hanyagoltad a Fly Ladyt, mert tudtad: az megvár, de a gyógyuláshoz nem kell takarítás.
  • Nem edzettél!!! És ez igazi fejlődés. Hiszen már tudod, hogy nem ezen a 4-5 napon fog múlni a sikered.
  • Tartottad az étrendet, és így nem is változott a súlyod, amiért külön gratula!
Egész jól vagy, és ezt magadnak köszönheted. A bátorságodnak, a hitednek saját magadban, a türelmednek...
 
Holnaptól újra edzés. Csak finoman, visszaszokva. De edzés. Régi kerékvágás.
 


 
 
Ügyes vagy, és büszke vagyok rád! csak így tovább, sokra viszed még! Csak bízz továbbra is magadban, légy kitartó, határozott, következetes, fegyelmezett, és jövő nyáron telerakhatod a blogodat jobbnál jobb fotókkal arról a csajról, aki egyszer végre fogta magát, és 2012-ben nekiállt, hogy megváltoztassa az alakját, és ezzel az életét.

Has (2008-2012) motiváció

Itt egy csaj, aki szereti a hasát, imád enni.
2008: RR, Update.
2009: RR, Update.
2010: RR, futás, nagyjából Update.
2011: futás, futás, futás, RR, nagyjából Update.
2012: Insanity, Alylum (3 kör), Les Mills Pump, sajár étrend a tapasztalataim alapján.
 
A mai napig imádok enni.
De ma már tudom, hogy ha ugyanúgy folytatnám ezt a tevékenységet, mint 2008-ban, nagyon gyorsan ugyanúgy is néznék ki...
 
Holnap végre újra edzek.
Az edzést is várom, de legfőképpen azt az eszközt, amivel még egy lépéssel közelebb érhetek a célomhoz. :)
 
Ha szeretnél változtatni, de még nem kezdted el, hát kezdd most!!
 
Ha fáradt vagy és a bugyrod tele az egésszel, pihenj egy kicsit, és folytasd újult erővel!
 
Helyetted senki nem fog tenni semmit.
A fogyiszerek legyenek bármilyen rózsaszínűek és csábítóak, nem fognak lefogyasztani.
 
Emeld fel a hátsód és go!
És pár hónap múlva feltehetsz majd ugyanilyen fotókat! :)
 

Reggeles, CH-s

Azt mondják, minden ember gyakorlatilag egyformán működik, akkor is, ha a fogyást nézzük. Sport, megfelelő étkezés, alacsony CH, magas fehérje, megfelelő, alacsony zsír, sok folyadék, sok alvás. Az alapképlet oké, de már korábban is írtam, hogy egy bizonyos standardet rám legalábbis nem lehet rám húzni. Minden kalkulátor 1600-1700 körüli napi elfogyasztandó értéket dob ki. Csináltam: nem fogytam, sőt volt, hogy híztam. Alap ugye a csirkediéta. Csináltam, annak ellenére, hogy nem szeretem a húst: működik a fogyás, de depresszió szerű tünetekkel, egész napos éhezéssel. Csökkentett CH. De mihez képest? Ettem 100 g-ot: belehaltam. Ettem 120 g-ot: belehaltam. (Belehaltam= éheztem, nem bírtam az edzést, fájt a fejem, totál levert voltam.) A 150 g-mal ki tudom bírni, de kell az önuralom a köbön, és hónapokig ez nem menne. 170 g: na, ez az!! Iszonyú nagy számnak tűnik, ha fogyásról van szó. Hiszen a napi 150 g CH-t tartják sok helyen "súlytartónak". Nyilvánosak az étkezési naplóim, az eredményeim, tettem fel fotókat: napi 170 g körüli CH-val jól érzem magam, nem éhezem, bírom az edzéseket, szellemileg is képes vagyok teljesíteni, és emellett folyamatos a lassú fogyás, a zsírtalanodás. A zsírvesztő fázisban pedig az 1400 körüli kalóriaérték az, amivel működik nűlam a fogyás. Ha dietetikailag ez nem stimmel, na puff, sajnálom, mit csináljak...
 
Negyedik napja nem edzettem, mert nem vagyok épp egészséges (semmi komoly, de betegen nincs edzés). És ma reggel a súlyom pontosan megegyezett a csütörtök reggelivel. "Magas" CH mellett, edzés nélkül. Holnap újra kezdődik az edzés, ha teljesen jól leszek, egyelőre napi 1-gyel.
 
(fornetti.hu)
 
Itt ez az élelmiszer piramis. Alapnak számít, mégsem értek vele egyet. Azért, mert a közegészségügy fel szeretne engem is használni mint élelmiszer- és gyógyszerfogyasztót, nem muszáj bedőlni a "hivatalos" megállapításoknak. A napi kajám nagy részét töltse ki a kenyér, a pékáru és a tészta? Régen így volt: zsíros és kövér is voltam. CH-t nemcsak kenyérrel lehet bevinni, de ezt is úgy tudtam meg, hogy rengeteget olvasok a témában, és hogy "kikísérleteztem" magamon.
 
Igen: van egy alap működés, ami minden emberre jellemző. De emellett van egy csomó dolog, amiben mindenki más, máshogy reagál ételekre, terhelésre, más mértében dolgozza fel a szervezete a különböző tápanyagokat. Én mindig leírom, hogy én így működöm, ahogy a blogon is olvasható, de senkinek nem kell hinnie nekem vagy így csinálnia. Próbálkozni kell, sokat olvasni, és mindenki megtalálja, mi az, amivel ő működik, ami neki a legjobb.