2013. május 30., csütörtök

Sokmagvas kenyér

Kész életem 2. magos kenyere, a sokmagos kenyér újratöltve.

Annyi a változás az előző recepthez képest, hogy az akkori zabkorpa helyett most 3 csapott ek tökmaglisztet használtam, és a magokat még nagyobbra hagytam, azaz kevésbé őröltem meg.

Leírhatatlanul, embertelenül finoooom!!! :)

Lenmag kenyér

Kész az újabb adag lenmag kenyér, avagy lapos paleo kenyér.

Annyit változtattam a recepten, hogy csak 2 ek olajat tettem most bele. Bejött a sejtésem: így még finomabb! És ugyanolyan tökéletesen megsült :)


:)

Tanfolyamra járok :)
Gerontológia.
Augusztusban végzek :)

Narancskrémes csokitorta



 
Isteni, mennyei, és fél óra alatt kész! :)

Torta alap:

Egy tálban összekevertem 5 ek darált diót 1 ek kakaóporral, 2 ek kókustreszelékkel, 3 ek Cocom*s-szal, 1 nagy marék darált aszalt vörösáfonyával. Egy kábé 10 cm átmérőjű műanyag edénykét kibéleltem folpackkal, ebbe nyomkodtam bele a tésztát, majd az edény alját megütögetve kivettem belőle.

Krém:

Összeturmixoltam egy narancsot, a maradék -érett- avokádómat (olyan negyed darab lehetett), 1 ek eritritet. Hozzákevertem kábé 2 ek útifű maghéjat és 1 ek chia magot. Kicsit vártam, majd a torta alapra kentem.

Nagyszerűen szeletelhető, tényleg hihetetlenül finom tortácska lett belőle!

Motiváció, reggeles

Tavaly volt cstány a lakásban. Aztán volt csótányirtás, és a dögök eltűntek. Tegnap is volt csótányirtás. idén eddig nem volt a lakásban csótány, tegnap estére lett. Így hajnali 1-ig csótányvadászt játszottam (fegyverem a porszívó volt). . .

Tavaly tele volt mollyal a lakás. Kegyetlenül nehezen, de kiirtottam őket. Idén is akadt 1-2, 1 hónapja meg is tettem az óvintézkedéseket, de sztem ettől a csótányirtó szertől lehet, hogy még ezek a dögök is ellepték a lakást. Így ma a bemelegítés az edzéshez az lesz, hogy újra kipakolom az egész spájzomat. . .