2020. január 6., hétfő

Motiváció


Rövid szöveg az elefántról. Szerepel benne, hogy "A hímek magányosan élnek. A nőstények és borjaik együtt családokat alkotnak." Utolsó kérdés: "Miért nincs a képen a hím elefánt?". A gyerekek válaszai:

- Mert nem szeret fotózkodni.
- Mert nehéz lerajzolni.
- Mert családot csinál.
- Mert eszik.
- Mert nem fért bele a képbe.

😆

Mindenki megkapta rá a maximális pontot. Én pedig hangosan kacagtam a megoldásaikon, még a könnyem is kicsordult. És melegséggel töltötte el a szívemet, hogy még nem sikerült a rendszernek kiölni belőlük a kreativitást, az önálló gondolkodást, a véleményüket még szabadon ki merik fejezni. Érdemes volt bejönnöm dolgozni. :)

2020/1. heti összefoglaló

Hétfő

Az év utolsó előtti napja még tartogatott meglepetést. Előző nap elszállt egy hollandi, délelőtt ömlött a víz a radiátorból. Hőtáv ügyelet, jöttek is, elállították a vízfolyást. Ami délután újból elengedett, újabb vízömlés, újabb ügyelet, újabb húzás. A nagyszobában aludtam a földön, hogy ha megint gond lenne, biztosa(bba)n észrevegyem. 30-án reggel aztán jött a friss hollandi, kicserélték, azóta nyugi van.


Kedden szilveszter. Elkészült a zárszó 2019-ről a blogon. Röviden összefoglalva:


Szerda, 2020

Megpróbálkozom idén is az évszámmal megegyező km lefutásával. Tavaly meglett a 2019, de nem szabad ennyire a végére hagynom, decemberben keményen tolnom kellett, hogy sikerüljön. Így rögtön az év első napján megnyomtam a dolgot.


És dobozoltam 2020-ban először 3 napra.


Csütörtök



Péntek

Mini túra, Pécs


Szombat

Reggel dobozolás 3 napra, délután mini túra, Kisnyárád, Szent János-kápolna.



Mozgás:

Pahla új napi tornáját megcsináltam minden reggel.


És haladtam is szépen: az idei eddigi: 68 km. :)

Megtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha